0 oy
925 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (19 puan) tarafından
Kızlar eşimi seviyorum. Öyle deli gibi aşık değilim tabii. İyi bir insan. Ama ailesine katlanamıyorum. O da sürekli arayı bulmaya çalışıyor. Bu durum canımı sıkıyor. Pes etmiyor bir türlü. Ben görüşmek istemiyorum dedikçe dibinde bitiyorlar. Şimdi de kız kardeşi burada okuyacakmış. Bizde kalacak. İstemiyorum. O da her sorunda sürekli beni ikna etme derdinde. Evde çok yanlız kalıyorum. Annem ve babamı trafik kazasında kaybettim. Kardeşim de yok. Bunu beni ezebilmek için kullanıyor ailesi. Ben okumuş, kültürlü bir kadınım. Boşanırsam çalışana kada babamın maaşı ve nafaka yeter zaten. Çalışmaya başlayınca zaten ihtiyacım olmaz (bebeğim 11 aylık). Şimdi kafam karışık. Eşim iyi biri, ailesi tek derdim. Onlarla da arama mesafe koyamıyorum. Bir de bize yerleşiyor kardeşi. Konuşarak başaramadım. Ömür dediğimiz şey çok uzun değil ve ben genç bir kadınım. Hayatımı zehir etmelerine izin verip kalmalı mıyım? Yoksa kendi ayaklarım üzerinde durup oğlumu da alıp boşanmalı mıyım?

