+1 oy
2,743 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (16 puan) tarafından
Geçmeyen ağrılarım için emzirsiğimden ilaç kullanamadığım için bugün sırtıma hacamat yaptırdım özel bi hastanede. İzi kalmaz dediler ama sırtımda bir bölgede 20 tane toplamda 100 tane falan çizik var şimdi baktım ve hepsi görünüyor. Herkes yaptırıyo diye yaptırmıştım ama şu anda çok pişmanım böyle mi kalacak sırtım bir de doktor bunu yapan ama çiziklerim 1 cm boyunda ve birsürü lütfen akıl verin keşke yaptırmasaydım ne yapmam lazım daha ben 27 yaşındayım yaşlı da değilim kendime faça atmışım gibi görünüyor çok sinirlerim bozuldu

50 Cevaplar

0 oy
(180 puan) tarafından
Bende hacamat yapıyorum.  Korkma çok normal ilk biraz kötü duruyor korkmakta haklısin ilk yaptırdığı icin sakin ol ferahla hacamat cok güzel bir sifa kaynağı nkyetini temiz tut.10 kupa sirt tarama hacamatı oluyor ve her bir kupanin altinda bir suru çizik kesi demiyorum bak çizik hacamatta kesi yapilmaz sadec3 çizik atılır ve tas patlasın 1 ayda gecer korkma seanslarina devam et bnce canım kantoron yagi sur izler gecince bu kadar telas bosunaymis diyeceksin .hayırlı geceeler
(16 puan) tarafından
Çok sağolun inşallah çok teşekkürler
-Reklam-
0 oy
tarafından
Senin sağlığından önemli değil deri bu kendini yeniler hemen canını sıkma bende yaptırdım bekarken hiç bakmadım bile sırtıma :D normal kesik olsa neşter le yapılsa sıkıtidi benim tanıdığım bunun sertifikasına ssahip iki arkadaşım var biri neşter le yapıyor oyuzden tercih etmem ama jilet minnacık bir çizik hiç acitmiyor bile gudiklanma gibi bir his olmuştu bende emin ol başka rahatsızlığın varsa ona bile iyi gelcek
(16 puan) tarafından
İnşallah ama çizik olan yerler normalde kabarmaz benim kabarmış ondan o kadar çok korktum
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Canım jiletle tüy keserken bile kesikler yaşanabiliyor .Ama 37yaşındayım çok kez tüy keserken bacağımda ve özel bölgede kesik oldu bir çok kez hiç de iz kalmadı .Zamana bırak iyileşir.
(16 puan) tarafından
Benim de oldu ve izi kaldı şimdi tekrar moralim bozuldu doktor bu işinin ehlidir demiştim ama..
0 oy
(272 puan) tarafından

Malesef çok yakından bakınca görünüyor izler. Ben de yaptırdım eşim de yaptırdı. Özellikle iki kürek kemiği arasındaki belli oluyor ikimizde de. Ama herkesin eli bir değil sonuçta. Sizinki silinedebilir. 

Korkunuzu anlıyorum. Benimki mosmor olmuştu bardak çekme izlerinden öyle kalıcak sanmıştım :D

