Akşam panikle bi post açtım sonra bi okudum ağlarken gülmeye başladım ve onu kapattım
Şimdi daha sakin bi şekilde paylaşmaya çalışacağım .
Eşim tesettüre girmemi istedi ama sorun şu ki bizim ailede hiç kapalı kadın yok olmamış ta zaten kapansam herkes zannedecek ki baskıya oldu aileme söylemeye çalıştım dün gece şakayla karışık bi şekilde lafı ağzıma tıktılar eşimin annesi de buna dahil zaten ilk onunla konuştum .
Benimde çok soru işaretlerim var hiç bisey bilmiyorum denize girer mi Kapalı hanımlar düğüne nasıl elbise bulunur çünkü benim tarzım taşlı tuşlu şeylere bayılırım dümdüz giyemem mesela o sıcaklarda nasıl dayaniyorlar insanın yüzünü rahatsız etmiyor mu tesettur tamam ben bunun nekadar iyi bisey olduğunun farkındayım eşimin cok güzel bisey yapmak istediğinin de farkındayım ama o bana bunu şart koştu yani ya olacak ya olacak konuşmam fayda etmez adam diyor ki ben babamın gibi sahura yalnız kalkmak istemiyorum ben diyor onun senelerce ugrasini gordum ama fayda etmedi bende onun gibi olmiycam dedi .ben kendimden emin olsam ailemi de ikna ederdim ama değilim ya yapamazsam larla dolu kafam bide tabi elalem ne der biliyorum böyle düşünmemek gerektiğini ama işte insan düşünüyor inşallah namazıma basliycam adetimin bitiminde ama tesettür hakkında sakin olamıyorum cok huzursuzum bide arkamda ailem de yok böyle yani .
Öncelikle yapabileceksen kapan canım. Misal ben kapanıp açılanlardanım. Olmadı yapamadım yok efendim kapalısın pantolon giyemezsin dediler. Halbuki tuniğim vardı üzerimde diz kapaklarıma kadar. Yok efendim kapalısın neden kapri kol giyiyorsun vs. Ya sıcak ölüyorum bebek emziriyorum olmuyor. En son çevreninde sayesinde sizede örtünüzüde diyip çıkardım. Daha da örtmedim. Gerçekten yazın çok büyük bir sabır ister örtünmek. Denizdede haşemayla yüzemem ıslak kalınca hemen enfeksiyon kapıyorum ama mayoyla birşey olmuyor. Baş örtüsü kıyafetlere uygun olacak, yok önü olmadı bir daha bir daha derken eşin bağıracak hâlâ hazır değilmisin. Ben beceremedim bazıları gerçekten harika örtünüyor ve yakıştırıyor herşeyi. Ama olmazsada olmuyor.
Canım başta zaten sen ne için kapanman gerektiğinin farkında değilsen kapanma çünkü tesettür aileyle giyinmeyle taşla tuşla alakalı birşey değil allahın emridir bu kapanıcaksan bi kere allah için kapan o sevgiyi kalbine koy ki kafandan bu soru işaretleri gitsin ne güzel eşinde böyle bişey istemiş senden tesettüre karşı çıkan insanları anlamıyorum rabbim böyle emretmişken bu insanoğluna noluyorda karşı çıkabiliyor ben 4 senedir kapalıyım iyiki de kapanmışım istediğin tarzda da tesettürler var böyle şeylere takma kafanı allahım kalbine koysun eşinn bu güzel düşüncesini inşallah diyelim
1,496,291 soru
24,442,732 cevap
353,411 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın