Yumurtasiz fıstıklı tatlı Hamuru için :
250 gr yumuşamış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2, 5 su bardağı un
Yarım su bardağından az irmik
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz Antep fıstığı
Şerbeti için :
2, 5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Üzeri için :
Toz Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Karıştırma kabına yağı ve pudra şekerini alıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Un, kabartma tozu ve irmiği ekleyerek bir miktar daha çırpın.
Daha sonra da el ile yoğurun. Son olarak toz Antep fıstığını ilave ederek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve biraz yassılaştırın. Çok az yağlanmış cam borcama aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri biraz kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının ilk sıcaklığı geçince üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbetini çekene kadar birkaç saat bekletin.
Üzerine toz Antep fıstığı veya hindistan cevizini serpip servis edin