0 oy
431 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (311 puan) tarafından
Çocuklarınıza kullanıyor musunuz kahvaltılarında tarif şeklinde veya nasıl veriyorsunuz 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Kahvaltı olarak bazen yumurta sarısı peynir olarak , bidr bazen yogurtla veriyorum arada veriyorum öcü gibi bakanıda anlamıyorum her dakika vermiyoruz sonucta 
(311 puan) tarafından
Alkışlıyorum
tarafından
Sen takma kimseye cocugunu sen büyütüyosun :)
(311 puan) tarafından
Aynen öyle
-Reklam-
0 oy
tarafından
Cici bebe vermiyorum kraker fln veriyorum 
(311 puan) tarafından
Verilebilir mi peki sade olarak eline verebilir miyim 7 buçuk aylık bebeğim
tarafından
Verebilsin tabı canım sseverse benım kızım sevmedi diye almadım daha
0 oy
tarafından
Çok nadir yoğurda katıp veriyorum bazen de ıhlamur ile ıslatıp içine muz ezip bir tane de ceviz koyuyorum 
(311 puan) tarafından
Bunu sevdim
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Ilk bebegimde veriyodum da iceriginde sirf yag varmis ya biraktim bidaha hic vermedim
(2,096 puan) tarafından
Sadece yağ değil şeker de var. Vitamin dikkatsiz anneleri kandirmanin bir yolu zaten. Düşmeyin bu tuzağa.
(311 puan) tarafından
Teşekkür ederim
tarafından
Su an iyi olması sizi aldatmasın 40-50 yaşamadan başlar şeker tansiyon ve türevleri yapmayın iyi bı şey gibi tavsiye vermeyin
(340 puan) tarafından
Ne yani şimdi biz yediriyoruz diye dikkatsiz ve kötü annemi oluyoruz hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü düşünmez devir değişti artık herşeyde katkı var Biseyler yedirmek zorundayız sonuçta
(1,224 puan) tarafından
Herkes kendinde hakli tabiki bende mesela cici bebe yemisim ne anne sutu almisim ne de mamayi kabul etmisim pirinc unu ve cici bebeyle buyumusum. 21 yasimdayim ve suanlik bende de ciddi bi sorun yok cok sukur. Ama bu bende yok diye cocugumda da olmica anlamina gelmiyo yani icerigindeki vitamin yag vesekerin yaninda devede pire. Evet devir degisti herseyde katki maddesi var ama simdi bile gore de ben vermem sahsen vermeyi de coktan biraktim ogrendigimde. Isteyen versin yani bisey diyemeyiz
0 oy
(6,438 puan) tarafından
Sağlık ocağı bana vermişti pekmez peynir eti cici bebe birde formula mama karıştır yedir falan diye 
(311 puan) tarafından
Ekmek niyetine mi yani binevi
(2,096 puan) tarafından
Allah'ım bı de sağlık ocağı mi şaka olmalı
(311 puan) tarafından
Zehir olsa devlet satmaz zaten o nasıl yorum
(6,438 puan) tarafından
Neden yalan söyleyeyim kağıtta yazıodu bulsam resim atardım hatta ıyy herşeyi karıştırdık falan diyorduk eşimle
(2,096 puan) tarafından
Yalan söyledin demedim o olaya verilmiş bi tepkiydi :/
0 oy
(340 puan) tarafından
Oğlum 20 aylık 1 yaşından itibaren sütle gece maması şeklinde biberona katıp veriyorum geceleri uyanmaz tok tutar kızım 5 aylık daha ona başlamadım ama 7 aylıktan itibaren her öğün verebilirsin neye katarsan kat çoğu paket gıdadan iyi
(311 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(340 puan) tarafından
Unutma cnm sakınan göze çöp batar biz avakado ile büyümedik annem bizi çayın içine ekmek doğrayıp yedirerek büyütmüş eline ne geçiyorsa ver yesin hicbirseye hayır dememeyi öğrensin yemek konusunda
tarafından
1 yaş bebeğin biberonu na kaç cici bebe atıyordun cnm
(311 puan) tarafından
Ahahah aynen öyle
(340 puan) tarafından
Günde sadece bir biberon yarı şu yarı süt 3 tane cicibebe
0 oy
(2,096 puan) tarafından
Şeker bombası asla vermedim. Evde yapabilirsin sağlıklısını veya hiç olmadı ebebekte içeriği temiz bebe bisküvisi var onu al.
(311 puan) tarafından
Şeker bombası diye meyve de vermeyelim o halde herkesin kendi tercihi çocuğa yavan birşey yediremem o ne öyle sanki nişasta yiyormuş gibi
(2,096 puan) tarafından
Yüce Rabbim yoruma gel.. Evet arkadaşim ölçüsüz verirsen meyve de şeker bombası. Sen burda katkı maddeli paketli bir ürünle meyveyi kiyasliyosan ben daha sana bişey anlatamam.
(311 puan) tarafından
Zaten anlatma vermelimiyim demedim vericem dedim neyin ne olduğunu bende biliyorum herkesin kendi fikri kardeşim ve bende cici beyle büyüdük çok şükür kolay kolya hasta bile olmam ne alakası var
(340 puan) tarafından
Bu kadar herşeyi ince düşünmeyin kardeşim çocuklara zarar vermekten başka bişey değil herşey kararında güzel kız kırk öğün cicibebe yedirmeyecek ya vereyimmi diye sordu :D
(5,347 puan) tarafından
Ayy inanamiyorum meyveyle cici bebede ki sekeri bir mi tuttunuz , meyvelerde fruktoz sekeri bulunur ve yeterli miktarda tuketildiginde sagliklidir ,ozellikle beyin gelisimine faydasi vardir
Cici bebe ve benzeri urunlerde rafine seker yani sukroz ya da fruktozlu misir surubu bulunur, bunlarin vucudu bi faydasi yoktur aksine gereksiz kilo yapar
Bebek illa seker yiyecekse bunu meyvelerden almasi daha sagliklidir.
Kendiniz evde bebe biskuvisi yapabilirsiniz, icine hurma ozu,keciboynuzu ozu, hurma tozu,elma suyu gibi tatlandiricilar katarak lezzet verebilirsiniz.
0 oy
tarafından
Abooo şimdi gelir çocuğuna zehir veriyorsun gibi muamele yapan süper mummy ler:)))

Valla canm 3 çocuğum da da verdim ek gıdaya geçince. Yoğurda katarım bazen muz koyarım muzlu yoğurt yaparım istersen pekmez az bise.

