0 oy
1,015 göst.
Diğer kategorisinde (1,321 puan) tarafından
Kızlar ben böyle istiyorum ya başkasında görüp isteyince üzülüyorum. Herşeyi yapmanın da doğru olmadığını biliyorum. Mesela 16 aylık ama akülü arabaların peşinde koşuyor nerdeyse binmek için altında kalacak. Bende istiyorum alalım. Sonra bugün parkta baloncunun peşine takıldı almasak üzülürdüm aldık onu da eve gelene kadar ısırdı patlattı 30 lira havaya gitti bu seferde ona üzüldüm. Ama ne bileyim başkasında gözü kalmasın istiyorum ben çocukken aterisi olanlarda çok gözüm kalırdı yada scooteri olanlarda. Kendim o duyguyu yaşadığım için herhalde bebeğim üzülmesin istiyorum. Bunu nasıl aşabilirim

49 Cevaplar

0 oy
(324 puan) tarafından
Bunu sana birebir yaşamiş bir anne olarak sesleniyorum sakın o hatayı yapma biz yaptık bak neler oldu anlatayım sana her gördügü oyuncagi aldik bu sefer dısarda vs parkta cocukların elınde gördüğünü alcam diye tutturdu ozur dıleyerek milletten nerden aldınız dıye sormalar başladi o yetmedi televizyonda reklamda cıkan oyuncaklar kıyafet reklamı gorse aglaya aglaya istemesi bizimde almamız 5 yaşinda suan yedigi içtigi hiçbirşeyi paylaşmaz cokk kotu nı durumdayız suan anaokuluna başlicak bu yaz oyle korkuyorumkı okulda her gordugunu isteyıp aglayarak aldırmasından sımdı biz başa cımamıyoruz hiçbişey de gözu kalmasın dıye her aldıklarımız cocugu bu hale getirdi
(1,321 puan) tarafından
Doğrudur canım Allah yardımcın olsun. Çoğu kişi de öyle söylemiş. Aklı erince parasını biriktirip almayı öğretin demiş bana da öyle mantıklı geldi
(324 puan) tarafından
Aynen oyle yoksa bizim gibi ugrasırsınız canım
-Reklam-
0 oy
(13,785 puan) tarafından
Hepimiz belki öyle düşünüyoruz ama bu sefer de doyumsuz oluyor çocuklar yoktan anlamıyor hep istiyor bilemedim
0 oy
(3,420 puan) tarafından
Yok canım biraz yokluğu bilmeli ki değer bilsin sonra daha büyüdükçe her şeyi ister 5 dk oynayıp fırlatır 

Annem bizimle çarşıya çıkarken 1 şey alma hakkınız var diyordu ona göre karar verirdik parası olsa dahi 2 şey almazdı ki öyle alışmayın diye çok şükür hiç bisey de de gözüm kalmadı çünkü ne istediğimi çok önceden düşünüyordum ve hayal kuruyordum 
0 oy
(711 puan) tarafından
Her istediğini alma bacım doyumsuz olur alisirsa o daha zor kıymet bilmez hale gekir her istediği olursa eğer 
0 oy
tarafından
Öyle diye diye evim oyuncakci dükkanına döndü her yanım oyuncak akülü arabamız zaten sagolsun benim kucağımda yasiyo sanki.6 aydır yeminliyim daha da oyuncak almam ve almaya devam etseydik hep isteyecekti artık herseyi istemiyor veya yok dediğimizde ikna oluyor.3 yaşında 
0 oy
tarafından
Akülü araba mı istoyor al bi tane kumbara anlat yaşı küçük ama anlayacağı zamana kadar üç beş bisey birikir illaki,eline geçen parayı oraya atmasını öğret,herseyi öyle kolay elde edemeyeceğini anlar hemde sabrı öğrenir,3 5 Ay sonra da sizde eklersiniz para kumbarasini da alırsınız.kumbarayi verdik arabanı aldık dersin☺☺yaşı küçük anlamaz gibi gelir bende düşününce öyle geliyor şu an ama onlar senden benden zeki masallah sksjjsjs☺☺❤
(1,321 puan) tarafından
Şuan para kavramını birşeyleri parayla aldığımızı falan bile bilmiyor ki. Bayramda eline tutusturlanlari bile hep yerlere attı. Bikac ay daha var sanırım anlaması icin
tarafından
Çocuğum yok çok bilmiyorum ne zaman anlar ne zaman anlamaz ama doyumsuz bir çocuk olmaması için herseyi al ama hemen alma...söyle çocukluğuma dönüp baktığımda hiç bir şeyde gözüm kalmadı annem babam ne istediysem yaptı ne istediysem aldı ama hemen değil,pazara giderdik bisey görür isterdim yok alamayız derdi bi dahaki hafta veya daha sonra gider alırdık sabrı da öğrendim azla yetinmeyi de..
(1,321 puan) tarafından
Anladım canım teşekkürler Allah tez vakitte sana da nasip etsin amin
tarafından
Amin canim Allah razı olsun☺❤❤❤
0 oy
tarafından
Belkide yanlış ama bende böyleyim 1 kere çocuk olacak doyumsuz olur simarik olur vs diyor herkes ama birinde birşey görüp saldiracagina gözü tok olsun istiyorum buda benim anneliğim şuan 2 yaşında oyun evinden farksız bir odası var dışarda ne oyuncak için nede oyun parkı avmdeki oyun alanı için bağırıp çağırmaz tutturmaz hayır annecim başka zaman dediğimde bırakır inadını maşallah 
0 oy
(657 puan) tarafından
Oğlum 5yasinda çok şükür istediklerini almaya gücüm var ama almıyorum olduğu halde hayatın bukadar basit olduğunu düşünerek büyümesin 
0 oy
(633 puan) tarafından
Bende böyleyim canım. Aslında bebeğim olmadan herşeyin alınmaması gerektiğini düşünüyordum ama insanın evladı olunca dünyaları alası geliyor 

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 2,204 göst.
15 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya333333 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 208 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
28 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (652 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 227 göst.
31 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serra (564 puan) tarafından soruldu

411,009 soru

12,369,286 cevap

42,260 kullanıcı

Kategoriler

...