29 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bı şey dememeliyim dememeli dememeli :)
-Reklam-
0 oy
(735 puan) tarafından
Kuzum bu senin hayatın sonuçta her zorluğu yaşayacak olan sensin ama kendini kimseye karşı ezdirme anne babalarmiz bizi başkaları bize eziyet etsin diye büyütmesi. Karar senin kararın. Ama iyice bir düşün. 
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Bunu bize sorman çok garip hayatını zehir ettirme tabiki ama tek kurtuluş boşanmak mi yani başka bir çözümü yok mu yurtta kalsın kardeşi de istemiyorsan eşine şöyle bunu bnece böyle devam edecekse yollarımızı ayıralım felan de bence seni ve çocuğunu kaybetmeyi göze alamaz aklı başında bı adamsa
0 oy
(8,777 puan) tarafından
Ailesi yüzünden boşanma olmaz bence eşin iyi biriyse
0 oy
tarafından
Anladığım kadarıyla eşin iyi biri ailesi ile anlaşamıyorsun neden kendini ezdiriyorsun mesafe neden koyamıyorsun onu anlayamadım her zaman diyorum içine atacağına cevabını ver kendini savun ama net bir şekilde bidaha cesaret edemezler bu saygısızlık yap anlamında değil 
(19 puan) tarafından
Her cevap vermemde topluca üstüme geliyorlar. Eşim de sadece alltan almamı istiyor. Arabuluculuk yapıyor. Beni savunmak gibi bir durumu yok. Konuşmayı çok denedim. 3 yıldır başaramadım.
tarafından
Resti cek ozaman canım kossun peşinden şartı koyup kabul ederse o şekilde barisirsin eşinin bı hatası yok onlar ailesi sende esisin iki tarafta da vaz geçemez ama en azından senin istediğin şeylere saygı duymayı öğrenir
(19 puan) tarafından
Eşimde de hata var. Haklı haksız hiç bakmadan hep onların yanında. Şimdi bebeğimi alıp kardeşleri ile yürüyüşe çıkıyorlar. Ben d odamda yanlız oturuyorum. Hatalı onlar. Ama yanlız kalan benim.
tarafından
Anladım hakkında hayırlısı olsun inşallah
(1,067 puan) tarafından
Valla eşin burda arabuluculuk yapmıyor. Seni savunmayıp ailesini pohpohluyor.
0 oy
tarafından
kiminle evlenirsen evlen hepsinin bir ailesi olacak.. ailesiyle bir sorun yasadiysan gorusmek istememen normal ama onu da yazmamissin o yuzden bu anlattiginda bosanilacak bir durum yok
(19 puan) tarafından
Ailesi beni eziyor. Kız kardeşleri bize gelip benimle muhatap dahi olmuyorlar. Evde pişecek yemeği bile bana danışmıyorlar. Eşimi arayıp soruyorlar. Onlarda da bu durumu konuşarak çözmeyi denedim. Üstüme yürüdüler. Eşim sadece beni odama çekti. Şuan bile onlar kahkahalarla salonunda oğlumla eğleniyorlar. Eşim de orada. Ben odamdayım. Tek başıma.
(61 puan) tarafından
Eşim iyi biri diyosun ama kötü olmak için illa şiddet aldatma ya da küfür etmesi gerekmiyo. Çok iyi olsaydı sana bu haksızlığı yaptırmazdi. Benim eşim çok dört dörtlük değil beni gezdirmez bazen sinirlenince küfür de eder vs vs ama boyle biseye izin vermez mesela. Asla boşan demiyorum bosanilcak bişey değil ama bı gözünü korkut.
(914 puan) tarafından
Bende melege katılıyorum böyle iyiliğin canı cehenneme eşinin çok büyük hatasi var ne demek seni dislamalarina izin vermek bide onlarla takılıyor ay çok sinirlendim okuyunca böyle bi durum olsa eşim bırak onlarla gülüp eglenmeyi kovar evden bidaha da basmayin benim evime huzurumu bozmayin der ki olmasi gereken de bu.
(61 puan) tarafından
Kadına aslında piskolojik şiddet uyguluyolar
(914 puan) tarafından
Aynen öyle canım maalesef
0 oy
(12,151 puan) tarafından
Boşanma sebebi değil bence 
0 oy
(8,006 puan) tarafından
Sen bnce eşini sevmiyorsun burda sana kimse bişey diyemez boşan yada boşanma diye sen kafanda bitirmisin zaten ki buraya soruyorsun eşinle konuş böyle devam ederse bosanicam diye 
0 oy
tarafından
Kuzum esin ailesini de seni de kiramiyor Bellini neleri var burada es ailesi yüzünden dayak yiyen anladigim kadarıyla sizde boyle birşey yok ve esin sadece seni bu konuda ikna etmeye çalışıyor akilli bir kadinsin bunun üstesinden gelebilirsin bu sebepten yuva yıkmaya değmez gibi tabiki ev içinde yasayan sensin ve kendin için en doğru kararı sen verirsin hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım 
0 oy
(853 puan) tarafından
Bunjm.icin boşanilmaz..eşin iyise şükret bebek 11 aylik daha .gelsin kiz kardesj n3 var bebeginlede ilgilenir sen rahat edersin hem yalnızım evde diuosun gelsin sevaptır canm 
(19 puan) tarafından
Beni ezen ve asla iş yapmayan yardım etmeyen hizmet bekleyen kardeşleri ile mi?
(853 puan) tarafından
Öyleyse yapamazsın tabi
0 oy
(6,675 puan) tarafından
Ortada bisanicak bi neden yok sanki ailesiyle görüşmek istemiyor san direk söyle 
0 oy
(4,959 puan) tarafından
Eşin iyi bir insan ve nenolursa olsun arayı bulmaya cabalamasi normal, kendi ailesini de silip atamaz eş bulur aile bulunmaz bak eş dediğin kişi bile bosansam mi diye buraya yaziyo ne kadar acı bişey, eşin yazsa ve bilsen ne hissedersiniz, bence elini vicdanına koy düşün, o adam hakeder mi terkedilmeyi, bu derece zor durumdaysan eşini aradan çıkar ve sen konuş istemediğini aslaaa
0 oy
tarafından
Eşin senle ailesi arasında kalıyor belli ki bence al karşına konuş 
0 oy
(1,403 puan) tarafından
yani bosan dediğimizde bosanacan mi? 
0 oy
(1,067 puan) tarafından
Evlilik dediğin iki kişilik mesele. Eğer ki aile yüzünden sürekli sıkıntı oluyorsa eşinle ciddi bir şekilde konuş. Böyle devam edeceksek ben yolumu kendim cizicem de. Belki ikna olur. Olmazsa da kafanda bitirdiysen uzatmanın anlamı yok
0 oy
(4,314 puan) tarafından
Yani esiniz ile belirli bir uyumunuz gercekte iyi giden bir evliliginiz varsa bu durum bosanmak icin bir sebep gibi gorunmuyor ihtiyaciniz ola  kucuk birer dokunus :)) Eğer gorumceniz gelmesi evliliginizde sorun olacaksa ve eşiniz ile cozemiyorsaniz kayın valideniz ile görüşerek ilerleyin isterseniz etkili olacaktır.Bize yakin bir ev tutarak ilerleyelim bizde rahat edemez bizim saatimiz bebekden dolayı belli değil kendisininde rahatı ve ayakları üstünde durabilen bir kadın olabilmesi içi  bunun çok daha iyi olacağını düşünüyorum diyebilirsiniz.Kayinvalideniz anlayacaktır.Ama sonrasında eşinizle ile iletişime geçtiğinde eşinizle sizin aranızda bir sorun yaratabilir.onada seninle konuşarak çözemediğim ortak bir nokta bulamadığımız  için aynı şeyi  yaptığını yaparak senden onay almadan  kayinvalidem ile konuştum bunda yanlış anlaşılacak birsey yok dersiniz 
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Madem boşanacak kadar ayaklarının üzerindesin o zaman eşinden beklemeyip sen kendini savunsana kavga ederlerse etsinler nasıl olsa boşanmayı kafana koymuşsun boşanmadan önce içindekileri dök ailesine şuan bize anlattığın gibi geç kardeşinin karşısına seni evimde istemiyorum aramız yol birbirimizi sevmiyoruz aynı evde kalamam ya sen gelme ya ben gidiyorum de 
0 oy
(280 puan) tarafından
Kuzum her evlilikte sıkıntı olur dört dörtlük bir evlilik yok ama Eşin iyiyse Bence boşanma Ama ciddi bir şekilde konuş eşinle bu böyle gitmez kardeşini evimde istemiyorum Yoksa çocuğumu alıp giderim de
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Siz bosanmayi cocuk oyuncagi falan sanıyorsunuz herhalde bu kadar kolaymi esin sana siddet gostermiyor sana iyi davraniyor arayi bulmaya calisiyor seni ezdirmiyor sen ailesi yüzünden bosanmak istiyorsun ne diyelim sana bencede ben olsam.bosardim falan birakin Allah askina cocuklu kadinsin biraz kendin düşün evet esimi severek evlendim kaynanam altimda oturuyor deli gibi kavga ediyorum gorumcem öyle napiyim annem sag babamin.emekli maasi var bosayim alayim cocugumu gideyim bu kadar kolaymi gercekten
0 oy
(14,151 puan) tarafından
Çok güzel içini dokmussun paylaşmıssin fikir almak istemişsin ama şu bosanmalimiyim sorularına anlam veremiyorum burdakiler sana boşan dese bosancakmisin yani yapmayin hayat sizin hepsini sen taniyorsun ediyorsun burdakiler sana ne desinler ayrıca eşinle sorunun yokmuş ikna etmek için daha fazla yol dene bide

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 867 göst.
0 oy
32 cevap 1,532 göst.
14 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde Kadinca_2243150 (29 puan) tarafından soruldu
+2 oy
31 cevap 1,302 göst.

Kategoriler

1,491,839 soru

24,377,448 cevap

348,429 kullanıcı

...