0 oy
543 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (476 puan) tarafından

Bu ay eşim mesaili çalıştığı için iyi para aldık borçlardan sonra kalanı değerlendirelim bilezik ve yüzük alayım dedim ama yüzüğü bu ay alamıycam. Bilezik alıcam ama hiç de anlamam. Bir kaç model baktım yardımcı olur musunuz? Sonrasında satmam gerekirse zarar etmek istemiyorum ama süslü şeyleride sevmiyorum. Ilk bileziğim olacak normaldede kullanabileceğim bir şey olsun istiyorum sizce hangisi mantıklı hepsi 22 ayar ve 7 gram

image

image

image

image

image

Not: linçlik bir durum yok maksadım hava atmak değil dediğim gibi gerçekten ilk altın bileziğim olacak. 

22 Cevaplar

0 oy
tarafından
Grami az olan bilezik hemen kırılır onun yerine tam altın yapin yada yüzük ama taşsız olan yuzuklerden
(476 puan) tarafından
Kaç gram olması gerekir bizeğin kaliteli olması için bende biraz heves etmiştimde
tarafından
Anlıyorum canım senin için söylüyorum bükülme olur hani çıkarıp takarken bile en ideal 20 gram öneriyor kuyumcular. İstersen ceyrekli bileklik yapablrsin yüzük ve bileklik
(476 puan) tarafından
Anladım canım cok tesekkür ederim
tarafından
Rica ederim canım şimdiden gule güle kullan
-Reklam-
0 oy
(1,243 puan) tarafından
En altta attığın burma olan güzel genelde onlardan zarar etmezsin canım normal bileklik alma ilki gibi onlardan çok işçilik düşüyo satarken
(476 puan) tarafından
Tahmin etmiştim bende burmalar ideal diye biliyorum işte ama pek tarzım değil
(1,243 puan) tarafından
Değer düşmesin istiyosan burma yoksa istediğini seç canım
0 oy
tarafından
Burma al canım işçilik daha az oluyor.

Linclenecek bir şey yok. Kimisi altın takıyı seviyor canım. 

Ben de bilezik yapmak istiyorum ama yatırım amaçlı düşündüğüm için hep ata altın yaptım 
(476 puan) tarafından
Yok canım altin sevdiğimden değilde işte heves ettim bu sefer nedense yüzüklerim vardı bi altin onlarda çalındı su an sadece kızim künyesi ve kolyesi var. Kendime birşey yapmak istedim bu sefer
tarafından
Uçtu valla. Biz arabayı sattık ocakta 5400 e aldık şimdi 7bin olmuş. Geçen memleket te benim kıza çeyrek takıldı 3 tane bende bir gram altın 1200 de para verdim ata yaptım. En iyi yatırım ata ya
tarafından
Altta ki iki bilezikten yana kullan tercihini canım onlar hem kolda şık ta duruyor
(476 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
tarafından
Rica ederim canım güzel günlerde kullan ☺️
0 oy
(658 puan) tarafından
10 gramlık bilezik alabilirsin altın yapıp bileklik yaptırabilirsin işçiliği çok olan şeylerde ve taşı değersiz olan takılarda zarar oluyor genelde 
(476 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(658 puan) tarafından
Bilezik hevesin var sanırım 10 gramlar öyle kırılacak gibi olmuyor 7 gramlar falan öyle olabilir onları bilmiyorum ama 10 iyi bence canım
 Rica ederim ne demek
(476 puan) tarafından
Çok sağolun evet biraz heves ettim
(658 puan) tarafından
Çok kayıp olacağını sanmıyorum ne alırsan güle güle kullan
0 oy
(13,858 puan) tarafından

Merhaba canım 

Para kaybım olmasın diyorsan kibrit çöpü (3cu) güzel seçim . Takarım diyorsan çeyrekli olanlar trwndde zaten.  Bende hem yatırım olsun hem takayım isterim geçen bunu aldım yuzuğu ile 

image

(13,858 puan) tarafından
10 gramliğini duşun istersen 7 gramlık bulunmuyor kuyumcularda genellikle 10,20 gram oluyor
(13,858 puan) tarafından
Hem o model işçiliksız sayılır
(476 puan) tarafından
Tamam canım üstune koymaya calışayım
(352 puan) tarafından
Bilekliğin çok güzelmiş canım yüzüğünü de atabilir misin modelini çok merak ettim
(13,858 puan) tarafından
Atayım ustten canım
0 oy
(352 puan) tarafından
Bileklik tarzında olanlardan zarar edersin canım kibrit çöpü dedikleri model iyi bu konuda düz ve ince 
(476 puan) tarafından
Peki gramı için ne dersin bir arkadaş çabuk kırılıyor yazmısta
(352 puan) tarafından
Kibrit çöpü olan modele hiçbi şey olmuyo kuzenim öğretmen 5 tane falan takıyo ondna hiçbi şey de olmadı üç senedir falan zararı da yok bildiğim kadarıyla alabilirsin ondan hem sportif altın gibi de durmuyo çok günlük hayatta kullanımı güzel yahut canım ben de cumhuriyet altın var ya ondan alıp kolye yapmıştım ip takıp sadece oda güzel yatırım için hemde kaybı yok illa bilezik diyorsan kibrit çöpü olan modelden al
(476 puan) tarafından
Aynen kuyumcuya bakıcam kibrit çöpunü birde kordonu altın olmayan çeyrekli yarimlı bileklikler varmış ona bakicam kolye pek sevmiyorum da
(352 puan) tarafından
Çeyrek bileklik de çok güzel tabi paranın üstü kalır bu sefer çeyrek bileklik alıp ipli bidaki ay da kalanın üzerine ekleyip kibrit çöpü alabilirsin bende kadınsı kalın kalın şeyleri sevmiyorum hiç
0 oy
(5,901 puan) tarafından
Cnm sana şöyle dym süslemeli birşey olursa kırılır gramdan satınca enli bilezikte öyle 14 ayar alma derim alcaksin 22gram olandan al 14ayar kimse yanlış anlamasın para etmiyor . En alttaki burma bilezik  paran yetiyorsa cnm bnce onu al 
(476 puan) tarafından
Bütcem 8000 tl kadar baktıklarım hep 22 ayar ama gramı düşük modeller en fazla 7 gram
(5,901 puan) tarafından
Şeyde yapabilirsin 2 yarım bir çeyrek  birazcık az bişey usttne koyarsın bnce ha takmak istersen bunları birini kolye seklimde yapabilirsin cnm yada
 Bir cumhuriyet bir çeyrek cumhuriyeti de kolye uapabilirsint
(5,901 puan) tarafından
22ayar bileziğin gramı 972 olmuş çok fazla ya ben o zmnlar 500kusirli falandı yaptgmda 22ayar 8 gramlık bilezik olur mu blmyrm olursa öyle birşey 7776lira tutuyor galiba
(476 puan) tarafından
Evet canım hemen hemen o fiyat aralığinda
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Cerek al yada gram al koyu gitsin koseye
(476 puan) tarafından
Ya aslinda altın hesabım var orda 24 ayar gram uzerinden var yatırımım ama hiç altın takim yok heves etmiştim birazcık
0 oy
(4,962 puan) tarafından
En alttaki burma varya adana hurması bn düğünüme onlardan istemiştim 3 sıralı hiç zarar etmedik satarken hatta kat ve katladı uzerine onlardan al canım 
(476 puan) tarafından
Burma zarar etmiyor ama pek zevkime de uymuyor 3. Dede işcilik yomuş kibrit çöpü dedikleri o daha çok hoşuma gitti sanki
(4,962 puan) tarafından
Evet oda hoş canım spor hem
0 oy
(934 puan) tarafından
Burma bilezik al onun işçiği yok benimde iki taneydi birini eşime vermiştim geri diğeri tek kalınca bir de bir yere giderken takiyordum dedim onu bozdurup bileklik alıyım günlük takmak için sattığıma pişman mıyım değilim ama keşke de satmasaydim 1 sene önce 13 bine vermiştim 
(476 puan) tarafından
Kibrit çöpü içinde işçiliksiz diyorlar 3. Sıradaki o daha çok hoşuma gitti burma pek tarzım değil sanki klasik gibi geliyor bana ama diğerini klasiklede sporlada kombinleyebilirim sanki
