0 oy
156 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,743 puan) tarafından

Karadenizli canlar şunun orjinal tarifini verseniz bi ya tam ölçülü yarın yapayım. Gece gece canım çekti :)

7 Cevaplar

0 oy
(7,342 puan) tarafından
Kızçem bak şimdi tereyağını tavaya al erit üstüne 2 yemek kaşığı mısır unu koy bunu güzelce kavur yağı bol koy ama kavurduktan sonra üzerine soğuk su dök fokurdamaya başlayınca altını biraz kıs tuzunu at üzerine kolot peyniri kaşar peyniri hangisi varsa elinde artık bolca koy hiç karistirmadan erimesini bekle iyice eriyip yağı üstüne çıkınca karıştır afiyet olsun şimdiden ☺️
(1,743 puan) tarafından
Teşekkür ederim kuzum bazı yerlerde sıcak su deniliyor kafam karıştı
(7,342 puan) tarafından
Soğuk suyla yap cnm öyle oluyo
(1,743 puan) tarafından
Tamm kuşum teşekkür ettım
-Reklam-
0 oy
(6,098 puan) tarafından
Hakiki mısır unu tereyağı kolot peyniri onun tadini verir hepsini kısık ateşte ağır pissin ben misir ununu suyla cirpar yağ eridigi zaman dökerim tuzunu suyunu hepsini karıştırım kaynağını zaman 10 dk beklerim peyniri atarım yağ üstüne çıkana kadar  pismesini bekle canım
(1,743 puan) tarafından
Mısır unlu karışım kaynadıktan 10 dk sonra mı peyniri atıyorsun canım bir de suyu sıcak mı soğuk mu kullanıyorsun bir de peyniri attıktan sonra karıştırıyor musun
(6,098 puan) tarafından
Evet kaynadikdan 10 dk atiyorum evet cebir bir kere kasikla bırak kısık atesde yağı cikana kadar  su soğuk suyla karistir mısır ununu canım
0 oy
(129 puan) tarafından

Tek başına yiyeceksen 1 bardak soğuk suyu tavaya koy içine göz kararı tuz at dolu dolu 1 avuç mısır ununu karıştırarak dök fokurdayana kadar kısık ateşte karıştır sonra dik kestiğin kaşarlarını (kardenizli olmadığın için kolot olmadığını varsayarak kaşar dedim) ortasına koy üzerini kenardan alarak kapat bu arada ocağın altını kapat çok karıştırma tek yönlü uzata uzata karıştır bi kaç kez ayrı bi tavada tereyağını yak üzerine dök yine bi kaç kez çevir kaşıkla afiyet olsunnn :))

Ay benimde canım çekti bee sabh yapayım bari
(bu arada kolot herzaman bulamıyoruz içim in kaşarı telleniyor) 
(1,743 puan) tarafından
Ahahah sana da şimdiden afıyet olsun canım teşekkür ederım
0 oy
(25,196 puan) tarafından
3 yemek kaşıgı dolusu tereyağını yakmadan erit orta ateşte, üstüne 2 yemek kaşıgı dolusu mısır unu koy yakmadan sürekli karıştırarak kavur. Sonra üstüne 1 su bardağı su koy karıştır, fokurdayınca 1 kase küp kesilmiş kolot peyniri ekle arada karıştır peynirler iyice erisin. Tuzunu damak zevkine göre atarsın. Dipnot : trakyalıyım has karadenizliden iyi yaparım bunu :D herkes hastası ha bire isterler ama peyniri çok pahalı bee :D 
(1,743 puan) tarafından
Teşekkür ederım canım ınsallah bulurum ben de o peynırı
0 oy
(887 puan) tarafından
Ohh bol tereyağlı bol peynirli üstüne de yaptıktan sonra az yağ erit coş diye dök harika afiyet olsun şimdiden :)
(1,743 puan) tarafından
Aynı annem gıbı tarıf verdin sağol canım :)))
0 oy
tarafından
Trabzonlu olarak yerimi alayım ☺️ 

Canım 2 y.k tereyağına 2 y.k mısır unu ilave et boncuk boncuk olması lazım iyice kavur onu üzerine 'sicak su' dök kıvam alana kadar dökmeye devam et yavaş yavaş biz tuz koymayız tuzlu toz peynirimiz var ondan koyarız içine ocaktan almadan en son kolot peyniri koyarız sıcağıyla.erir zaten mis mis miss...hepsi köyden gelir çok nadirdir tuz attığımız. 
(1,743 puan) tarafından
Oh ne güzel yaa rüyama  girecek kesin sağol canım
0 oy
(135,454 puan) tarafından
Kiz yapan biri vardi heme donuyo yenmiyo demisti
(1,743 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bende hemen yerim Sevda :)))

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 151 göst.
28 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 81 göst.
17 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde 16hurrem&02 (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 259 göst.
0 oy
2 cevap 382 göst.
11 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Nisa17 (341 puan) tarafından soruldu

411,137 soru

12,375,381 cevap

42,787 kullanıcı

Kategoriler

...