0 oy
1,131 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (13 puan) tarafından
Kızlar babamı kanserden kaybettim çok acılar çekti onun icn bir Yasin Okur musunuz Allah rızası için babamin adi mikail

30 Cevaplar

0 oy
(8,021 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
-Reklam-
0 oy
tarafından
Başın sağolsun canım. Yasin okuyamam reglim ama Fatiha okurum
(508 puan) tarafından
Canim reglken fatihada okunmaz
tarafından
Fatiha da okunmaz canım tesbih çekebilirsin anca
(51,620 puan) tarafından
bana bir arkadasim besmele cekmeden okuyabilirsin demişti
(14,164 puan) tarafından
Dua niyetine okunur diye biliyorum bende
tarafından
Yok canim iyice araştır sen okunmaz
(51,620 puan) tarafından
kiz bunu bana diyeli on bes sene oldu el fariha deyince mecbur okunmasi gerekiyormus bende adetliydim besmele cekmeden okh fatiha iki kez inmis o yuzden besmelesiz okunur demislerdide bilmiyorum dogru mu aklimda kalmis iste
tarafından
Saçmalamayın. Kuranı kerimden sadece Fatiha okunur. Çünkü Fatiha hem süre hem dua.
(14,164 puan) tarafından
Kur'an'ı Kerim'i acipta okunmaz ama akıldan okunur diye biliyorum ben ama yine de okumuyorum
tarafından
Aynen öyle. Kuranı Kerim'den değilde akıldan Fatiha okunur. Fatiha hem dua hem süredir. Kulaktan dolma hareket etmiyoruz
(7,484 puan) tarafından
Hayzlıya serbest olanlar
Yasak edilenlerin dışında her şey yapabilir. Mesela şunları yapar:
Hayzlı kadın, Besmele, salevat-ı şerife, kelime-i tevhid, istigfar ve bütün duaları okuyabilir, tesbih çeker, zikreder. Fâtiha, Rabbenâ âtina.., Rabbenağfirli... ve daha başka dua âyetlerini dua niyetiyle ezberden okuyabilir. Hayzlı iken kabir ziyaretine gidebilir, dua niyetiyle orada Fatiha okur. Her namaz vaktinde abdest alıp, o namazı kılacak kadar zaman oturup zikreder, tesbih çekerse, en iyi kıldığı namazın sevabını kazanır.
(51,620 puan) tarafından
oo gelmiş benim akil hocam ❤️❤️❤️
(7,484 puan) tarafından
Estağfirullah canim benim ❤❤❤
tarafından
Fatiha reglken okunmaz diyen çokbilmislere gelsin
(4,902 puan) tarafından
Hanefiler fatihayı dua niyetine okuyabilir safiilerde okunmaz
(508 puan) tarafından
İmam olan eşime sordum o da benimle ayni fikirde bana bunu atti bana çok bilmis diyen insanlar üşenmeden okusun lutfen

Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur’an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur. Hz. Ali de “Resûlullah’ı Kur’an okumaktan cünüplük hâli dışında hiçbir şey alıkoymazdı.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 92; Nesâî, Tahâret, 175; İbn Mâce, Tahâret, 105; İbn Huzeyme, Sahîh, I, 104; Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, Tahâret, 98) demiştir. Farklı bir lafızla gelen rivâyete göre ise, Hz. Ali’nin “Resûlullah cünüp olmadıkça bize Kur’an okurdu.” (Tirmizî, Tahâret, 111) dediği rivayet edilmiştir.
Bu genel yaklaşımın yanında söz konusu üç mezhep içinde bazı ayrıntılı içtihatlar da bulunmaktadır. Hanefî ve Şâfiîler, dua ve zikir kastıyla dua anlamı içeren ayetlerin okunabileceğini; Şâfiîler dili oynatmadan ve telaffuz etmeden Mushaf’ın yüzüne bakarak kalben veya zihnen süzülebileceğini; Hanbelîler ise Kur’an okuma kastı olmadan besmele, hamdele vb. zikirleri okuyabileceklerini söylemişlerdir (Serahsî, el-Mebsût, III, 152; İbn Kudâme, el-Muğnî, I, 199-200; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 120-121, 172).
Mâlikî mezhebinde ise farklı iki görüş bulunmaktadır (İbnü’l-Cellâb, et-Tefrî’, I, 206; Karâfî, ez-Zehîra, I, 379). Sonraki bazı Mâlikîler, bu iki görüşten âdet halindeki kadının eğitim öğretim amacıyla Mushaf’a dokunabileceği ve Kur’an-ı Kerim’i okuyabileceği içtihadını tercih etmişlerdir (Desûkî, Hâşiye, I, 174; Ezherî, Cevâhir, I, 32).
Günümüzde Kur’an eğitim ve öğretiminin aksamadan devam edebilmesi için Mâlikî mezhebinin bu görüşüyle amel edilebilir. Bununla birlikte Kur’an eğitim ve öğretiminin çok değişik yol ve yöntemleri olduğu için bu dönemlerindeki kadınların, okuyan kimselere kulak vererek ya da telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlardan dinleyerek kulak eğitimi almaları ve âyetleri kelime kelime bölerek tashîh-i hurûfa ağırlık vermeleri de uygulanabilecek bir başka yöntemdir. Bu yöntem, ihtilaftan kaçınmak açısından daha ihtiyatlı olabilir
tarafından
E tamam yani bizim yaptığımız doğru oluyor canım. Yine senin dediğin yanlis
(508 puan) tarafından
Siz mezhebinizin disina cikiyorsunuz canim bundan bunu mu anladin gercekten neyse siz haklisiniz diyeyim konu bitsin uyarmasi benden
tarafından
düzenlendi
Mezhebin dışına çıkmak? Ben senin yazdıklarınla fikrimi değiştirmem kusura bakmada . Kocan imam diye herşeyi bilecek değil. Ben yıllarca kuran kursunda eğitim gördüm.
Asıl senin mezhebin farklıysa olaya atlama.
Kurandan hiç bir süre reglken okunmaz Fatiha dışında. Git araştır öğren öyle gel hadi
(7,484 puan) tarafından
Mezhebin disina cikmak ne demek canim.  4 mezhepde hak mezheptir. Cikis yolu bulunamadigi konularda diger mezhepleri taklit edebiliriz. Bu mezhepten cikmak degildirdir. ehli sunnet alimleri bile boyle buyurmus. Ben mesela hanefiyim ama dis dolgum oldugu icin gusulde ve namaz abdestinde malikiyi taklit ediyorum.  Ve mezhebin disina cikmis olmuyorum. Zaten senin paylastigin dada 3 mezhepte dua ayetlerinin hayizli iken okunacagi yaziyor. Nedrn boyle tepki verdin anlamadim. Hepimiz ayni seyi savunuyoruz. Sen burda mezhebin disina cikilmasini nerden çıkardın bilemedim inan
tarafından
Aynen öyle kesinlikle katılıyorum. Kendi yazdığı seydede bizim söylediğimiz şey yazıyor. Aman boşver naparsa yapsin
0 oy
(662 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun cnm yaşın okuhamam ama Fatiha okurum 
(1,881 puan) tarafından
Fatiha da okunmuyor canım sadece cuzdaki sureler okunur reglken.
tarafından
Canım Kuran'dan hiçbir şey okunmaz cuzdeki sürelerde ayet
(662 puan) tarafından
Regl değilim canım yasin okuyamıyorum bilmiyorum yani
(1,881 puan) tarafından
He tamam o zaman canım ben diğer türlü şey ettim :)☺️
0 oy
tarafından
Ben Okurum kuzum sonrasinda genel dua ediyorum Mikail amcaya da bagislayacagim .Rabbim mekanını cennet eylesin , kabrini cennet bahçesi etsin , çektiği acılar onun günahlarına kefaret olsun .

Amin.
0 oy
(987 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin.bende Fatiha okurum.
0 oy
tarafından
Allah  rahmet eylesin cnm regla olmasaydım okurdum  ama fatiha okudum
(508 puan) tarafından
Regl olunca fatihada okunmaz canim
tarafından
Ama ben okuyodum besmele dudak kıpırdatmayan kalbimden  inşallah günaha girmemişsimdir
tarafından
Regl ken hiç bir ayet okunmaz canım
(7,484 puan) tarafından
Hayzlıya serbest olanlar
Yasak edilenlerin dışında her şey yapabilir. Mesela şunları yapar:
Hayzlı kadın, Besmele, salevat-ı şerife, kelime-i tevhid, istigfar ve bütün duaları okuyabilir, tesbih çeker, zikreder. Fâtiha, Rabbenâ âtina.., Rabbenağfirli... ve daha başka dua âyetlerini dua niyetiyle ezberden okuyabilir. Hayzlı iken kabir ziyaretine gidebilir, dua niyetiyle orada Fatiha okur. Her namaz vaktinde abdest alıp, o namazı kılacak kadar zaman oturup zikreder, tesbih çekerse, en iyi kıldığı namazın sevabını kazanır.
0 oy
tarafından
Rabbım sabır versin inşallah ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah okuyamıyorum maalesef:( 
0 oy
tarafından
Mekânı cennet olsun abdestim tutmuyor tutsa okurdum
0 oy
(2,397 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin cnm benim basınız saolsun bnde iki sene önce babamı o illetten verdim toprağa:( hala çok zor halaaa..

0 oy
(2,569 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin başın sağ olsun 
0 oy
tarafından
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 
0 oy
tarafından
Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin 
0 oy
tarafından
Allah rahmet eylesin 
0 oy
(350 puan) tarafından
Basın sağolsun kuzum Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 
0 oy
tarafından

Oyy Allah'ım sabırlar versin inşallah kuzum 

Bir kız çocuğum ölen babasinin arkasından ettiği dua çok makbulmus azab görüyorsa azabı kalkarmis sen bol bol dua ett 
0 oy
tarafından
Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 
0 oy
(88 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah, Rabbim sizlere sabırlar versin. 
0 oy
(45,036 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin    
0 oy
(688 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin inş 
0 oy
(14,123 puan) tarafından

Başınız sağ olsun mekanı cennet olsun:(

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 481 göst.