Normal biberonla ya da kaseye biraz cici ebe biraz şeker ve sıcak su koyarım normal mama gibi yapar veririm. Kim ne derse desin benim için yardımcı bi gida
(311 puan) tarafından
Kimin ne dediği umrumda değil her bebeğin annesi belli kim ne verirse versin teşekkür ederim tarifler için bende on yargiliydim ama çok ta süslü püslu şeylere gerek yok biz nasıl büyüdük çok şükür
tarafından
Öyle kuzum valla. Biz kahvaltıda peynir de yoktu ekmeği çaya batirirdik. Bende mesela çay veriyorum
 Bisküvi normal onu çaya koyardı annem öyle verirdi. Amaaannn yeter ki yesinler.  Çocuk bu bisküvi de yicek herseyi de. Çok sakinirsak daha çok hasta oluyorlar.
(311 puan) tarafından
Aynen öyle vücudun bazı şeylerle de tanışması lazım
tarafından
Valla bende abartı görüyorum ben bazen canım istediği zaman kendim bile yiyorum annem bizi onunla büyütmüş yıllardır olan birşey bu sanki zehir her öğün onu yiyor gibi
tarafından
Bense 6nci aydayim interntte tarif gordum evde yapmak istedim ama bi degisik bisey oldu sevmedide oglum kararsizim bu ulker etinin kacinci ayda veriliyor bi cici bebe var hunnapin diye ama nasil hic bilmiyorum kizlar 5nci ayda basladim ek gidaya ben ögün olarak suan hersey yediriyorum ama bazi tarifler bebe bskvsiyle kararsiz kaliyorum verip vermeme konusunda
tarafından
Belki cicibebden olabilir canm. Ya da normal petibor bisküvi verebilirsin belki onun tadını sever. Ya da bim de finger  diye bi bisküvi var onu da alıp bi deneyebilirsin. Mesela benim oğlan cici ebe sevmedi ilk önce finger verdim onun yerine onu mama gibi yaptım. Şimdi ayırt etmiyor cicibebe de yiyor .(busra123)

Emineee 14 aynen öyle canm . Yani düşünecek olursak yedirdiginiz hicbise güvenilir değil ki. Ona kalsa Rabbım muhtaç etmesin ama normal mama bile acaba nasıl yapılıyor gidip giren var mı bak bebekler onunla büyüyor sütü olmazsa annenin. Ne veriyoruz acaba. Ger şeyi düşünürsek zaten bisey yemeyiz
tarafından
Herşeye ayrınto girersek oho canım dediğin gibi sakınan göze çöp batıyor onu anladkm cocuk büyütürken
tarafından
FATISKO Ben evde kendim yaptim bugday unu yulaf unu princ yogurt ve zeytin yagi sadece canim  normal cici bebe vermedim cici bebe tarifi buldum onu yaptim daha saglikli olur die ama yemedi ilk defa biseyi geri cevirdi valla normal cici bebe alsam 6nci ayinda verebiliyim sabah kahvalti olarak vermek istiyom aslinda
tarafından
Büşra canım belki şuan küçük diye ağız tadına uymuyor.  Sabah kahvaltı da mesela normal cicubebeyi çok değil kuzum 4 5 tane yarım kase yoğurda koy içine el yapımı çilek reçeli yada farketmez sevdiği bir reçel ya da pekmez koy az bise mikserle ez iyice ver. Biraz büyünce zaten çatalla eziyirsun  ama boğazına kalacağına Allah korusun mikserle ermeni tavsiye ederim.. .
tarafından
Bugun yaptim canim hunnapin 6 + ay icin cici bebesinden aldim icine yogurt labnr irmikte koydum karistirdim zaten catalla un ufak oldu yedi bayada sevdi benim evde yaptigim olmamiş ondan yemedi sanirim
tarafından
Yarasın kuzuya inşallah canm afiyet olsun
0 oy
(2,213 puan) tarafından
Ben yoğurt cicbebe bide  toz ceviz içi  karıştırıp veriyorum 
(311 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,095 puan) tarafından
11 aylık bazen eline veriyorum yogurduna katıyorum meyvelerle beraber 
(311 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(184 puan) tarafından
Bulamaç şeklinde yemiyo hiç eline veriyorum arada öyle yiyo canm
(311 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
22 aylik olacak sabahlari birde gece yatarken süt ve bisküviyi karıştırıp biberonla veriyorum
0 oy
(7,982 puan) tarafından
Bi ara verdim yaşını geçmişti oğluma yapınca kendime de yapıp yiyodum içim bayılıyordu şekerden sonra vermedim daha aşırı şekerli cocuklar da sekeri sevdikleri için bisküviyi de seviyorlar

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 321 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Prenses2 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
18 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Buket0606 (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 264 göst.
24 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Husnes (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 181 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde İlla (1,196 puan) tarafından soruldu

406,153 soru

12,177,325 cevap

36,662 kullanıcı

...