0 oy
614 göst.
Diğer kategorisinde (211 puan) tarafından
Kizlar 37+1haftadayim. Bu gun doktora gittim. Bebek haftasina gore cok iri ve kilolu dedi. 3600. Ancin gelene kadarda kilo alicak biraz daha. Normal dogum yapacaksan zorlana bilirsiz. Sezeryan istersen bu hafta yapalim dedi. Korkuyorum. Ilk dogumum. Sezeryan cok mu zor? Acisi cok mu? Bebegimi kucagima ala bilecek miyim? Ne kadar sirede toparlanirim?

37 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kuzum sezeryan normal doğuma kıyasla daha rahat o kadar çok acı çekmiyorsun özele mi gidiyosun sezeryan seçeneği sunmuşlar benı 3 gun süründürdüler normale zorladılar sezeryan oldum çok rahat geçti sezeryan olmak aman aman Bi ağrın olmuyor genel aneztezi aldım 30 dk da ameliyat bitti Bi uyuduğumu Bi uyandığımı biliyorm hiç korkulacak bişey yok korkma sezeryan ol
-Reklam-
+1 oy
(5,141 puan) tarafından
Bence gerekmedikçe sezeryan yaptırmayın bana 37 haftada 3700 dedi hatta diyet verdi daha da kilo olmaması için ekmek tatlı makarna yasakladı. Bebeğim 3500 doğdu, ultrasonlar çok yanıltıcı olabiliyor aynısı ablamın ve eltimin başına da geldi 
+1 oy
(9,235 puan) tarafından
Sezeryanım zordu benim ama iri dedikleri bebegın zayıf dogacak ultrasonda sapmalar oluyor benimki 3300 dü 2590 dogdu.

Ayrıca sezeryan da para alıyor doktorlar sırf o yızden ona yonelıyorlar
+1 oy
(353 puan) tarafından
Valla sezeryanla doğurdum prenses gibi doğurdum çok korkutmuşlardi normalden de sezeryandan da ama çok şükür çok güzel geçti ama kaynanam baktı bana eğer bakacak birisi varsa kesinlikle sezeryan ol hiç zor değil hiç hemde canı çok nazlı olan birisi olarak söylüyorum sana 
0 oy
(2,510 puan) tarafından
Herkesin bünyesi farklı açıkçası ben acıya dayanıklı değilim o yüzden çok acı çektim yani ama başka bir akraba ise haftası dolmadan halı yıkamış ötekisi kalkıp yemek yaptı herkesin bünyesi bir değil 
(211 puan) tarafından
Haftası dolmadan halı yıkamanım sebebı neydı acaba
(2,225 puan) tarafından
Bende çok zorlandım bünyeyle de alakalı olabilir
(211 puan) tarafından
Yok ondan demedim 4 5 gun once dogum yapan birinin halı yıkaması tuhaf geldı.  Bıde artık halı yıkmayada veriliyor yanı olmasada olur
(2,510 puan) tarafından
Ben değil canım bir akraba yani ne bilim bende bilmiyorum duyunca bende çok şaşırdım ama yapıyorlar
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Çocuğunu neden kucağına alamayasın ki canım ameliyattan çıkar çıkmaz kucağıma aldım bebeklerimi 3 sezaryen doğum yaptım bir hafta da hiç doğum yapmamış gibiydim 
(945 puan) tarafından
O zmn bende mi bir sıkıntı vardı acaba 3 tane de ilaç vermişti doktor yaşımdan da dolayı da olabilir bünyem doğumu kaldıramaz diye
(4,226 puan) tarafından
Belki hastahane belki doktor belki doğum yapanın durumuna gorede degisiyordur benim idrar rengim resmen kirmizi turuncu birseydi.Hemşireler Allah var çok ilgilendirler hatta ben eşimin kaldırmasını istedim beni düşürürler diye korktum  kabul etmediler  asil esin dusurur canini yakar dediler nerdeyse her saat başı biri yanımızdaydi wc gitmeme ilk gun bayagi yardimci oldulur.bebege de ağırlıklı onlar bakti ben cagirdikca getirdiler.Allah razı olsun valla eşim para falan vermek istedi kesinlikle almadılar  tatlı falan yaptırdı doktorumuza verdik o Hemşirelere verdi kabulde etmediler hicbirseyi.
(4,424 puan) tarafından
Bana hiç sonda takılmadı bebim ameliyattan önce bitti yeme içme işi ameliyat önceside bir kaç kez tuvalete çıktım odaya geldim ayağa kalkana kadar da zaten çişim gelmedi ayağa kalktım küçük büyük gaz ne varsa saldım kurtuldum ") hsjshsjshs
(945 puan) tarafından
İyi doktor hemşirenin eline düşmüşsünüz bizim doktor en fazla doğumdan sonra iki defa gelmiştir ztn hemşirelerde saate 1 defaydi
(4,226 puan) tarafından
Benim doktorum çok iyiydi Allah arzı olsun ondann en başından sonuna hersey ile ilgilendi hatta ben dogum fotografcisi istemedim pandemiden dolayi bebegimin dogum aninin resimlerini hemsirelere cektirmis.ben bakacak kimsem yok ananem gelecek yanıma demiştim (yas 76 )esimde çok birsey yapmaz zaten ailecek tanıyordu artık bizi gide gele ,bana güven dogum yapmamış gibi çıkacaksın bu hastahaneden demisti valla oyle oldu.Allah ne muradı varsa versin
0 oy
tarafından

Yokkk valla mis gıbı :D

0 oy
tarafından
Benim o haftada 3900 çıkıyordu ama doğduğunda 3700 şu,haftada en az 250 en fazla 500 gram alıyordu, sezaryen oldu mecbur 
0 oy
(7,960 puan) tarafından
Bende korkuyordum sezeryandan. 1 hafta çok zor geçti sonra yavaş yavaş ağrılarım azaldı 1 ayda tamamen iyileştim. Şimdi 2 aylığım ve orama sert dokununca hala ağrım oluyor hafif. Normal doğum gibi şiddetli bir ağrı değil 
0 oy
tarafından

Haftasına göre bebeğin kilosu bana normal geldi. Doğuma kadar 200-300 gram almış olsa çatı müsaitse normal gelebilir.  Normal değilde direk sezaryen istiyorsan yine biraz daha bekleyebilirsin. Ben sezaryen olmadım nasıldır bilmiyorum acı olarak ama öyle ölüm ölüm kötü olduğunu sanmıyorum. Sonuçta herşey insanlar için, herkesin de bünyesi bir değil. Acı eşiğim çok düşük olmasına rağmen 3.950 doğurdum, ben doğurduysam herkes doğurur derim :D

0 oy
(531 puan) tarafından
Şu sezeryani ölüm kalım meselesi yapıyorlar ya çıldırıyorum . Ben iki sezeryan yaptım üçüncüye hamileyim gene sezeryan yapcam. Evet ilk bı kaç gün agrin oluyor. Ama oda öldürmüyor. Gayet rahat oluyorsun . Sezeryan için hiçte pişman değilim. Abartıldığı gibi değil korkma yap sezeryani geç :) mis gibi en temizi guzeli
(736 puan) tarafından
Ölüm kalım meselesi olmasina neden bu kadar çıldırıyorsunuz sizin rahat geçti diye herkesin rahat mi geçtiğini sanıyorsunuz insanlarin dogum sonrasi çektiği acılara saygi duymak lazım herkesin acı eşiği bir degil
(531 puan) tarafından
Tamamda ona bakarsanız normal doğumdada bir sürü sıkıntı yaşayan oluyor. Her normal doğuran da öyle ık dediği gibi çıkarmıyor çocuğu . İkisininde ayrı ayrri riskleri var . Bir tek sezeryan kötü değil yani normal doğumunda sıkıntıları olabiliyor
(2,220 puan) tarafından
Evet ya normal doğumda bir koşunun bebeğinin omzunu kırmışlar çıkarırken ameliyat olup duruyordu yazık bebek  ,biriminde vakumla çekmişler di beyin damarları harap olmuş valla korktum açıkçası ben de eğer doktorun ne öneriyorsa onu yapmak lazım sezaryan diyorsa vardır bir bildiği zorlayıp normal doğuma , çocuğa veya kendine hasar vermenin anlamı yok bencede
0 oy
(736 puan) tarafından
Acı eşiğine bağlı ben elime bisey batsa oturur aglarim onun icin cok zor geçti gunlerce.kendime gelemedim ama tanıdığım birisi aynı güne ayaktaydı
0 oy
tarafından
O nasil bi yaklasim ya. Daha 37 haftada olan birini ilk dogum olmasına ragmen nasil sezeryana alayim diyor. Planli sezeryan olsa anlarim. Asla olma. Bekle daha. Zaten hangisi nasibinde varsa o olacak. Ya normal ya sezeryan. 
tarafından
Aynen benim bünyem zayıf o yüzden belki daha çabuk toparlardim diye normal olmasını isterdim. Çok ağır geldi bana sezeryan ya ağrısını acısını hala unutamıyorum.
tarafından
Sonrasinda toparlanma surecin mi zorlu gecti ?
tarafından
