Akşam panikle bi post açtım sonra bi okudum ağlarken gülmeye başladım ve onu kapattım
Şimdi daha sakin bi şekilde paylaşmaya çalışacağım .
Eşim tesettüre girmemi istedi ama sorun şu ki bizim ailede hiç kapalı kadın yok olmamış ta zaten kapansam herkes zannedecek ki baskıya oldu aileme söylemeye çalıştım dün gece şakayla karışık bi şekilde lafı ağzıma tıktılar eşimin annesi de buna dahil zaten ilk onunla konuştum .
Benimde çok soru işaretlerim var hiç bisey bilmiyorum denize girer mi Kapalı hanımlar düğüne nasıl elbise bulunur çünkü benim tarzım taşlı tuşlu şeylere bayılırım dümdüz giyemem mesela o sıcaklarda nasıl dayaniyorlar insanın yüzünü rahatsız etmiyor mu tesettur tamam ben bunun nekadar iyi bisey olduğunun farkındayım eşimin cok güzel bisey yapmak istediğinin de farkındayım ama o bana bunu şart koştu yani ya olacak ya olacak konuşmam fayda etmez adam diyor ki ben babamın gibi sahura yalnız kalkmak istemiyorum ben diyor onun senelerce ugrasini gordum ama fayda etmedi bende onun gibi olmiycam dedi .ben kendimden emin olsam ailemi de ikna ederdim ama değilim ya yapamazsam larla dolu kafam bide tabi elalem ne der biliyorum böyle düşünmemek gerektiğini ama işte insan düşünüyor inşallah namazıma basliycam adetimin bitiminde ama tesettür hakkında sakin olamıyorum cok huzursuzum bide arkamda ailem de yok böyle yani .
Taşlı tuşlu giymek istersen zaten bizim kapalılar alasını giyiyor. ) Evet insan zorlanıyor başlarda ama sonra alışıyor gittikçe. Zamanla kendi tarzın oluyor. Yani tesettüre gir dediği de herhalde çarşaftan bahsetmiyordur esin. Ben önce başımı kapadım mesela sonra pantolon üstüne uzunca kalçamı örtecek şekilde bişeyler giyindim. Şimdi açıkken ne giyiyorsam onu giyiyorum ama üstten dışarı çıkarken giydiklerim farklı boyu zamanla uzayan gömlek pardesü oldu. Aklındaki soru işaretlerini yaşayarak gidereceksin. Elalemin ne dediği de seni değil kendilerini bağlar.
Canım benim ailemde de kapalı hiç insan yoktu eşimle eclendim namazımı kılıyırdum fakat bi anlık hefesle kapandım eşim sürekli kapansan çok iyi olur çok mutlu oluruz vs vs dedi
Bende bi gün kapandım hemen ertesi gün alış verişe gittik herieyden fazlasıyla aldı eşim ikiletmedi
Benim ailemde dedim ya hiç kapalı tok diye Allahım annem mini elbise giyiyor ben annemin yanında kapalı bi garip duruyordu tam bu şekil 1.5 sene kapalı durdum ve gayet alışmıştım bi gün pazar sabahı uyandım ve eşiime dedim ki olmuyo yapamıyorum içimden gelmiyo artık istemiyorum dedim
Eşimde saygıyla yaklaştı ve tamam sen nasıl istersen dedi
Sadece başım açık elbiselerim yine aynı uzun ve salaş eşim beş vakit namaz kılan bi insan ki bende onunla aynı şekilde ilerlemeye gayret ediyorum ama kapandım ve yapmadım
1,492,574 soru
24,388,124 cevap
349,116 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın