0 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
İyi geceler kızlar kısaca özetleye bildiğim kadar özetleyeyim. 28 yaşındayım 9 yıllık evliyim 2 kızım var. Çok kötü ve travmatik bir çocukluk geçirdim. Evliliğim inişli çıkışlı ama kötü değil çok şükür. Bende çocukluğumdan beri bir kaybetme korkusu var beni aneanem büyüttü çocukken hergece yatağa yattımı anneanem ölürse ben ne yaparım diye korkar ağlar üzülürdüm. Evlendim çocuklarım oldukdan sonra şimdi eşim ölürse ben ne yaparım diye sürekli düşünüyorum bazen ağlıyorum korkuyorum evrene ne mesaj verirsen evren sana onu verir diye düşünüp daha çok üzülüyorum. Biliyorum bu psikolojik bir sorun ama devlet hastanesinde psikolok yok psikiyatri var ve sadece beyni uyuşturan ilaçlardan yazıp direk yolluyolar. Ben ilaçla uyuşmak değil konuşmak anlatmak travmalarımı aşmak istiyorum bunu nasıl yapıcam hiçbir fikrim yok. Konu karışıklığı olmasın diye buraya fazla birşey yazmak istemiyorum ama bastırdığım o kadar üzüntü varki içimde. Bazen küçücük bir şey sebep oluyor ve ben bağıra bağıra ağlıyorum artık taşmış durumdayım. Benim gibi olan çözüm bulan varmı 

19 Cevaplar

+1 oy
(9,947 puan) tarafından
Bendede oldu oğluma hamileyken gebelik şekeri oldu suyum fazlaydı erken doğum riskim vardi doktor bana bebek dogsq ölebilir yada organları gelişmemiş olabilir kafası olması gerektiğinden büyük bacak boyu olması gerektiğinden uzun vs vs o kdr şey söylediler ki neyse doğurdum gayet normal bir bebekti çokta güzel yüzü yuvarlak bembeyaz nohut kdr burun hemşireler benden alıp öpüyordular sabah doğurdum akşam şekeri düştü aniden oğlumu soyup kıyafetlerinj elime verdiler yoğun bakıma alındı inanki hiç bir zmn kendimi bu kdr bitmiş bu kdr çaresiz hissetmemiştim o kdr ağladım ki travma geçirdim ve sürekli oğlumu kaybetme korkusu yaşadım geceleri en az 10 kez kalkıp nefesine bakardım kuvezde biberona alıştı sütümü her 2 saate bir sagdim gece gündüz 2 saate bir deli gibiydim sırf anne sütü alsin ona bişey olmasın diye yani aklım basimda değildi ve bu bende temizlik hastalığına neden oldu her dokunmamda ellerimi yıkadım öyle ellerimi yıkadım kanardi psikologa gittim konuştuk ve ben astim ama tam değil sadece çok çok daha iyiyim hala oğluma karşı aşırı hassasım sürekli içimde bir korku var gene
tarafından
Aşmanız ne kadar güzel keşke bende aşabilsem
(9,947 puan) tarafından
İşte ne yazık ki tam aşamadim hala normal değilim sadece çok daha iyiyim o kdr oğlum 3 yaşına gelecek
tarafından
Psikoloğa ne kadar süre gittin
(9,947 puan) tarafından
Sadece 2 kez gittim bıraktım daha çok kendimi Kur'an'a dine verdim
-Reklam-
0 oy
(916 puan) tarafından
Bende öyleyim ve hep kötü olan neyse onu düşünür onu kafama yerleştiririm elimde değil maalesef 
tarafından
Elimde olsa beynimi resetlerdim
0 oy
(7,199 puan) tarafından
Bu durumu kendi kendine cözemezsin kuzum daha çok yıpranırsın çocukluğundan devam eden travmalar diyosun mutlaka destek almalisin devlet olmaz diyosan özele gitmen gerekiyo Rabb'im feraha cikartsın seni inşallah 
0 oy
(19,545 puan) tarafından
Bişey diyemiycem. Allah'ım şifa versin. Zor bir durum. Yardım alman şart ama psikologlar da ateş pahası. Sanirim o engel oluyor
0 oy
tarafından
düzenlendi

Nasıl bedenimizde ya da organimizda bir rahatsizlik çıktığında tedavi görüyorsak zihnimizde olan rahatsızlıklar için de tedavi şart olabilir.