(934 puan) tarafından
Dallas bileklikler var ben ondan aldım onlara bir bak ama işçilik alıyorlar bundan
(476 puan) tarafından
Bakayim canım çok sagol
(934 puan) tarafından
Yani 1 senedir takıyorum bükülme fln da olmadı
0 oy
(7,443 puan) tarafından
En alttaki ve en üsttekini beğendim yada buyuk altin yapip bileklik yaptir onlarda moda kordona takiyorlarya 
(476 puan) tarafından
Onların kordonları zarar ettiriyor diyorlar canım
(7,443 puan) tarafından
Kordon altin olmuyor canim uzerindeki yarim altin oluyor zarar etmez
(476 puan) tarafından
Hmm bakayım o zaman bir kuyumcuda
0 oy
(4,658 puan) tarafından
İstersen tam al ve bileklik yaptır gramı az olan kırılıyor hemen 
(476 puan) tarafından
Onlarında kordonunda işçılik var diyorlar çok kararsız kaldim
0 oy
(3,485 puan) tarafından
İnternetten mi alacaksın, kuyumcuda beğenip al, dümdüz sade bileziğim var 15 gr, çok şık günlük kullanıyorum, işçilik de az zarar etmez satınca. Ya da 10gr incecik olanlar var çok şık o da. 
(476 puan) tarafından
Yok canim kuyumcudan alıcam model baktım sadece nette bende oyle sade birsey istoyorum
(3,485 puan) tarafından
İlle bilezik istiyorum demezsen, kulplu reşat altından kolye alabilirsin. 7.2 gr oluyor yaklaşık
0 oy
(474 puan) tarafından
Böyle olmaz 22 ayar işçiliği olmayan yatırımlık bilezik alacaksın ve kuyumcudan al buradan değil. Bu arada bilezik de zarar ettirir hepsinden bir miktar zarar edersin unutma çeyrek al daha iyi çeyrek. Onun zararı o kadar olmaz. 
(476 puan) tarafından
Kuyumcudan alıcam zaten canım internetten model baktım sadece yatirimlık altın hesabim var bir miktar orda 24 ayar gram uzerinden. hic altın takim yok yüzüklerimizi de çaldırdık bir heves takabileceğim bir şey istedim canım
(476 puan) tarafından
Kısa vadede degil uzun vadade zarar ettirmesin istiyorum çünkü çok mecbur kalmadan bozdurmayacağım hastalik vs olmadıkca
(474 puan) tarafından
Anladım o zaman yarım ya da tamdan bileklikler oluyor benim de var modern güzel görünüyor bir de onlara bak istersen fikir olsun. Diğer türlü bileklik asla alma 14 ayar olanları onlar yarıdan aşağı düşüyor ve zincir falan alma siyah ipli çeyrek bileklerine bak fikir olsun
(476 puan) tarafından
Hmm evet onlar olabilir yada kordonu altın olmayanlar 14 ayar almam zaten cok tesekkür ederim
0 oy
(14,420 puan) tarafından
İşçiliği az olanlardan seç tatlım 

Mesela burma
(476 puan) tarafından
Evet ama kibrit çöpüde işçiliksizmiş o daha sade gibi geldi canım bende işçiligi az arıyorum
0 oy
(13,858 puan) tarafından

image

Uç sırali vardı yetmedi param daha sonra değişirim belki 

0 oy
(396 puan) tarafından
rahmetlu anacum yatirimlik 3lu adana burmasu alirdi. ortalama 20 gramlik
0 oy
(1,742 puan) tarafından
İşçiliği en az olan taşsız bişey almalısın bir de 24 ayar olursa daha ıyı olur bır de bileziği ince alma kırılır gramı fazla olsun 
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Zarar etmemek için bence en altta ki burma olanı al
0 oy
(1,420 puan) tarafından
Burma alabiliyorsan burma al kuzum hayırlı olsun veya ceyrekli bileklik :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 172 göst.
25 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Merve111 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 424 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Tmcnnnn (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 451 göst.
23 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,669 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 310 göst.