0 oy
259 göst.
Diğer kategorisinde (1,169 puan) tarafından
14 aylik gunduz 2 uyku yapiyor mesela sabah 9 veya 10 gibi uyansa ogle 12 bucuk 1 gibi uyur 3 gibi kalkar somra 5bucuk 6 gibi uyur en gec 7 bucuk 8 e kadar sonra hic uyumuyir gece 2 - 3 oyun oynuyor uyumuyor ustelik o saatte yatmasina ragmen sabaha kadar on kere uyanip emip yatiyor ne yapsam bilmiyorum

13 Cevaplar

0 oy
(6,047 puan) tarafından
Benimki akşam en geç 11bucukta uyuyor sabahta en geç 8de kalkıyor öğlen 12 gibi uyuyor akşam 5 gibi uyuyor bazende 7 gibi uyuyor sonra 10 ila 11bucuk arası mutlaka uyuyor. Gece benimkide defalarca kalkıp emiyor. 15 aylık. Ama şöyle ki uykusu öyle uzun uzun değil yarım saat kadar uyuyor
(1,169 puan) tarafından
seninki sabah erken kalkiyormus canim bnimki tam tersi gece derin uykusu olmiyor sık kalkiyor sabah 6 dan sonra daha derin oluyor uykusu 1 kere faln uyanir 10 bazem 10 bucuga kadar uyur o yuzden12 de yatiramiyorim 1 vaya 2 gibi uyuyor sonra butun saati şaşıyor
-Reklam-
0 oy
(1,327 puan) tarafından
Gündüz uykusu fazla canım teke düşürmeye çalış gece uykusu yoksa benimkide o şekılde idi öyle yaptım en azinla 10 kere uyanıyorsa 5 uyanıyordu dene istersen 
(1,169 puan) tarafından
duzeni nasil yaptin canim
(1,327 puan) tarafından
Mesela geç yatırdım gündüz 2 3 saatı geçti ise oynardım onla ses çikarirdim kendi uyanırdı akşamda 11 gibi uyuturdum 3 4 kadar deliksiz uyurdu oda benim dinlenmem için yeterdi çünki ben gündüz asla uyuyabilen biri değilimdir bu şekılde bana bile fayda verdi
(1,169 puan) tarafından
saat olarak orneklendirebilir misin canim benimki emiyor bide dis skntisindan dilayi sabaha kadar 10 kere kalkiyor o beni yoruyir
(1,327 puan) tarafından
Mesela gündüz 12 benim için idaal bir saatı gecede 11 gibi benimkide emen bir bebek ti şimdi 3 yaşinda teyzesi herşeyi düzeldi sadece sabir
0 oy
(1,632 puan) tarafından
Gündüz çok uyuyor
(1,169 puan) tarafından
2 uyku cok degil aslinda da  normalde doklarin tavsiyesi 18 24 ay arasi tek uykuya gecis diyorlar
0 oy
(415 puan) tarafından
Akşam 5 ten sonra uykuyu doktorlar tavsiye etmiyor 2 uyku yapacaksa Bile 5 te o iş bitmiş olması lazım benim kızım 1 yaşında sabah 7 de uyanıyor sonra 10 gibi uyur öğleden sonra da 3 buçuk 4 gibi tekrar uyur ama 2i en fazla 1 er saat gece de 10 da uyuyor bu ara bu düzen biraz bozuldu ama geneli bu şekilde gece emmek için benimki de uyanıyor ama 3 kere falan 
(1,169 puan) tarafından
bnimki tek uyku da yapsa ciftde olsa cok sık kalkiyor ya
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Benimki 14 aydan sonra tek uykuya geçmişti
(1,169 puan) tarafından
eger kendilifinden gectitse ne guzel birkac kere tek uyku yapiyim dedim o zman yemek duzenini ayarlayamiyorum ki mesela ogle uykusundan kalkinca corbasini icer 2. uykuya yattiginda kalkinca da corba yada yemek varsa o egsr 2. yi uyutmazsam bu düzeni nasil kurcam bilmiyorum bu sefer meme diye tutturur eline geceni yer duzgun hi yemek saati olusmamis olur diye dusunuyorum
0 oy
(1,578 puan) tarafından
Oğlum 1 yaşını biraz geçmişti ki gündüz tek uykuya düşürdüm canım. Çünkü benimki de akşam 12-1 uyumak nedir bilmiyodu uyuturken de işkence çekiyodum resmen. İlk başta uykusuzluktan dolayı huysuzluk yaptı zorlandık sonra vazgeçtim 2 uykuya geri döndük. 1-2 gün öyle uyudu sonra kendiliğinden bıraktı ikindi uykusunu. daha rahat ettik çok şükür yoksa çekilecek çile değildi çok zorlanıyodum 
(1,578 puan) tarafından
Bir şekilde ayarlaman lazım canım yoksa çok uğraşırsın. Artık tek uyku vakti gelmiş yani
(1,169 puan) tarafından
sen nasil ayarladin yemek duzenini tabi bebegin emiyorsa
(1,578 puan) tarafından
Emmiyor canım doğduğundan beri maalesef mama ile beslendi. Ek gıda konusunda bile pek iştahlı değil. Ben her zaman uyutmadan önce mamasını içiririm. Uyanınca hemen yemek vermem kendisi acıkınca gelir zaten. Gündüz uykusu çoğunlukla 1 saate düştü o arada acıkmıyor bile
(1,169 puan) tarafından
bnimki emdigi icin zorlaniyorum iste canim yemek yemek istemiyor emmek istiyor ona aglayip direniyor yani ben saatlerce de ac bıraksam da yemiyor bende onun aglamasina dayanamayip emziriyorum bazen ama genelde oglen uykusundan ve aksama dogru yatirdigim uykudan kalkinca direk yemegini corbasini veriyorum sonra zman gecince emziriyorum tek uyku yapinca yemek konum daha da skntiya girecek emzirmem bitene kadar 2 uyku mu gitse diye dusunuyorum cunku istahli bir bebek degil yedigi en fazla 5 6 tatli kasigi corba ancak onu da yediremezsem iyice skntiya girerim