Kaygı bozukluğu yasiyor olma ihtimalin çok yüksek .

Psikologla aşamadigin durumları psikiyatri ile asabilirsin.

Psikiyatri sadece beyni uyusturan ilaçlar yazmaz , olan rahatsızlığı tedavi eder .

Ve muhtemelen kaygı bozukluğu yaşıyorsun bunun icin terapi tek başına çözüm olmayabilir .

En yakın zamanda psikiyatriste git ve kaygını azaltacak tedaviye başlansin kuzu.

Gidişat normal değil çünkü .geçmiş olsun ❤️
0 oy
(736 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun bende senin gibiyim ama çözüm bulamadım. Bu durumla böyle yaşıyorum zengin olsaydim psikologa giderdim çözümü bu diye düşünüyorum  
tarafından
Ben psikatriye gittim yazdığı en düşük doz ilaç bile benim başımı yastıkdan kaldırmıyor
(736 puan) tarafından
Psikiyatri degil psikolog
tarafından
Psikolog ateş pahası arkadaşım çalışıyo bir seansa 700/800 istiyorlar durumuna göre her hafta çağırıyorlar nerde bende öyle para devlette anca psikiyatri var
0 oy
(770 puan) tarafından
Küçükken bende boyleydim ama sonra geçti yani hala korkarım da durduk yere o ağlama flan yok özele gitme imkanın varsa ona git konuş kesin bide bende çok korktm şükür ki bsy olmadı bütün büyüklerimiz hayatta bende 28 yaşındayım benide ananem büyüttü belkide annemiz çok yanımızda yok diyedir hala çok duygusalim ölüm konusunda ama oteliyorum ve düşünmemeye calsiyorum evet bigun ölecekler ölünce üzülürüm şuan düşünmeye gerek yok diye diye biraz ittim beynimin altlarına sanırım :D
tarafından
Ben şuan aneanemin ölmesi değilde hayatımın merkezine birini yerleştiriyorum sanırım. Evlendikden sonra aneanemin ölmesi fikri aklıma gelmiyor kızlarım olana kadar eşimin ölme fikride aklımda yoktu ama kızlarım oldukdan sonra eşim ölürse ben ne yaparım kızlarım babasız ne yapar gibi gibi bir sürü düşünce geliyor aklıma
0 oy
tarafından
canim nerdeysen o belediyenin vardie psikologu arastir sor.. bir de travmalari cozmek icin travmaya gitmek gerek o gune gidip her ayrintiyi anlatip artik cozumsuz olmadigini bunun geri de kalmadigini vs soyluyorsun haa ben yaptim olmadi ama yapan cok insan var.. hani evrenin sana geri donus yapacagini bildigin icin bunun hakkinda da bilgin vardir die dusunuyorum bir dene denemekten zarar gelmez.. olmadi 21 gun kuralini yap.. 21 gun boyunca hissettiginin tersini dusun 
tarafından
21 günü denicem. Travmanın üstüne gitmekle olucak gibi değil.
tarafından
insalah bir yolunu bulursun
0 oy
(75 puan) tarafından
Benim küçüklükten gelen bisey yok ama bende eşimi kaybetme korkusu var onu çok seviyorum maşallah oda sevdiğini hep hissettirir hep korur herkese karşı evde elim ayağım hayatımın merkezi gibi bisey yani öyle ki ailem uzakta yanlarına gidince eşimi çok çok özlüyorum hemen eve dönmek istiyorum bazen kaybetme düşüncesi aklıma gelince bende ağlıyorum o kadar saçma geliyor ama korkuyorum yinede engel olamıyorum 
0 oy
(4,193 puan) tarafından
Devlette psikolog var diye biliyorum ben psikiyatr annemi sevk ediyordu annem defalarca gitti. Ruh sağlığı herseyden önemli bence bir an önce gerekli desteği almalısınız.
0 oy
(105 puan) tarafından
Sirf bu yuzden bir gece hastanede yattim
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Ben hamileyken cok yasadim bunu ilk bebegimi kaybetmistimacaba diye diye erken.dogum yptim simdi ya bisi olursa düşünüyorum ömrümüz geciyor kafamizda kura kura kendi kendimizi yipratiyoruz ama elde degil
0 oy
(832 puan) tarafından
Youtube dan önereceğim hatta şiddetle dinle diyecegım kanallar. 

Psk izzet güllü 

Və mistik yol olumlamalar.

İnanıömaz rahatlıcaksın allahın izniyle 
0 oy
(2,569 puan) tarafından
Kuzu benden sana şöyle dostca tavsiye vermek istiyorum bunların hepsi bak kurgu. Kurguların seni korkutmuş. Aslında hiç biri olmadı. Anın tadını çıkart. Çünkü düşündükçe içinde cebelleniyorsun ama kurgu düşünce öyle bir şeydir ki... Düşündükçe çıkamazsın işin içinden... O an aklına geldiğinde düşünceni başka yöne çekecek oyalayacak şeyler yap. Bu şekilde dişündükçe kendini hasta edersin... Çık o kabustan.. eşin belki 100 yaşına kadar yaşayacak ve sen her gün bunu düşünerek kendine işliyorsun. Yapma Allaha hep dua et uzun sağlıklı ömürler ver bize diye. Bu kadar her zaman Rabbim yanımızda. Sığın tevekkül et. İçinide darlama sıkma. 
0 oy
(6,680 puan) tarafından
Kaygı bozukluğu anksiyete bozukluğu var mutlaka psikolojik tedavi olmalısınız
0 oy
tarafından
Bunu aşmanın tek yolu ölümü kabullenmen gözünde büyük korkutucu yalnızlık içeren bişey olmaktan çıkarman lazım hayatın gerçeği olduğunu kabul edip birgün bunu hepimiz yaşıcaz eğer yaşarsak o zaman üzülürüz ama şuan herşey yolunda diceksin yani biraz ölümü basitleştir gözünde buda terapilerle mümkün daha çok 
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Bendede çok kaybetme korkusu oldu annem göğüs kanseri son evre ameliyata girer hazırlıklı olun masada kalabilir dedi doktor ölürse biz ne yaparız diye günlerce ağladım çok şükür sağlam. Çıktı ameliyattan kızım doğum sırasında ölü doğdu qglamadi bile doğunca zorla geri getirdiler geri getirme anları hayla gözümün önünde çok zor bir doğumum oldu yoğun bakıma alındı daha görmeden çok fazla nefessiz kaldığı için beyin kanaması geçirmiş kafasını hiç bir şekilde hiç bir yere vurmaya ak dikkat edilecek fizik tedavi ve beyine gidiyoruz yürüyemez emekleyemez oturamaz dediler şuan çok şükür ki hepsini yapıyor ama doğumum bana travma oldu ikide bir rüyalarıma geri döndürme anı giriyor kızımın sürekli rüyamda görüyorum şahsen 2. Çocuğa korkuyorum ve cesaretim yok 
0 oy
(504 puan) tarafından
Beni anlatmışsın. Çocukken hep rüyamda babannemin öldüğünü görürdüm naparim derdim. Sonra babannem öldü kimsesiz gibi kaldım evlendim eşim için ayni şeyi düşünmeye başladım o işe gidince agliyordum. Ben çözümünü bulamadım inşallah bir gün geçer. Ama hamilelikte daha yoğun oluyor o duygu
0 oy
(248 puan) tarafından

image

Merhaba hiwel diye uygulama var online psikolog görüntülü gorusuyorsun sana psikolog atıyorlar 15 dk deneme oluyor begenirsen devam ediyorsun olmazsa başka seciyorsun ücretli ama kliniklerde göre daha uygun bı seans aldım memnundum doktorumdan ama devam edemedim bı bakın isterseniz acil sifalar

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 275 göst.
16 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gamzelim (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 241 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.
9 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Safbiri66 (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 161 göst.
14 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu