0 oy
2,703 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,146 puan) tarafından
Neden oluyor anlamadm kaç tane tarif denedim firina koyup kabardiktan sonra çatlamaya başlıyorlar kızlar poğaça yapmaya korkar oldum yaa hiç güzel olmuyor 

7 Cevaplar

0 oy
(4,099 puan) tarafından
Acaba yagmi çok koyuyorsun 
(2,146 puan) tarafından
Yol canm zannetmiyorum kaç tane tarif denedim yağ oranlarini aynı koyuyorum oluyor
(4,099 puan) tarafından
Belki un fazla olablr hamurun yumuşak olsn iyice mayalansn
(2,146 puan) tarafından
Sanirsam unum bi tık fazla geliyo
(4,099 puan) tarafından
Sen unu az koy eline yapsyir die korkma mayalayinca kendine gelyor
-Reklam-
0 oy
(7,374 puan) tarafından
Canım çok  un ekleyip hamurunu sert yaptıysan fırının kapağını sürekli açıp kapatirsan poğaçalar in çatlar 
(2,146 puan) tarafından
Normalde çok un eklemem ama artk daha cıvık yapayim yok canm fırını hiç açmıyorum oluncaya kadar
(7,374 puan) tarafından
Canım hamurun cıvık olmayacak ama çok ta un eklemeyeceksin sürekli un eklersin hamurun sert oluyor
(2,146 puan) tarafından
Tamm canm saol bi daha ki sefere soyledigini dikkate alacam:)
0 oy
(1,421 puan) tarafından
Hamur yumuşak olunca hiç catlamiyor 

1 yumurta 

1 tatlı kaşığı tuz 

3 yemek kaşığı şeker 

1 paket maya 

1 su bardagi ılık süt

1 su bardağı ılık su 

1 su bardağı sıvı yağ 

Aldığı kadar un ama aşırı un koyma yumuşacık oluyor 

Bizim favori pogacamix bu sade yapıyorum eşim ise gittiğinde içine salatalık salam domates peynir koyunca acayip güzel oluyor dışardan alınan sandivicler gibi oluyor istersen dene 
(2,146 puan) tarafından
Çok saol cnm
0 oy
tarafından
Canım 1 şu bardağı ılık süt 1 şu bardağı ılık suyu instant mayaya koy karıştır 10 dk kadar beklet maya cozunsun... Sonra üzerine 1 şu bardağı yağ 2 yumurta akı (şarkıları üzerine sureceksin) 4 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz koy yaklaşık 8-10 bardak un tabi unu kontrollü koy canım ele yapismayan Bi hamur olana kadar yogur yumuşak ama ele yapismayan hamur olsun kontrollü koyarsan un çeşidine göre 6-7 bardak bile yetiyor bazen... Sonra 2 saate yakın mayalansin canım sonra da tepesine az yağ sür pogacalarini porsiyonla tepsiye diz sonra üzerine temiz bir bez koy yumurtayı sürmeden 10-15 dk da öyle kabarsin sonra yumurta sür 180 derecede alt üst kızarana kadar pişir mükemmel olacak bende Bi sürü tarif denedim olmadı ama bu tuttu... 
(2,146 puan) tarafından
Yaa saol canm
tarafından
Rica ederim canım ne demek bende aynı dertten muzdariptim böyle yap tutuyor üzerini ortup tepside de beklet mutlaka yumurta sürmeden müthiş olacakk
0 oy
(3,102 puan) tarafından

Bak bu tarifi yap harika oluyor

image

(3,102 puan) tarafından
Ele yapisir bir hamur yap.sekil verirken elini yagla oyle sekil ver
(2,146 puan) tarafından
Tamm canm tesekkur ederim
0 oy
(2,960 puan) tarafından
Güzel mayalanmadigi için oluyor kıvamı iyi ayarlamak lazım sana bı tarif vereyim hiç şaşmaz mis gibi pogacalarin olur:)
(2,146 puan) tarafından
Ver canm :)
(2,960 puan) tarafından
Yaş maya kullanicaksin ama canim ben hiç kuru maya kullanmıyorum. 2 buçuk su br süt , bir tatlı kaşığı tuz , bir yaş maya , bir yumurta içine , birtanesi sarısı ayrilcak gerisi yine içine , 2 buçuk yemek kaşığı şeker aldığı kadar un bir su brdagina yakın sıvıyağ.
Sütü ısıt hafif parmak yakicak şekilde. Hepsini koy sora güzelce yoğur hafif yapışkanlık olabilir hamurda sert olmasın. Mayala sora beze yap tekrar bekle biraz üstünü kapatıp. Sora bezelerin içine tereyağ bir parmak koy ya açma şeklinde ya yuvarlak yap. Ama hep üstü kapali olsun bu sürelerde.  Bu tarif hiç şaşmaz :)
(2,146 puan) tarafından
Çok saol canm hemem kaydediyorum

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 672 göst.
0 oy
6 cevap 500 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,044 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 310 göst.
27 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Tugce12. (648 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,385 göst.

Kategoriler

1,452,219 soru

23,841,286 cevap

319,366 kullanıcı

...