Kuzum ben 7 8 baget oluyor ya onları bir yıkayıp süzüyorum. Tencereye göz kararı suyu ekliyorum haşlaması için bir saat bekliyorum haşlanınca su hafif çekiyor göz kararı yine eklersin. 3 bageti yaklasık bir el avuç olacak şekilde ince ince ditiyorum. Kalanınıda irili ditiyorum (kalanı bulgurlu pilav veya pirinç pilavı yaptıktan sonra üzerine ekliyorum) çorba için dittiklerimi tavuk sulu tencereye atıyorum içinede tel şehriye bir çay bardağı kadar ekliyorum. Sonra terbiyesi içinde bir su bardağı yoğurdu bir kaba alıp iki kaşık un , iki diş sarımsağıda rendeden geçriyorum. Ve bir yumurtayı sarı beyaz ayırmadan kaba alıp çırpıyorum. Pütürlülük kalmadığında , tavuk sulu tencereden bir kepçe sıcak suyu kaba alıyorum çırpıyorum. Tekrar bir kepçe sıcak suyu kaba alarak çırpıyorum. Bir kez daha yapıyorum. 3lüyorum. Sonra da tavuk sulu tencereye dökerken Allahım içen şifa bulsun diyorum. Dökerken tencereyide karıştırıyorum. Birinci aşama böyle yapıp tuzunu ekleyebilirsn. İkincisi nane iki kaşık içine dökebilirsin. Veya tereyağında naneyi iki kaşık üç kaşık hafif yakarak tencereye son olarak ekleyebilirsin. Her iki haftada yaparım hasta olduğunda sabah kahvaltısı yapmıyorsa iştahsız ise kahvaltıda da veririm. Çabuk toparlıyor o zmanları iki gün içer.