0 oy
366 göst.
Aile kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından kapalı

Kızlar ben belli bir süre kaynanamlarda daha doğrusu 2 sene eşimden uzakta kalmak zorundayım askeri personel oldugu için. 1 ay annemlerde 1 ay kaynanamlarda kalarak geçiyor zaman. Benim şimdi 6 ay 3 hafta 3 günlük nerdeyse 7 aylık bir kızım var ve ilk çocuğum. Kayınvalidemlerinde 24 yıl sonra kızlarından sonra ilk kız torunlarıymış. Kızım doğduğunda bana desi ki "Benim 24 25 yıl sonra ilk kızım torunum. Aynı evin içindeyız. Evde kim kime ne derse o da herkese onu der. Annesine herkes yenge diyor veya ismi ile sesleniyor. O da annesine yenge falan der. Basına da herkes ismi ile sesleniyor. O da ismi ile seslenir diyor. Bana anne diyorsunuz o da bana anne der diyor vs.." Hatta kızıma Annem diye seslenmeye başladı bir ara. Rahatsız oldum uyardım. Artık demiyor. Hatta şey diyor babasının görevi bitene kadar burdayken bir tane daha doğurursunuz onu alır gidersiniz bunu kendime alıştırırım falan fistan. Hani gülerek söylüyor falan ama ben ister istemez evhamlanıyorum korkuyorum öyle olur diye kızlar.....

Kızlar benim kızım beni ilk 10 gün emdi zorla. Sonra reddetti. Şu ana kadar 7 aydır mama veriyorum. Şimdi beni hiç emmedi ki kokumu bilsin ya da sezer yan ile doğum yaparken uyuyordum doğunca tenime temas ettirmemişler ki kokumu bilsin.. Doğdu doğalı yanımda beraber yatıyoruz o ayrı konu tabi. Ama kızım 7 aylık oldu sanki beni bilmiyor daha. Çocuklar anneleri odadan çıkınca ağlar. Ben çıkıyorum hiç aglamıyor. Bir ortamda birinin Kucağındayken beni unutuyor gibi sanki. Beni görünce hemen istemiyor. Herkese güldüğü gibi gülüyor bana. Farklı bakmıyor sanki bana. İlk çocuğum olmasına rağmen hissedemiyorum anneliği. Sadece yedir içir yatır. Bunlar için beni biliyomuş gibi.   Sizce kaynanama alışır mı ? Bir ortamda bana degil ona mı gider ? 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Çocukta annenin yeri ayrıdır. Küçük olduğu icin sana öyle geliyor. Ama 1 yaşından sonra bağlanıyor anneye
tarafından
Aynen bizimki de yaşından sonra beni aramaya başladı:D
tarafından
Aynen daha küçük anlamaz . Benimkide 14 aydan sonra peşimden aglamaya basladi
-Reklam-
+1 oy
(1,723 puan) tarafından
Senin kafan çok karışmış kaynananın laflarına ne bakıyorsun annenin yerini hiç kimse tutamaz korkma
+1 oy
tarafından
Çok sacma sapan düşünceler sen onu 9 ay karnında taşıdın yediğin ictiğin duyguların kahkahaların herseyini senle yaşadı ne demek emmedi sezaryan dogum yaptım beni hissetmiyirdur evladina sımsıkı sarıl o senin bir parcan sen ayrı olması düşünülemez aslaa 
0 oy
(1,992 puan) tarafından
kaynananın kafa yanmış galiba 

ne annesi ya delimi ne 

hiç izin verme sakın öyle konuşmasına 

kafaya bak sinir oldum resmen 
(833 puan) tarafından
Ksrıstır ortalığı
0 oy
(952 puan) tarafından
Boşuna evham yapma. Benim oğlumda sezeryan 12 gün küvözde kaldı. Baba düşkünü hemen beni satar ama birşey oldumu bana gelir mama falan istediğinde. Normal bunlar
0 oy
tarafından
Cnm benim oğlumda öyleydi 8. Aydan sonra beni bildi önceden başkasının kucağından bana gelmiyordu şimdi benden kimseye gitmiyor anlamadığı için öyle yapıyor 
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Kaynanan manyakmı acaba kendi bebesini kaynanasına mı vermiş bende şuan öyleyim sanki kızım benle mutlu değil 1 yaşnda şuan yabancılara gitmez ama ablamı ayrı seviyo babasına düşkün emin ol anne çok başka alışır kimseyi istemez benmkide 9 ay emdi maalesef sen kendini bunlarla yorma o senin evladın annesisin 
0 oy
tarafından
Kendine evham yapma köyde bizde babaannem ve amcamlarla bir oturuyoduk kalabaligiz cocuk annenin pesinden aglamaz kalabalik ailelerde mesela kardesimi ben buyuttum annem sadece emzirirdi gelir emzirir giderdi onun icinde aglamazdi ama simdi anne anne deyip pesinde dolasiyo bende kendi evimde kendi cocugumu buyutuyorum tek ben oldugum icin buda benim pesimden dusmez aglar hemen 

Hatta ben kucukken teyzem gelir alirmis sabhdan aksama kadar getirmezmis kuznim de benle yasit iki bebek is guc kalabalik derken teyzem gelir beni alir bakarmis simdi ben annemi segmiyom yada aramizda bag yok mu 

Bunlari dusunme hatta mutlu ol bakanin var bebegini seviyolar bizim kimsemiz yok keske olsalardida baksalardi sevselerdi benimseselerdi yabanci degil babaannesi sonucta 
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Ben de öyle zannediyordum.. Hatta bir defasında, abim kızıma seni götüreyim mi deyince götür beni aramaz ki o hiç dedim.. Abim arabada seviyordu, ben de saklandım hiç aramıyor gibi durdu bir müddet daha.. Abim arabanın kapısını kapatınca sağa sola bakıp beni aramaya başlamış, telaşlanmış.. Biz anneler sürekli yanında olduğumuz için çocukların annesini özleme gibi bir derdi olmuyor.. Hiç umurlarında değilmişiz gibi davranıyorlar o yüzden.. Ama gerçekler öyle değil
0 oy
(4,700 puan) tarafından
Tam yaşını doldurduktan sonra anneye fazla bağlanma süreçleri geliyor benim oğlum eşimle problemimiz vardi ben ilk 5 ay annemde kaldım ve ben sadece emzirip bırakıyodum sabah uyandigi gibi alırdı annem şarkılar söylerdi masajlar yapardı ilk torundu benim kafam eşimle kotuyuz diye berbattı oğlum çok zor bir bebkti asla durmazdi bana değil hep anneme giderdi yani şuan anneme hala aşırı derecede düşkün ama tabiki bensiz orda bile kalmaz beni bekler uyumak için bile 
0 oy
(2,745 puan) tarafından
Bebeğin hep yanında olsun kimse de uzun kalmasın daha çok küçük merak etme çok alışır sana bazı bebekler çok dikkatli değil senin bebekte öyle
0 oy
tarafından
Benim baba annem hep guya annemi boşatdırıb ablasının kızını babama alacakmış. Bu nedenle abime yenge dedizdurdi . Annem anne demeyi öğretiyordu, kadın yenge de diyordu. Ama abim herşeyi anlayınca anne dedi.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 830 göst.
+2 oy
14 cevap 586 göst.
0 oy
2 cevap 51 göst.
0 oy
15 cevap 386 göst.
14 Ağustos 2024 Aile kategorisinde HarbiBarbie (13 puan) tarafından soruldu

403,407 soru

12,084,626 cevap