(1,578 puan) tarafından
Anlıyorum seni ama sağlıklı bi uyku düzeni olmazsa geri kalan bütün herşeyi etkilerr. Sana da yazık böyle
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Son uykusu çok geç saatte bence o yüzden gece o saatlerde kalkıyor .. ve çok geç uyuduğu için çok uyanıyor olabilir. Kızım geç yatsın mesela çok uyanır ağlar şuan 12 aylık 7.30/8 gibi gece uykusuna yatar 
(1,169 puan) tarafından
bnimki o saatte yatsin kalkip tekrar oyun oynak ister bu beni yoruyor
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Uykuyu alıyor demekki canım öğlen uykusuna geç yatır tek uyku yap gece o zaman yorulup güzel uyur benim oğlumda 14 aylık ben bu şekilde yapıyorum 
(1,169 puan) tarafından
oglen gec yatirinca yemek duzenini ayarlayamiyorum ki mesela ogle uykusundan kalkinca corbasini icer 2. uykuya yattiginda kalkinca da corba yada yemek varsa o egsr 2. yi uyutmazsam bu düzeni nasil kurcam bilmiyorum bu sefer meme diye tutturur eline geceni yer duzgun hi yemek saati olusmamis olur diye dusunuyorum
0 oy
(351 puan) tarafından
Sabah 9 da uyanıyorsa 12 de yatır 3 te uyanır tekrar 8 de gece uykusuna  geçin 
(1,169 puan) tarafından
o cok erkn olutor 8 de uyusa geri kalkip bu sefer oynuyor
0 oy
(13,250 puan) tarafından
Sabah cok gec kaldiriyorsun canim 2.uykunun en gec 4.5 da bitmis olmasi gerekiyor
(1,169 puan) tarafından
evet sabah gec kalkiyor
(13,250 puan) tarafından
Sabah 7de kaldirman lazimki canim 2 uyku yapabilsin cocuk
(1,169 puan) tarafından
o zman da dayanamiyor ki canim en fazla 2 saat sonra uyku ister oyle de aksam olur mu ki ya
(13,250 puan) tarafından
Iste 2 uyku istiyorsan diyorum canim gun 7de baslayacak 2.5 saat sonra falan ilk uyku 1 saat en fazla 1.15 2.uykuda en gec 3.5da baslayip 4.5da bitmis olmaliki gece uyusun. Yada tek uykuya gececeksin baska vakit kalmiyor zaten
(1,169 puan) tarafından
şu an iki uyku ideal gibime geliyor en azindan memeyi birakana kadar cunku istahli bir bebek degil ancak uykudan kalkinca yemek yedirmeye calisiyorum az da olsa ayaktayken hic oturup dogru duzgun yemez yada meme ister an azindan memeyi birakana kadar iki uyku yapsa memeyi birakinca teke dusursem o zmana kadar hem biraz daha kendini anlatabilir aciksa belki isteyebilir diye dusundum simdi meme diyor acikmaya firsat kalmiyor ki
0 oy
(8,525 puan) tarafından
Bence tek uykuyap , benim 11 aylık oğlum sabah 9 10 gibi uyanıyor şimdi uyudu mesela yerine yatırdım saat 1 buçuk şuan , 3 e kadar rahat uyur 3 den sorna kalkıyor akşam 9 10 gibi tekrar uykuya geçiyor 
0 oy
tarafından
Gece 11 gibi yine uyumasi gerek. Doymuyor olabilir mi belki meme diyurmuyordur. Bence mama ver gece. 
(1,169 puan) tarafından
ne mamasi veriyim bazen evde gece mamasi yapiyorum ama arada oda
tarafından
Ben bebelac 4 numara kullaniyorum.
(1,169 puan) tarafından
doktor tavsiyesi faln mi  emziriyor musun
tarafından
Yok cnm. 4 aylıkken bıraktı memeyi. Devam sütüne başladım. 13 aylık benimkide. Diyelim gece 11 gibi karni doydu uyudu. Gece 3 gibi acikikir içer uyur birde sabah 7 gibi içer. 1 saat daha uyur. Gece aç olsun hayatta uyumaz. O yüzden dedim doymuyormu acaba
(1,169 puan) tarafından
ya emince iste birazda kalkmak aliskanlik oluyir malesef her uyandiginda emmese bile agzina alinca susup bir iki lokma cekip uyumaya devam ediyor o yuzden ac oldugunu da pek dusunemiyorum
0 oy
(4,295 puan) tarafından
Akşam 17:30 /18:00 uykusunu yaptırmayıp gece uykusu rutini için 19:00 başlayıp gece uykusuna geçirebilirsiniz.Gece uykusu öncesi max 6 saat uyanıklık olması gerekir.Alistigi için bir kaç gün uyanabilir tekrar sabirla uykuya dalmasi için çabalamaniz gerekebilir.
(1,169 puan) tarafından
19.00 cok erken olur geri kalkip oyun oynar 9 da bile yatsa oyle yapiyor cunku anlamiyorum bu cocugu

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 283 göst.
17 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ikiz anne adayi (1,112 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 134 göst.
0 oy
5 cevap 94 göst.
20 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,907 soru

23,672,094 cevap

309,643 kullanıcı

...