0 oy
379 göst.
Diğer kategorisinde (2,091 puan) tarafından
Bekarken özellikle de üniversite yıllarında çok fazla kitap okurdum. Sonra iş çoluk çocuk derken iyice aksattım şimdi bir kitap grubuna katıldım bitirmem gereken kitaplar var ama biriktikçe birikti bir türlü motive olamıyorum. Ama böyle de sanki hayatım bomboş akıp geçiyormuş gibi geliyor. İbadetlerden sonra kitap okumak kadar bana iyi gelen çok az şey var. :( Düzenli kitap okuyanlar bir taktiğiniz var mı, nasıl hal yoluna koyarım bu işi?

19 Cevaplar

+1 oy
(1,466 puan) tarafından
Normalde çok iyi kitap okurum ama yeni bebek oldu. İki çocuk zor geliyor evimin işini yapıp onlarla ilgilenirsen çok şükür diyorum 
(2,091 puan) tarafından
Beni anlattınız.....
(1,466 puan) tarafından
İnşallah büyüyünce normale dönecek. Annem hep der iki yıl hayatında yok sayacaksin diye
-Reklam-
0 oy
(22,067 puan) tarafından
Severim okumayi canim ozellikle kizi uyuturdum kahve yapar okurdum eve dondugumde baslicam tkrar :D
(2,091 puan) tarafından
İlk çocuğumdan sonra ben de sabahları o uyanmadan kahve yapar okurdum ama ikinciden sonra o enerjiyi hala bulamadım...
0 oy
tarafından
Ben de cok severim oğlumda oplumun odasında opluma göre kitaplık var benimde ayrı ama artık eskisi gibi okuyamuyorum çnceden haftada 1 tane kitap bitirirdşm şimdi 1 ayda zar zor malesef
(2,091 puan) tarafından
Ayda bir bile o kadar iyi ki aslında bence
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Bende kitap okumayı çok severim hamilelik döneminde uzaklaşmistim hep bebekler şeyleri için internette gezinip bebek gelsiimi üzerine makaleler okuyordum kadın sitelerinde olagan yaşanan durumlar için yorumları vs sonra dedim ben ne yapıyorum okumalıyım yok okuyamadım sonra YouTube dan Akın Altan seslendirdiği kitapları dünya klasiklerini hatta okuduklarimda dahil dinlemeye başladım ozelikle geceleri aman Allah'm bir hoşuma gitmeye başladı kitap dinlemeden uyumamaya basladim sonra kızım doğdu yine okumuyorum ama dinliyorum sonra kızımı uyurken kendim uykuya geçerken dinlemeye devam ettim kızım 1 yaşını geçti şuan akşama kadar nerdeyse 10 kez 7-8 kitabimiz var onların resimlerine bakıyoruz onları okuyorum kızımda çok seviyor ama daha ben tükendim aynı şeyleri okumaktan  ayni odada kaldığımızı ve uyanmamasi dinlemeyide bıraktım ame geleceğe yatırım yapıyorum kızıma bu alışkanlığı kazandırarak herhalde ilerde birlikte okuruz kitap okuma saatleri yaparimm diye düşünüyorum 
(2,091 puan) tarafından
Kitap dinlemeyi duymuştum ama hiç denemedim ne gibi bir faydası var okumak gibi olmasa gerek?
(4,226 puan) tarafından
Bildiğiniz hayal kuruyorsunuz tam olarak o anı yaşıyor gibi bir de seslendirenin ses tonu iyiyse vurgulari dogru yapiyorsa gözlerinizi kapatıp kitabi yaşıyorsunuz resmen okurken de hayal kuruyor insan ama dinlerken bir başka aslında ben büyüklerden falan da hikayeler yada geçmiş deneyimlerini anlatmalarini çok severim. Hep boyleydim yani yada biri birsey anlattığında dinlemeyi ama kitap dinlemek çok farklıymis ben cok sevdim bence sizde deneyimleyip bu keyfi yaşamalısınız.
(2,091 puan) tarafından
Ay o kadar güzel anlattınız ki kesinlikle deneyeceğim çok teşekkürler ❤️
(4,226 puan) tarafından
Rica ederim inşallah sizde seversiniz :)
0 oy
(1,402 puan) tarafından

29 yasindayim nerdeyse kitap okumadigim gun yoktu takkiii 3 ay once kizim dogana kadar simdi watpadden okumaya basladim kitaba dokunmak gibi olmuyor tabi ama ne kitap almaya vaktim var ne o kitabi tutup okumaya ama watped de baya sardi beni  :)

tarafından
Watpadden ne okuyorsun
(2,091 puan) tarafından
Ben kitaplara dokunmayı seviyorum ya orayı da denedim ama olmadı
(1,402 puan) tarafından
Yine sevdigim turde kitaplar bilim kurgu fantastik macera gerilim  tarzinda kategoriler var herkesin tarzina gore ona gore secenekler sunuyor sana uygulama
0 oy
tarafından
Ayy maalesef.oysa ki çok severim kitap okumayı ama asla motive olamıyorum.kitapla da alakalı ilgimi cekmeyen kitap olunca 10 sayfayı 10 günde okuyorum 
(2,091 puan) tarafından
Evet benim de devam edebilmem için çok ilgimi çeken bir şey olması lazım ama şu sıralar öyle olsa bile devamı gelmiyor öncelik hep başka şeylerde.
0 oy
(1,088 puan) tarafından
Malesef şuan özene bozene yaptığım kitapligimdaki kitapların başlık isimlerini okuyabiliyorum :)
tarafından
:))))
(2,091 puan) tarafından
Neyse devamı da gelir inşallah: d
0 oy
(7,974 puan) tarafından
Dedigin gibi her hafta gittigim bir grubum var orda gorev gibi biliyorum kendime o yuzden okuyorum duzenli 2 haftada 1 kitap bitiriyoruz
(2,091 puan) tarafından
Maşallah umarım bana da faydası olur bakalım başlamaliyim artık
0 oy
tarafından

Tabi ki okuyorum başucumdan eksik olmaz. Okulda da boş derslerde okurum hep. Asla yanımdan eksik olmaz hatta çantaya sığması için midi boy alırım :D Kitap okumak benim için yemek uyku gibi bir ihtiyaç. Eşim benim kadar okumaz mesela.

(2,091 puan) tarafından
Ay ne güzel darısı başıma bir zamanlar ben de çantamda kitap taşırdım:(
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Oğluma okuyorum hep kitapları inceleriz okuruz
(2,091 puan) tarafından
Evet benim de şu sıralar tek okuduğum çocuk kitapları:)
0 oy
tarafından
2 yıl öncesine kadar okurdum ne zaman korkmaya yakalandim hayatım mahvoldu maalesef ki okuyamiuorm 
(2,091 puan) tarafından
Korkma derken??
tarafından
Korona muhtemelen
tarafından
Aynen korona yazdım telefon korkma diye düzeltmiş
0 oy
tarafından
Cevap veriyorum evet :) 

Yani bu bi aliskanlik, kendini zorlamadan her gun 3-5 sayfa bile okusan bir sure sonra o aliskanligi kazanirsin. Gunde 5 sayfa ayda 150 sayfa demek, 2 ayda ortalama bir kitap bitirirsin demek.

Senede 6 kitap yapar.

Hic fena degil bence. Gunde 5 sayfa en fazla 10 dakikani alir.

Kendine 10 dakika yatirim yapabilirsin bence :)
(2,091 puan) tarafından
Böyle bakınca ne kadar kolay göründü hadi bakalım başlıyorum o zaman ❤️
tarafından
:)) daim olsun insallah ❤️
0 oy
(2,090 puan) tarafından
Düzenli sayılmaz makale yazmaktan vaktim yok ama elimde Orhan Pamuk masumiyet müzesi var
(2,091 puan) tarafından
Himm duymuştum o kitabı güzelmiş evet. Makale ne için yüksek lisans mı yapıyorsun:)
(2,090 puan) tarafından
Yok ya burda kentin dergisi ve yerel gazetesi için yazıyorum
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Bekarken cok okurdum evlendim evleneli hic öyle vaktim olmadi olmuyor simdi ise baslicam hic okuyamam artik
(2,091 puan) tarafından
Hala çocuk yoksa bu zamanların kıymetini bil yine de çocuktan sonra iyice uzaklaşacaksın:/
(1,916 puan) tarafından
Olmazmi 8 aylik bir kızım var ❤️
0 oy
(887 puan) tarafından
Haftalık rutinim ve okurum her hafta bir kitap bekarlığımdan beri çok severim okumayı, bir taktiğim yok okumayınca boşlukta hissediyorum kendimi o yüzden kitap hep yanı başımda durur 
(2,091 puan) tarafından
Ne güzel ❤️
0 oy
(3,094 puan) tarafından
Keşke okuyabilsem çok severim kitap okumayı ama hiç boş zamanım yok maalesef 
(2,091 puan) tarafından
Sanırım boş zamanın olmasını beklemeyip kitap için özel zaman ayırmak en doğrusu...
0 oy
(18,357 puan) tarafından
Düzenli kitap okuyanlar kategorisinden düzenli kitap alanlar kategorisine telfi ettim alıyorum ama okuyacak fırsat bulamıyorum maalesef 
0 oy
tarafından
Ben çalışırken de her gün mutlaka okurdum ama şimdi ayda bir kapağını ya açarım ya açmam bu aralar gebelik annelik ve bebek ile ilgili çok kitap okuyorum ama 
0 oy
tarafından
Allah'a şükür okuma yazma öğrendiğimde beri kitap düşmedi elimden. En okumadığım zamanda ayda 2 kitap bitiririm. Evde çalışma odam var. Sallanan sandalye var orda. Kendime kahve yapıyorum. Tütsü, mumlar falan yakıyorum. İnceden de piano müzik açıyorum arkadan. Böyle motive oluyorum. Ama bende çocuk yok henüz. Çocuktan sonra nolur bilemiyorum :(

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 205 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 137 göst.
26 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,486 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 202 göst.
31 Mayıs 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Birhilall (1,486 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,997 göst.
10 Aralık 2019 Diğer kategorisinde admin (163,661 puan) tarafından soruldu

410,761 soru

12,359,985 cevap

41,402 kullanıcı

Kategoriler

...