0 oy
1,253 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Düğün konvoyu daydik. Konvoydan çıktık ve düğün evine gitmek için eşim dönüş yaptı ben rahatsizlandigim için. O esnada gelip motor arabanın sürücü tarafındaki far kısmına vurdu motor bı yana sürücüler bı yana düştü. Sürücüler ehliyetsiz ve 18 yaşından küçük. Ben gebeyim. Kaza sonucu küçük bı lekelenme yaşadım bı yere carpmadim ama stresten dolayı. Motorun sahibi motor perte çıktı yenisini alın ve bize gelecek cezaları ödeyin şikayetçi olmayalim diye haber göndermiş. Böyle bişey talep edebilir mi nasıl bı yol izleyebiliriz?

25 Cevaplar

+1 oy
(195 puan) tarafından
Ehliyetsiz ve 18 yastan kucuk etsinler ediyolarsa asil onlar almazmi cezayi  eger siz sucsuzsaniz
tarafından
Ekstra olarak kasksizlardi. Bizde de var suç ama acil gitmemiz gerekiyordu ki o yolda dönüş yasağı da yoktu. Dörtlüler yanıyordu buna rağmen hiç fren izi bile yok yolda o kadar hızlı geliyorlardı ki onlarda
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tutanak tutmadınız mı kaza olmuş
tarafından
Tutanak tutuldu ama sonucu alamadık henüz
tarafından
Polis geldı mı. Orda zaten polıs tutamağında az çok yazar hata kimde dıye kafasına göre para ısteyemez ıstersen esıme sorayım trafık polısı
tarafından
Lütfen sor çok ihtiyacım var buna
0 oy
(6,078 puan) tarafından
Eşin direk oraya trafik polisi çağırsaydı bu haberi yollayamazdı. Orda onlar cezayı yerdi ehliyetsiz oldukları için ama eşinin yerinde olsam işi sigortaya bırakırım. 
tarafından
Trafik geldi. Tutanak tutuldu tabi ki. Çünkü korkacagimiz birşey yok her belgemiz tamam.
(6,078 puan) tarafından
Ozaman karşı tarafa cevap bile vermeyin onlar şuan size yıkmaya çalışıyor
0 oy
(2,411 puan) tarafından
Polise haber vermediniz mi tutanak tutulmadi mi kim suçlu kim haklı orada belli olurdu ona göre davranirdiniz ki o kadar şey istemeleri saçma eliyeyi bile yok siz şikayetçi olucaz diyim hem 18 yaşından küçük hemde ehliyetsiz sürücü 
(2,411 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun
tarafından
Tutanak tutuldu canım ve ben gebeyim onlar yaralandı ise bende kazanın stresinden dolayı lekelenmem oldu
(2,411 puan) tarafından
Siz dikkat edin Kendinize acile gidin bi ne olur ne olmaz diye
0 oy
(164,218 puan) tarafından
Elifcim cok gecmis olsun
tarafından
Çok teşekkür ederim canjm
0 oy
(886 puan) tarafından
O anda polis çağıtmadınız mı tutanak tutulmadı ? Bunu polis belirler onlar değil eğer polis çağırılmadıysa mobeseletden kimin suçlu olduğu çıkar haklıyken haksız duruma düşmeyin böyle yapıp çok dolandırılan insanlar var
tarafından
Tutanak tutuldu ama daha belli degil
0 oy
tarafından
Aynı kazayı yaşadım geçen sene ama biz polis çağırmıştık canım keşke polis çağırsaydınız biz değil onlar ödedi bütğn cezaları 
tarafından
Çağırdık canım tutanak tutuldu düşün çocuk trafik cagirilmasini istemedi bile ehliyetsiz ve kasksız olduğu icin
tarafından
Ee tamam o zaman korkmana gerek yok gidin şikayet edin tehdit ediyorlar diye
0 oy
tarafından
Kim haksız dı o önemli ehliyetsiz ve yaşları küçükse asıl onlar suçlu sizden para koparmaya çalışıyorlar bence kamera kaydı varsa bakın kim suçlu bilunur gerçi Türkiye'de adalet yok daha geçen gün bizim orda fırının sahibinin oğlu 17 yaşın da aynı öyle motorlu kuryeye çarptı çocuk öldü 20 yaşın da ölen çocuk suçlu diye serbest kaldı çocuk aynı terörist gibi kaldığı yerden sürmeye devam ediyor
tarafından
Ölme gibi bı durum yok ayakta tedavi oldular ve evlerine gün içinde taburcu edildiler. Kask yoktu
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Motordakiler çocuk ve size onlar vurdu dimi ? 
tarafından
Evet ehliyeetleri yoktu ve kasklari da yoktu
0 oy
(17,810 puan) tarafından
Hiç muhattap olmadan polis tutanağinin çikmasini bekleyin. Siz suçku çikarsaniz zaten ödersiniz. Polis tutanak tuttuğu için zaten onlarin hakkinda işlem yapilacak. Ölen yoksa istediği kadar şikayetçi olsun. 
tarafından
Bizim ödeyeceğimiz şey ne olur peki bilginiz var nj
tarafından
Ölen yok şükür olsun sadece hafif yaralandılar. Ayakta tedavi olup aynı gün içerisinde taburcu edildiler
(17,810 puan) tarafından
Kusur tamamen sizde çikarsa en fazla motorun masrafi ve hastane masrafi çikar heralde. Ne için şikayetçi olacaklarmişki sizden. Onlar çarpmiş zaten.
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Muhatap bile olmayın 
0 oy
(2,157 puan) tarafından
Tutanak tutulduysa karsi taraf korksun sizden hem ehliyetsiz , hem kasksız , hem 18 yaştan  küçük bisey yapamazlar 
0 oy
(2,362 puan) tarafından
Polis gelip tutanak tuttuysa korkmanız gereken bir konu yok. Hele bide 18 yaşından küçükler. Bir nevi hem suçlu hem de güçlüler. Almayın kesinlikle
0 oy
(54,533 puan) tarafından
onlar suçlu ehliyeti yok resit degil gecmis olsun bu arada
0 oy
(1,768 puan) tarafından
İyide arkadan vuran her zaman suçlu olmazmı bilemedim canım 
0 oy
(1,148 puan) tarafından
Trafik kazalarında eğer tutanak tutuldu ise hiç bişey yapmayın. Suçlu iseniz zaten sigorta şirketiniz hasarı karsilayacaktir . Bu iş mahkemeye gider. Mahkeme öncesi arabulucu sizi ve onları arayıp neler talep ettiğinizi sorar. Varsa bı talebiniz soylersiniz. Lekelenmenize dair bı tutanak yazdırın. Arabulucu ile anlasamazsaniz o zaman dava açılır. Ehliyetsiz oldukları için ceza yerler. Siz suçlu olsanız bile onların ehliyetsiz trafiğe çıkmaları tamamen suçtur. 
0 oy
(12,455 puan) tarafından
Siz hatali olsanız bile aslı kusurlu onlar sayılıyor çünkü ehliyeti buyursunlar şikayet etsinler..  kendi topuklarina sıkmış olurlar.... Sanki biraz sizin gözünüzü korkutmak istemisler
0 oy
(4,419 puan) tarafından
18 yaşından küçük ve ehliyetsizler ama maşallah herturlu hinlige de kafaları çalışıyor kaza yaptığınız yerde mobese varsa işlek bir caddeyse ve kusurun çoğu karşı taraftaysa isterse gidip cumhurbaşkanına şikayet etsin yinede bir şey çıkmaz oradan büyük ihtimal kaçırdılar motoru söyleyin şikayet edin bizim için sıkıntı değil deyin böyle kuru sıkı tehditlere pabuç bırakmayın 
0 oy
(7,503 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canim size yıkmaya çalısiyorlar hic muhattap olmayin üstelerlerse şikayetci olun bizde olucaz sizin ehliyetsiz cocuklariniz yuzunden bebegimi kaybedebilirdim esimin kanamasi var desin esin 
0 oy
(9,683 puan) tarafından
Hemem hemen aynı şeyi yaşamisiz aaa..

Ah bacım ehliyet olmaması bisey olmuyor ona ceza gidiyor para cezası o kadar.. kaza da kim suçlu ise suç ona kalıyor.. Bende korktum sürücü ben ve hamile arkadaşım vardı eşim motoru yaptırdı o zamanlar 10bin verdik ..Allahım bi daha yaşatmasın 
(9,683 puan) tarafından
Ve gelen motor aşırı hızlı ehliyetsiz kask yok ama sırf sağdan geldiği için ve yaralı o olduğu için haklı olan o oldu

İlgili sorular

+3 oy
19 cevap 1,229 göst.
12 Haziran 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 1,076 göst.
30 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 420 göst.

Kategoriler

1,497,664 soru

24,464,298 cevap