0 oy
336 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (118 puan) tarafından
Anne der baba der tedi der başka bisey yok su der 

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Benimki de 21 aylık babacim anne nene dede gel buraya baba nerde hadi aferin dayı teyze kendi ismini söylüyor elif Mehmet ismimi söylemeye çalışıyor tam söyleyemiyor Esra diyemiyor Eka diyor hoppa diyor tam cümle kuramıyor birde karışık konuşuyor ne dediği anlaşılmıyor  neden diyor :D komşunun kızını çağırıyor erva diyor :D
-Reklam-
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Benimki 27 aylık 5 6 kelime zor çıkartıyor birşeyi yok diyorlar büyükler 3 4 yaşında konuşan çocuklar varmış ailede de var ırsi diyorlar o yüzden panik yapmıyorum ama sen istersen göster doktora
0 oy
(1,947 puan) tarafından
Benimki 23 aylık ole fazla kelimesi yok annii baba Dede mama ciii (cilek cicek) bu der bu kelimeleri net çıkartıyor ama mesela bi kelime söylüyorum söylemeye çalışıyor ama tam anlasilmiyor ben anlıyorum aslında qma bi başkası anlamıyor.Evde sadece oglumla ben varım başka kimse yok esimle k.vlidem evden durunca dile geliyor gerçekten sosyal yaşam çok onemli
0 oy
(3,679 puan) tarafından
24 aylık bende kafama çok takıyorum bu aralar acaba az mı diye çünkü kaynanam felan konuşamıyor diyor bana göre yeterli gibi sanki ama bilemedim çok akıllı her dediğimi anlar yapar kuş kedi cici su mama dede anne baba halasının ismini söyler teyzesinin dayısının isimlerini der gel hadi bu ne der bitti abi abla bir   der  kaynanam hep dile getirir konuşamıyor diye kafama takmaya başladım artık bende 
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Benimki 29 aydan sonra konuştu kardeşi olunca dili açıldı destekleyen kitaplar da aldım şükür daha da ilerledi 
0 oy
(3,267 puan) tarafından
Benim oğlum 31 aylık oldu tek kelimesi yok. Bir kez evet hayır yat aç dedigini duydum sadece birer kez söyledi. Doktora götürdüm geçen ay. Konuşma terapisi önerdi rapor çıkarıp terapi aldıracağım şimdi 
0 oy
(309 puan) tarafından
Yeğenim 4 yaşında daha yeni konuşmaya başladı normal canım 
(3,896 puan) tarafından
Benim kızımda 4 yaşında konuşmaya başladı.Herkes sağır mı dilsiz mi bir sorun mu var diyordu. :)
0 oy
(57 puan) tarafından
Benim kızım 18 aylıkken başladı canım. Normalde 18 24 ay arası 2 kelimeli cümleler kurması gerekiyor. 2 yaşına geldiğinde hemen her şeyi söylüyordu. Ben de normale göre erken konuştuğunu düşünüyorum ama sen yine de bi doktora göster istersen. Bi sorun yoktur inşallah geç konuşan bebekler de oluyor ama eğer sorun varsa erken tedavi her zaman en etkilisi
0 oy
(1,015 puan) tarafından
22 aylik benimkide o kadar hatta her zamn bile demez 
0 oy
(1,741 puan) tarafından
Benim oğlum da 21 aylık cnm canı isterse sayar bazen anne baba mama Allah öpücük ummah ata digidik al gel ver ayakkabıya agga tavuğa gidgga möo ye löö yani inek  miyav havhav çiçek çiçie bu kadar ne zman konuşacağını bende merak ediyorum 
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Tam 2 yaşındayken patır patır konuşmaya başladı oğlum bir anda açıldı dili 
0 oy
(6,047 puan) tarafından
2 li kelime bzde geçemedik daha Allah ekber dyro anne baba su mama kalk hoppa al gel dede nene teyze herşeyi dyro bnm kızda 22 aylık 
0 oy
(618 puan) tarafından
Benim ki de o dönemde anne baba dede nene mama sayılı cümle şimdi 2 buçuk yeni cümle kurmaya çalışıyor bazı çocuklar geç konuşur için rahat değilse göster derim 
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Her bebek farklıdır Cnm bol bol konuş oyunlar oyna bnm minnoş 23 oldu baya kelimesi var. Kıyas yapma asla kuzenlerm çok geç konuştular şimdi susmuyirlar :)
0 oy
(3,896 puan) tarafından
Benim kızım 4 yasinda konuşmaya başladı.2 yaşında hiç konuşmuyordu.
0 oy
(5,138 puan) tarafından
Oğlum yeni 2 yaşına girdi yeni yeni açılmaya başladı ikili cümle kurmaya başladı.anne aç baba gitti cümle olarak bunlar 20 den fazla da kelimesi var önceden çok az dı
0 oy
(878 puan) tarafından
Benim oğlum da 21 22 aylikken 5 10 kelimesi vardı 23 aylık olduğu zaman açıldı şuan 25 aylık olucaz çok şükür kelime sayımız güzel ama cümlemiz çok az anne gel baba gel anne al baba al bu ne tarzı basit şeyler. Yani diyeceğim o ki bende kafama çok takıyordum birden açılıyorlar demişlerdi doğruymuş 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 228 göst.
7 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde mugetoprak.38 (137 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 283 göst.
4 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zuzum81 (906 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 279 göst.
19 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yyidmb73 (1,048 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 338 göst.

411,051 soru

12,372,315 cevap

42,490 kullanıcı

Kategoriler

...