0 oy
349 göst.
Diğer kategorisinde (304 puan) tarafından
Kızlar merhaba

1 ay 5 günlük bebeğim var 

Sürekli emziriyorum bir zamandan sonra göğüslerim ağırıyor süt kalmıyor. Bende emzik işine başvurdum zora koyunca uyumayınca emziği ağzına veriyorum.

Annem emzik acıktırır, zayıflatır dedi.

Bu ne kadar doğru anlamadım anlam veremedim.

Susmayan bir bebek,

Sürekli emziren bir anne ve göğüsü ağıran, süt olmayan göğüsler bazen.

Fikirleriniz nelerdir?

9 Cevaplar

0 oy
(26,466 puan) tarafından
Çok zor bir bebek ise bence verilebilir ben vermedim ama sakindi oğlum hala da öyle aç olduğu için değil emme refleksi onu rahatlattı için sürekli emmek istiyor emmek zayıflatsaydı bütün emzikli bebekler zayıf olurdu 
-Reklam-
0 oy
(14,946 puan) tarafından
Bebek sürekli emiyor diye sut yok anlamına gelmez aksine emdikce sut dolar göğsünüz 

Emzik için de bilgim yok ama sanmıyorum ben zayiflayacagini bazen insanlar mecbur kalıyor Emzik vermeye keşke benim bebeğim de alsa Emzik
0 oy
(2,770 puan) tarafından
Benimde ilk bebeğim sezeryan doğum yaptım sütüm çok geç geldi. 3 tane emzik aldım hiçbirini tutmadı iyikide tutmadı her arandiiginda memeyi verdim o emdikçe geldi 2 ay mama kullandım şuan 6 aylık oldu ve 4 aydır sadece anne sütü veriyorum. Dr.a da sordum emzik verme arandıkça seni emsin çektikçe sütun gelir dedi. Mama vermemin sebebi sarılığı çok cıktı hastanede yattik doktor 2 ay ver dedi sonra kilo alımına baktı iyi dedi mamayı kestik
0 oy
(4,419 puan) tarafından
Benim çocuklarımın hiç biri emziği kabul etmedi keşke kabul eden bir çocuğum olsaydı beni email niyetine kullandılar hep bebekler sadece açlıktan emmez ki çok fazla duygusal ve fiziksel nedeni vardır bir saat bile olsa enzimle sakinleşip uyusa sende dinlensen hiç fena olmaz canım emzik zayıflatmaz bir şey olmaz
0 oy
tarafından
Sürekli memede duran hatta orada uyuyan bir bebeğim var 29 günlük artik giguslerimdeki damarların gıcır gıcır sesleri geliyor 

Ve asil mesele

Ne emzik ne biberon alıyor 

Bazen mama yapıyorum belki uyur memede durmaz DİE asla biberonu bile ağzına almıyor 
(4,234 puan) tarafından
Şu an bildiği tek şey memesi canım yavaş yavaş bu durum geçiyor
tarafından
Mesela cano ne kadar daha boyle devam edecek çünkü artik oturarak uyumaktan belim boynum tutuluk geziyorum eşim ne zaman bakarsa o zaman yatarak uyuyorum :))
(4,234 puan) tarafından
Valla kuzum seninkinin naz durumuna bağlı :D benim ki 3.3-5 ayda bıraktı kıız tadını çıkar her anı birbirinden güzel
tarafından
Tabi güzel cano ama her isim kalıyor boyle olunca çamaşır bile yıkayıp asmak ölüm gibi geliyor afadersin WC ye gidemiyorum
(4,234 puan) tarafından
Olsun kızı bak benim ki 8 aylık oldu şimdi de beni görmeyince korkuyor kuyruk gibi beraber geziyoruz geçen ben klozete oturdum oda banyo paspasına :D bide güzel gülüyor ki kızamıyosun bile :D
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Emzik şuan rahatlık olabilir ama sonrası pişmanlık bana göre. Emzik acıktırmanın aksine tokluk hissi verir ve daha az emer. Bence vermemelisin 
0 oy
(3,172 puan) tarafından
Emzirme danışmanları söyle söylüyor: emzik emen bebek emme duygusunu emzikle tatmin ettiği için anneyi daha az emer bu da kilo alımını azaltır
0 oy
(4,314 puan) tarafından
Karnin doydugundan emin olun verin birsey olmaz hatta Dr ani bebek olum riskini düşürdüğü için yatma aşamasında özellikle tavsiye ediyorlar.ben ilk 28 günden sonra (yenidogan donemi ) vermiştim 16 aylik sadece uyku aşamasında emzigi agzinda tutar sonra atar devam eder uykuya.kilo konusunda da bır sorun yaşamadım ilk 8 ay emdi.

Küçük not surekli emzik kullanimi meme reddi yapabiliyor özellikle ve 4. Ay ve sonrasında haberiniz olsun.
0 oy
(232 puan) tarafından
Kimseyi dinleme hemen ağzına ver emziği sonra çok zor oluyor  bana da ilk zamanlar emzik verme dediler. Daha sonra vermeye çalıştım tutmadı o kadsr zor ki bi yere gidiyorum yeri göğü inletiyo. Hemen ver emziğii

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 572 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sngl&8 (31 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 399 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 460 göst.
18 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sblrmzn02 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 322 göst.

Kategoriler

1,493,187 soru

24,397,750 cevap

349,891 kullanıcı

...