0 oy
933 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (19 puan) tarafından
Kızlar eşimi seviyorum. Öyle deli gibi aşık değilim tabii. İyi bir insan. Ama ailesine katlanamıyorum. O da sürekli arayı bulmaya çalışıyor. Bu durum canımı sıkıyor. Pes etmiyor bir türlü. Ben görüşmek istemiyorum dedikçe dibinde bitiyorlar. Şimdi de kız kardeşi burada okuyacakmış. Bizde kalacak. İstemiyorum. O da her sorunda sürekli beni ikna etme derdinde. Evde çok yanlız kalıyorum. Annem ve babamı trafik kazasında kaybettim. Kardeşim de yok. Bunu beni ezebilmek için kullanıyor ailesi. Ben okumuş, kültürlü bir kadınım. Boşanırsam çalışana kada babamın maaşı ve nafaka yeter zaten. Çalışmaya başlayınca zaten ihtiyacım olmaz (bebeğim 11 aylık). Şimdi kafam karışık. Eşim iyi biri, ailesi tek derdim. Onlarla da arama mesafe koyamıyorum. Bir de bize yerleşiyor kardeşi. Konuşarak başaramadım. Ömür dediğimiz şey çok uzun değil ve ben genç bir kadınım. Hayatımı zehir etmelerine izin verip kalmalı mıyım? Yoksa kendi ayaklarım üzerinde durup oğlumu da alıp boşanmalı mıyım?

29 Cevaplar

0 oy
(4,239 puan) tarafından
Ayyy şuan aynı durumdayız tek kelimeyle istemiyorum de canım gerekirse bırak git valla bazen bende bırakıp gitmk istiyorum onların bana laflarına rağmen onlara bişey demez banda napıyolar sana sabret diyor kendi sabretmiyor zaten kız kardeşi bizde kalıyor sorumsuz gitmesini istedim kendi yollamıyormuş o s.alakta inadıma gitmiyor anası babası var bizdw niye kalıyor onlar uğraşamıyor ben mecbur muyım ya çok bunaldım bende ama sen kesinlikle isteme derim çok rahatlar 
(19 puan) tarafından
Bana karşı iyi olsalar anlarım ama nefret ediyorlar benden. Zaten hiç istemediler beni. Yıllarca eşim evlenmek için ailesine baskı yaptı. Onlar kapalı, kendi örf adetlerine uygun vur başına al ekmeğini bir kız istiyordu. Ben ise öncelikler onların kültürüne uzak açık bir bayanım. Babası yılardırl oldu hala konuşmaz benimle günah diye. Böyle bir aile. Öğretmenim normalde. İşim de var. Ailemden çekiniyorlardı önceden. Onları da aniden kaybedince iyice yüklenmeye başladılar. Cenazeye bile gelmediler. Babası bana kalan mirası bile eşime soruyor yanımda. Hiç görgü adap yok. Eşime ev ve araba alması için peşinat verdim. Bana sen vermedin zaten onun artık senin her şeyin diyorlar. Ben köle miyim? Bıktım valla.
(4,239 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun keşke senin değil eşinin ailesi ölseymiş dedim biran tövne tövbe sen düşersen bir tekme de onkar vurur zaten bence herşey eşin de bitityor ama o da bellki beddua almak istemiyor büyük ihtimal rabbim seni bebeğinle sınamasın canım elbet onlar da çok pişman olur bekar görümcen vaarsa elbet o da aynısını yaşar
-Reklam-
0 oy
(872 puan) tarafından
İlk başta boşanılmaz dedim ama okuyunca ben kesın boşanırdım ya. Öyle evime gelecekler bana sormadan oturup kaşkacaklar, Evimde her şeye karışacaklar ohoo yürü yürü derdim. Madem ayakların üzerinde durursun dur o zaman nıye oda da tek kalacak şekilde eziliyorsun? 
(19 puan) tarafından
Bazıları da neden burada soruyorsun demiş. Dertleşecek kimsem yok. Ne bir kardeşim var ne de annem ve babam. Kime sorayım ben? Haklısınız eksik yazdım ilk açıklamayı. Çok uzun yazmamak için son meseleyi yazdım sadece. İnsanlar da şımarık gibi düşündü beni.
0 oy
(914 puan) tarafından
Valla eşin durumun ciddiyetine varır belki kardesi geldiğinde muhtemelen çok sorun yaşayacaksınız psikolojik olarak zarar göreceksin sonu yine bosanmaya gidecek bende de o tarz bi durum oldu kayinvalidem ömür boyu bizde kalacaktı eşime dedim ben seni seviyorum ama biz aile olmaktan cikacaz ve bu bosanmaya kadar gider sonunda o da kabul etti öyle olacağını.. 
0 oy
tarafından
Bu sitedekilerin okumuş, kültürlü kadınlara alerjisi var; bunu belirttiğin için vicdansızca yorumlar gelecektir emin ol. Mezuniyetin nedir? Boşanmasan bile çalış zaten bebeğin büyüyünce. Boşanma konusunda da eğer eşin iyi bir insansa hiç düşünme bunu. Şehir değiştirmeyi teklif et. Bebeğin de varmış, bu sebeple boşanmanı tavsiye etmem. Çalışmaya başlarsan daha az görüşürsün zaten aileyle.
(19 puan) tarafından
Öğretmenim. Ama eşimle bebğimiz biraz büyüyene kadar çalışmama kararı almıştık. Çünkü bakacak kimsemiz yok. Onun annesi de biraz sorunlu. Eşim annesinin bakmasını istemiyordu.
tarafından
Ücretsiz izinde misiniz yani?
(19 puan) tarafından
Evet emanet edecek kimse olmayınca mecbur...
tarafından
Zaten maksimum iki yıl kullanabiliyorsunuz, işe tekrar başlayınca kafanız dağılır
0 oy
(3,029 puan) tarafından
Erkek veya kadın aile arasında iyi köprü olamadığı zaman her zaman sıkıntı. Yani eşin icerde makara kikiri yapacağına esim neden mutsuz desin orta yolu bulsun ikna ile olmuyot sadece. Fikirlerini tam söylemiyorsun sanki eşine bana öyle geldi. İçinde yaşıyorsun birşeyleri gibi.
(19 puan) tarafından
Tam olarak söylüyorum. Hatta sert tepki de veriyorum. Geçen gün annesine kızdım bebeğimi 3. kez düşürdüğünde. Elleri titriyor kullandığı ilaçlardan ama yine de inatla alıyor kucağına.
0 oy
(3,905 puan) tarafından
Eşim iyi biri diyorsun peki çocuğunu neden mahrum bırakacaksın babasından? 
(19 puan) tarafından
Köle olarak kalmalı mıyım çocuğum için? Oğlum da annesinin uğradığı psikolojik şiddeti görerek mi büyümeli?
0 oy
tarafından
Canım iç sesini dinle. Huzur çok önemli. Huzurun yoksa o evlilik zaten bitmiştir. Ve çok haklısın hayat çok kısa.
(19 puan) tarafından
Teşekkürler haklısınız
0 oy
(888 puan) tarafından
Eşimi seviyorum diyorsun gülü seven dikenine katlanır derler demekki sevmiyorsun ailesi ile sorunun ne onuda pek anlayamadım 
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Sakin kardesini kabul felanetme acik acik konus eger gelirse bitsin  bu evlilik de kimseyi cekme 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 877 göst.
0 oy
32 cevap 1,543 göst.
14 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde Kadinca_2243150 (29 puan) tarafından soruldu
+2 oy
31 cevap 1,314 göst.

Kategoriler

1,492,968 soru

24,394,162 cevap

349,563 kullanıcı

...