(16 puan) tarafından
Ben morluktan korkmuyorum da kesiklerden korkuyorum çünkü uyuşturucu kullanıp kesmişsin gibi görnüyor belimdekiler çok frna kabarmış sırtımdakileri tam göremedim ama bel daha çok görünen bi yer yani sırt olsa gene iyiydi..
0 oy
(788 puan) tarafından
O izler kalmiyor canım bende yaptırıyorum geçiyor kantaron yağı kullan o yoksa zeytinyağı sür daha çabuk iyi olur
(16 puan) tarafından
Alıcam yarın inşallah
0 oy
(4,390 puan) tarafından
hic yaptırmadım.  o esnada acı cekiyomu insan.  ne hissettiniz?
(16 puan) tarafından
Valla çok acıdı ben böyle bir şey olduğunu bilmiyodum sürekli yaptıranlara hayret ediyorum ben özel bi hastanede fizik tedavi doktoruna yaptırmama rağmen hem iz kalma ris var hem acısı var bi daha yaptıracağımı zannetmiyorum
(4,390 puan) tarafından
Allah faydasını versin diyelim. geçmiş olsun
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Dur Bi daha ne bu telaş kızıma yaptırdım asla izi kalmadı bu arada çocukken kolumu cizmistim kaç sefer ama şuan sıfır görüntü, o görünenler çok derin kesikler
(16 puan) tarafından
Benim vücudum çom hassas malesef derim mi inceymiş ne öyle bişey o yüzden çok korktum umarım kalmaz
0 oy
tarafından
Ben 7 yaşındaki oğluma yaptırmıştım hicbi iz kalmadı endişe etme dua et sifa olsun
(16 puan) tarafından
İnşallah çocuklarınki geçer elbet ama.  İnşallah benim de geçer
0 oy
(1,317 puan) tarafından
Benim ilk yaptırdığım arkadaşta baya uzun kesiler atmıştı geçti. Son yaptırdığım minik belli belirsiz kesiler ile yaptı belli bile olmuyordu. Bazı hacamat yapanlar derin olunca çok kan çıkınca vs daha etkili olacağını düşünüyor 
(16 puan) tarafından
Doktora yaptırdım umarım pişman olmam ama kupalar tam dolmuş yani en yüksek derecede kan çıktı dedi...
(1,317 puan) tarafından
Şifa olsun.  Ama ne kesinin büyüklüğü ne de kupanın dolması önemli değil bir daha yaptıracak olursanız tercihiniz
Başkası olsun
0 oy
tarafından
Kıyamam geçmiş olsun canım 
(16 puan) tarafından
Sağolun eksik olmayın :(
0 oy
tarafından
gecer cnm ilk zaman belli tabiki sonra geciyor
0 oy
(61 puan) tarafından
Sertifikalı bir haccame olarak şunu söyleyebilirim ki iz kalmaz :) Korkma yani. İyileşmesi biraz zaman alır. Mümkünse kantaron yağı sür. Allah şifa versin. 
(16 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah
0 oy
(736 puan) tarafından
Yok annem yaptırdığında da oyle olmuştu annemin sırtı bende cok korkmustum annemin sirti hep oyle kalcak sanmistim geçiyor herkesin ki oyle oluyor galiba
0 oy
tarafından
Ben taaa 3 sene önce kız arkadaşlarıma uyup yaptırdım hiç bır sorunum yoktu sırf meraktan. Uç sene oldu anca geçiyor bileğimde birde belimdekıler duruyo hala kolay kolay gitmez
0 oy
(7,973 puan) tarafından
Yorumdakiler ne yasiyo ya sksjsjjsjs
(16 puan) tarafından
Bilmiyorum dalga geçenler postun altında oğlundan kocasından konuşanlar falan da vardı silmişler yorumu ben laf söyleyince galiba  değişik insanlar.
0 oy
tarafından
Korkma canim geçer  Allah'ın izniyle hiç bişe kalmaz 
0 oy
(386 puan) tarafından
Sırtıma yaklaşık 12 Kupa atıldı buda demek 240 çizik. 1 hafta demiyor tamamen geçiyor. Asla iz kalmiyor. 
0 oy
(2,946 puan) tarafından
Ay kaç kere yaptırdım sırtımda bitane çizik yok ayrıca :) senelerdir yaptırırım şifa olsun de bekle canm yani.

Birde ehil kişilere yaptırın zamanlamasını iyi bilen bitkisel olarakta tekniğini iyi bilen. 
0 oy
tarafından
Geçiyor canım korkma ben defalarca yaptırdım hiç iz yok. Kantaron yağı sürersen daha çabuk iyileşir ❤️☺️
0 oy
tarafından
İz kalmiyormus canım korkma nasıl peki ağrılar gectimi benimde aşırı sırt ve bel ağrılarım var 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 632 göst.
18 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Eylulyy2 (198 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 812 göst.
29 Haziran 2020 Aile kategorisinde Emmine1 (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 311 göst.
0 oy
15 cevap 853 göst.
18 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Starlice34 (57 puan) tarafından soruldu