0 oy
365 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,939 puan) tarafından
Ay gercekten çocuklar hasta olmasın diye herşeyi yapıyorum hergun bişey çıkıyor büyük oglanda yasamadigim her şeyi bunda yazicam heralde 

Reflü nedir ? 

Belirtileri nedir kızlar 

Bizde çok kusma var bugünde hem burundan hemde fışkırarak kustu ve çok kusuyor bide emerken öguruyor kuscak gibi netten baktım biraz reflü yaziyor bide buraya sorayım dedim sıra aldım zaten Dr a ama sizin fikirlerinizi de merak etim nedir bu nasıl tedavi ediliyor 

6 Cevaplar

0 oy
(952 puan) tarafından
Fışkırarak kusmak reflü oluyor benim yiğenimde de vardı. Mide kapakcığı tam kapanmıyor o yüzden kusuyor. Sık sık ve az az yemeli. Yaşı geçtikçe düzelir genelde
(32 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun canım bebeğin kaç aylık yada kaç yaşında bende yaşadım bu reflüyü kizim bir yaşındaydı öğrendiğimde daha doğrusu uzun süredir vardi kaç tane doktora götürdüysem hiç birisi anlamadı sonra devlette bashekimlik yapan doktorun özel muayehanesine götürdüm o bana ilaçlı flim demişti yaptırdım onda çıkmıştı gece emzirmeye Kesmiştim özel bi mama kullandım öyle geçti her emdiginde küsüyordu bebeğin bide öksürük varmi eğer bunlar varsa reflu belirtisi
(7,939 puan) tarafından
Emdiginde azda olsa kusuyor cnm 40 günlük olcak yarın
(32 puan) tarafından
Çok emiyorsa fazlasini cikartiyordur benim kizim çok kusardi öyle az değildi neredeysen bütün emdigini çıkartırdı ve her etmesinde çıkartırdı gece emincede miyde kapağı tam yiyecekleri pompalamadiklari için süt ciğerlerine kaçıyormuş oda öksürük yapıyordu seninki bence fazlasini çıkartıyordur bide süt gibimi küsüyor kesilmiş süt gibimi
(7,939 puan) tarafından
Hem kesilmiş süt gibi hemde su gibi
(32 puan) tarafından
Kesilmiş süt gibiyse sütun yarıyor fazlasini atıyor inşallah reflu değildir canım
-Reklam-
0 oy
(13,309 puan) tarafından
Reflü hayat damarlarını kesen  bir mide hastalığı fışkıra fışkıra kusar ağzına acı acı su gelir. Benim bebeklikten mesela ailede falan varsa atlatılamıyor da. Oğlumda da var tedaviye başladık. Sık sık faranjit olur tabi bunlar ileri evrelerinde
(7,939 puan) tarafından
Evet dedin gibi su geliyor ağzından çok kusuyor günde dört bestane üst değiştiriyorum pki cnm tanı nasıl konuyor bişey yapiyorlarmi
(13,309 puan) tarafından
Normalde  2 yaşa yakın geçiyor kendi kendine ama bizimki geçecek gibi değildi on gün önce doktora götürdüm 1.5 aylık lansor tedavisi verdi. Normal o kadar kusması çok daha fazla kusması olan var 10-15 kere.
0 oy
tarafından
Dicle de vardı canim çok şükür geçti doktora götürdüm ilaç vermişti daha 3 Aylık falandı düzenli kullandık geçti 
(7,939 puan) tarafından
Ay geçmiş olsun cnm 23 üne goturcem bende bakalım nedicek
tarafından
Sağol canım benim size de çok geçmiş olsun
0 oy
tarafından
Benm kiz 2 ay boyunca yedgni burnndan agzndan karşıya fiskrtiyodu kustugu için kiloda almdi doktra gittim anltim karnndan utrasyon ile bakıldı reflü dedi ama icrmdim ilaci suan 5 aylık şükür 2 aydr kusmdi hiç ilaç icmdik 
(7,939 puan) tarafından
Bizimki ilk defa kustu fışkırarak ama normalde de kusuyor sulu şekilde
tarafından
Kaç aylık Cnm
(7,939 puan) tarafından
Yarın 40, günlük olcak cnm
tarafından
Oo cok Norml canım doyurup kaldrdysan bile olmustr bosyere kafnza takmyn
(7,939 puan) tarafından
Anladım cnm teşekkür ederim ♥️
0 oy
tarafından
Muhtemelen reflu, ilerleyen aylarda duzeliyor.

Bas kismini yukarida tut yatarken, onun kendi ozel yataklari da oluyor. 
(7,939 puan) tarafından
O dediğin yataklara bakiyom cnm ama ilk defa bugün kustu fışkırarak
tarafından
Kafayi yukarda tutmak hem kusma hem de refluye cok iyi gelr bi arastir sen yataklari yine de. Birkac ay gider boyle cunku buyudukce duzeliyolar
0 oy
(162,021 puan) tarafından
yani nasi anlatim bilemeim
(7,939 puan) tarafından
Lannn yeterrrrr :D
(162,021 puan) tarafından
yetmez

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
0 cevap 41 göst.