Bebeğim sarılık oldu kuvozde kaldı, göbek kanı durmadı kan hastalığı olabilri dediler baya Dr dolaştık,kovid oldu ailecek bebeğim ve ben ayrı ayrı hastanede yattık, en son zatürre oldu yine bir hafta kaldım hastanede. Yani onunla ilgilenmekten zaten düşük olan bağışıklıgim iyice düştü kendime bakamadım. Kolik vardı ayy aman neler neler hatırlamak dahi istemiyorum . Yeni yeni kendine geliyor ama ben bitik durumdayım. Hala iştahı yok alerjik her şeyi de yiyemiyor. Uykular zaten haram :( o yüzden 2. Düşünmüyorum benim de sağlık sorunlarım var. Allah oğluma hayırlı sağlıklı uzun ömür versin ins ve isteyenlere versin diyorum hep.
tarafından
Amin. Haklısın. Saglik cok daha önemli. Verimli mutlu bi anne olabilmemiz icin once saglikli bi insan olmamiz gerekiyor. Ruhen ve fizyolojik olarak. Allah yavrunu size bağışlasın. Artik git gide uykusu duzene girecek sende daha fazla dinlenmis olacaksin. En zor kisimlari atlattin inşallah. Bundan sonrasi daha kolay olacak. Kendini bu sekilde motive edebilirsin.
tarafından
Aynen öyle canım bir gülüşü her şeyi unutturuyor cidden tüm gün uyusun diye neler yapıyorum uyuyunca da hemen özlüyorum insanoğlu çok garip bir varlık :) Allah acılarını göstermesin ins
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Benim sezaryanim çok kolay geçti ne ağrı ne acı inşallah seninkide öyle geçer canım en zor yeri sadece muayne olmaktı Altan muayne olamıyorum ben o beni zorluyor onun dışında iyiki sezaryan olmuşum ne ağrım oldu ne acım doktorum sürekli ağrı kesici verdi ben istemedim bile hemşireler getirdi içmem için belkide ondan ağrım olmamıştır ayni gün ayaga kalktım hiç korma bence 
0 oy
tarafından
Benim bünyem zayıf o yüzden çok zorlandım 40im çıkana kadar kız kardeşim ve annem ilgilendi evle,bebekle ama bazıları da kendi yapıyor her şeyi. Kilosu bana çok gelmedi çatin müsaitse normal doğum olur son haftalarda çok kilo almıyor bebek. Haftada 100-200 alıyor en fazla . Ayrıca sezeryanda 39. Haftada doğum yaptım niye acele ediyor ki 
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Doktorun yeteneğine kalmış. İnşallah uzman birine denk gelirsin
0 oy
(211 puan) tarafından
Bnce inanma o doktora. İride degıl kesin özel hastanedir. Benım doktrumda dogumum bayrma gelıyo dıye benı sezaryana ikna ettı yok ıstw kan sulandırıxı vuruluyosn sezaryam ol fkan dedı ben normal dogum ıstıyodum keske dınlemesydım onu. Hem 2 hafta erken dogurdum hemde gereksiz yere sezaryan oldum bebekler anne karnında daha ıyı gelısıyo zamanında dogması daha mantıklı bnce aksi bı durum yoksa. 
0 oy
(711 puan) tarafından
Özele gidiyosan hemen sezeryanla alalım demeleri çok normal 
0 oy
(3,856 puan) tarafından
Bunun neresi iri 39 da doğurdum 3.850 normal doğum 
0 oy
(11,677 puan) tarafından
Zor değil aşılabilecek şeyler ama bence 39a kadar bekle 4 kiloyu aşan normal doğumlar var 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 217 göst.
25 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Nur KOSTAK (209 puan) tarafından soruldu

412,551 soru

12,420,650 cevap

45,200 kullanıcı

Kategoriler

...