0 oy
1,093 göst.
Diğer kategorisinde (1,322 puan) tarafından
Kızlar ben böyle istiyorum ya başkasında görüp isteyince üzülüyorum. Herşeyi yapmanın da doğru olmadığını biliyorum. Mesela 16 aylık ama akülü arabaların peşinde koşuyor nerdeyse binmek için altında kalacak. Bende istiyorum alalım. Sonra bugün parkta baloncunun peşine takıldı almasak üzülürdüm aldık onu da eve gelene kadar ısırdı patlattı 30 lira havaya gitti bu seferde ona üzüldüm. Ama ne bileyim başkasında gözü kalmasın istiyorum ben çocukken aterisi olanlarda çok gözüm kalırdı yada scooteri olanlarda. Kendim o duyguyu yaşadığım için herhalde bebeğim üzülmesin istiyorum. Bunu nasıl aşabilirim

49 Cevaplar

0 oy
(6,387 puan) tarafından
Yalniz olmadigima ne kadar sevindim ne diyim Allah sonumuzu hayir etsin oglan 3 yasinda ona buna imrenecek die inan ew krese dondu yok yok☺☺
(1,322 puan) tarafından
Benim evde kreş gibi gören 3 çocuğa yeter bu oyuncaklar kitaplar diyo
-Reklam-
0 oy
(6,069 puan) tarafından
İmkanın dahilinde varsa al derim bende sevmem çocuğum baskasindamini görsün istesin. Rabb'im o gücü vermişse eğer alırım ha gücüm yoksa ona göre davranırim canım. Çocuk için çalışıyoruz başka gayemiz yokki 
0 oy
(14,831 puan) tarafından
Biz gücümüz yettiğince alıyoruz doyumsuz olacağın düşünmüyorum  
0 oy
tarafından
Benim eşimde aynı böyle ne isterse yapıyor ne derse tamam çünkü hep diyor ben bişey yaşamadım onlar yaşasın ama doyumsuz oluyorlar gerçekten şimdi oglum ne isterse aynı anda olsun diye tutturuyor akülü araba eşime kalsa alıcak ben aldırmıyorum tabş benim oglum daha büyük 4yaşında
0 oy
(200 puan) tarafından
Bu konuda farklı yetişmiş üç kardeşiz şöyle ki erkek kardeşim ve ben şımartılarak her istediğimiz alınarak büyümedik ailemin maddi durumu iyiydi ama annem yine de bakın çocuklar AVM ye evimizin ihtiyaçları için gidiyoruz bugün oyuncak almayacağız ısrarcı olmak yok derdi asla istemezdik balon için kendini parçalayan çocuklar vardı ama biz bilirdik o gün alınmayacağını ve büyüdük her şeyi alamayacağımızı biliyoruz kız kardeşim sonradan oldu herkes çok şımarttı 24 yaşında ve hala her istediğini alır düşünmez sonrasını kısa sürede sıkılır yetinmez elindekiyle daha iyisini alınca mutlu olacağını sanıyor ama tabi ki olmuyor hep memnuniyetsizlik var bu yüzden bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor çocuk yetiştirmek çok zor ve ileride yaşamını etkileyecek olan her şey bugün bizim elimizde 
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Oglum oyuncaklara düşkün degil yani bi avm ye gidiyoruz oyuncakcıların onunden geciyoruz ilgisini bile cekmiyo ama evrt benmde oglum akullu arabayi cok seviyo hatta avmde defalarca kez biniyo yine istiyo. Ama onun disinda soyle bisey var. Oglum yiyeceklere iceceklere cok duskun seviyo disarida birinin elinde bisey gorse sanki hic yememis veya almiyorum gibi kafasini cevirip masum masum bakiyo insanin ici aciyo neden bilmiyorum kiyamiyorum ya cok uzuluyorum yiyecek ve icecek olarak neyi ne zaman isterse hemen aliyorum.
0 oy
(388 puan) tarafından
Bu konuda araftayim. Kiyamıyorum ama net bir duruş lazım.

Kendim çok şımartıldım, yüzleme büyüdüm her istediğim oldu. O yüzden yapma taraftarı değilim. Yapılana sevinmedim de neden bu olmadı diye ağlardım arsız gibi. 
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Oğlum tutturan herşeyi isteyen bi çocuk değil o yüzden bişey istediği zamanlarda hemen yaparım alırım. Bazı çocuklar alışkanlık haline getirir yolda gördüğü çöpü bile ister o tarz çocukların frenlenmesi lazım. Mesela her gördüğünün peşine takılıyorsa çocugun yapmaman lazım ilerde doyumsuz memnuniyetsiz ve şımarık oluyor böyle çocuklar malesef 
(1,322 puan) tarafından
Benimki daha küçük markette bile bişey istemeyi bilmiyo baloncunun peşine ilk defa takıldı. İlerde nasıl olur bilemiyorum
(25,196 puan) tarafından
Benimki de 2 yaşında canım hep böyleydi
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Bende aynıyım canım 11 aylık bebeğim bile istemiyor ama o kadar çok oyuncağımiz  var ki yanlış olduğunu bile bile alıyorum bizde sıkıntı şu ki büyünce isteyecek oyuncak bulamayacak bu gidişle kayinvaldem de bayram parası oğluma bintl ayırmış üzerine bende koyup akülü araba almayı düşünüyorum ki daha binmedigi halde bisikleti ilk adım arabası ,ilk adım yuruteci bir sürü şeyi aldım , bebek odamiz da yok kolidorada sığmaz oldular ,insan bebeği olunca onun hicbirseyden eksik olmasın istiyor ama hata aslında bile bile alıyoruz kıyamıyorum ya imkanım varken herşeyi olsun istiyorum 
0 oy
tarafından

Çocuk onlar herşeyi ister. Ama arada seçim yapmasını sağlamak lazım. Her şeyi alamayiz. Ha bu durumumuz olmadığından değil bugün var ama yarın ne olacağı belli değil hem öyle alıştırmamak lazım hem de çocuk doyumsuz olmasın, ilerde sahip olduklarının kıymetini bilsin diye. Her istediğine hiç çaba göstermeden ulaşırsa kıymetini bilmez. Şuan küçük ama ilerde büyük şeyler için parasını biriktirip almasını sağlayabilirsiniz üzerini siz tamamlarsinız tabi böylece sorumlulukta almış olur. 

Ayrıca akülü araba bana gereksiz geliyor. Çevremde birkaç kişi hariç kimse almadı onlar da hiç yokluğunu hissetmedi. 
0 oy
(9,235 puan) tarafından
Yanlıs bir yaklasım
0 oy
tarafından
Gelecek halim gibisin 
0 oy
(2,161 puan) tarafından
Almamak değil de şöyle bir çözüm olabilir. Ben okul öncesi öğretmeniyim sınıfımdaki öğrencilerimin kumbarası var evde. Orada para biriktiriyorlar ve istediklerinin anında olmasını değil de zamanla olmasını sağlıyoruz 
0 oy
tarafından
Ama çok yanlış bişey bunun maddiyat ile alakası yok canım bizde dışarı çıktığımızda kızım gördüğü her şeyi ister ama evden çıkmadan sadece bir tane istediğin şeyi alabiliriz diyorum seker çikolata balon top oyuncak ilk ne isterse onu alıyorum diğer istediklerini almıyorum bazen inanılmaz ağlıyor bağıra bağıra ama almıyoruz 
0 oy
(4,958 puan) tarafından
Yanlış anlama hepimiz isteriz çocuklarımız herşeye sahip olsun ama arsız olsun da istemeyz tercih bize kalmış canım, ben de sen gibiym ama asla almam çoğu şeyi yok derim o bizim değil ki oğlum Derik hadi bay bay de arkadaşa ver derm arsız değildir hiç saldirmas çoğu zaman başka oyuncaklara
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Doyumsuz bir çocuk olur yapma
(7,791 puan) tarafından
Ve herşeye sahip olduğu için mutlu olmayacak
0 oy
(936 puan) tarafından
Sonra önüne geçemezsin herşeyini isteyecek benim yiğenimi  öyle yaptılar şuan çocukla dışarı cıkmak imkansız herşeye yapışıyo ve alamayız kelimesini asla kabul etmiyo benim ki 1 yaşında şuan kadar markete gordiğimizde bazen bişey almıyoruz her yerden boşey alınmayacağını öğrensin diye bazen başkasının oyuncağinı ağlar oo piss deriz şimdiden alısmasın diye
(7,791 puan) tarafından
Pis demende yanlış canım başkasına ait de
(936 puan) tarafından
Daha onu anlamıyo ki canm 1 yaşina yeni girdi
(7,791 puan) tarafından
Olsun ne ekersen onu biçersin sen deme snnde ağzın alışmasn
0 oy
(3,201 puan) tarafından
Geçen pazarda oyuncak gördü çok ağladı istedi fiyatını sordm 70 TL dedi sen 60 versin de olr dedi oyunckata plastık uçak oğluma olmaz dedim alamayız okadr psramz yok dedim sakinleştirdm başka şeye dikkatini çetm o paraya ona çorap atlet don flan aldm, ha eşim öyle herşeyi olsn istiyor akülü araba aldı alma gerke yok diyorm sen karışma diyor başkada daha büyük hediyesi olmaz diyr
0 oy
(1,164 puan) tarafından
Sizin çocukluğumuzda yaşadığınız, olmayan şeylerden dolayı üzüldüğünüzde ailenizin bunu farkedip nasıl baş etmeniz gerektiğiyle ilgilenmemesinden kaynaklaniyor. Çocuklarimiza herşeyi almaktansa üretmeyi öğretmek çok şey kazandırır. Biz mesela oyuncak mutfağımizi kolilerden yapıyoruz. Herşeyi alarak daha da fazlasını istemesine ve bı oyuncak gördüğünde artık hiç heyecan hissetmemesine sebep olursunuz. 
0 oy
(7,373 puan) tarafından
Valla canım bunu hepimiz istiyoruz iyi ve herşeyin bir sınırı olduğunu bilmeli bu yüzden gerektiği kadar birşeyler almaya çalışıyoruz herşeyi olursa ömrü boyunca da her istediğinin olacağını düşünür 

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 2,291 göst.
15 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya333333 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 220 göst.
0 oy
1 cevap 80 göst.
28 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (653 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 227 göst.
31 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serra (564 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,248 soru

23,603,645 cevap

306,105 kullanıcı

...