0 oy
160 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (656 puan) tarafından
Kızım bir yaşına yeni girdi kızlar her çocuk bir değil elbette biliyorum ama aynı gün doğan arkadaşımın bebeği var yürüyor bir hafta küçük komşumun bebeği de bir yerden tutunarak yürüyüp gidiyor ama benimki ayakta bile duramıyo daha sadece sürünüyor emeklemeye çalışırken de iyice poposunu yukarı kaldırıyor ayağa kalkacak gibi geri yatıyor normal mi kızlar desteksiz oturmaya da geç başlamıştı 

8 Cevaplar

0 oy
(28 puan) tarafından
Her bebeğin gelişimi farklıdır. Bence bebeğini başka bebeklerle kıyaslama bunu yaparak ancak kendine zarar verirsin... 
(656 puan) tarafından
Kıyaslamak değil sadece örnek verdim akranları bunları yaparken kızımın ayakta duramaması normal mi diye
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kıyaslama yapma canım üzülürsün bırak su akar yolunu bulur elbet yürüyecek 
(656 puan) tarafından
Yok canım acele ettiğimden değil de akranları bunları yaparken ayakta bile duramaması normal mi diye sizlere sormak istedim yoksa elbette yürüyecek acelesi yok
0 oy
(1,081 puan) tarafından
Yüzü aşağıya gelecek şekilde yastığın üzerine yatır canm kasları gelişsin

Ağlamaya ezgi yapmaya başlarsa cesaretlendir.
(656 puan) tarafından
Durmadan benim yataktan aşağı sallanmak istiyor canım zaten başını yataktan aşağı sallıyor o şekilde mi diyorsun
(1,081 puan) tarafından
Aynen canım yastığı halının üstüne at.
Koy üstüne bebişi debelensin dursun:,-):,-):,-)
(656 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim iki üç gündür bu hareketi ben bilgim olmadan seviyor diye yapıyorduk bugün sabah ilk kez beşikte ayağa kalktı:)
(1,081 puan) tarafından
Rica ederim canım yürüdüğünü koştuğunu da görürsün inşAllah
Sağlıkla büyüsün bebiş:-):,-):-*
(656 puan) tarafından
Sağol canım amin inşallah:))
0 oy
(5,487 puan) tarafından
Başka zayıflıklar da görüyorsan bi doktora gözükmen iyi olur
(656 puan) tarafından
Yok canım zayıflık konuşması falan iyi mesela baba mama dede meme köpek geliyor deyince ah ah ben aaah aah deyince aynısını söylemesi kızım hasta olmuş deyince öksürmesi falan iyi yani zeki maşallah sadece ayakta durmuyor onu merak ettim normal mi diye
(5,487 puan) tarafından
Yok canım zihinsel değil fiziksel olarak . Kollarda, kafayı tutmada, bacaklarda dönmesinde v.s sorun varsa
(656 puan) tarafından
Yok canım çok hızlı hareket ediyor yuvarlanıp dönüyor kafasını falan iki aylıkken tutmaya başladı fiziksel de zihinsel de iyi bir sorun yok
(5,487 puan) tarafından
O zaman hiç korkma her bebek farklı yürür
0 oy
(2,467 puan) tarafından
Kilolu bir bebekmi  kendini kaldırmıyordur belki birde sen ayağa kaldır koltuğa tutunmasını sağla bırak o zamanda duramiyomu sadece kendimi ayağa kalkmiyo benim kizim15 aylık yürüdü inanki hic tutunup kalktığını bilmem ben kaldırırdım koltuğa koyardım oyle oyle sıraladı yürüdü tembel bazı  bebekler 
(656 puan) tarafından
Yok canım duramıyo koltuğa tutununca falan hemen arkasına geri düşüyor arkadan beline elimle destek vermem lazım kilolu da değil sadece çok az göbek var
(2,467 puan) tarafından
Bana kalırsa tembel  seninki keyfi gelince kalkar yürür  ama bir yasinda yurumesede ayağının üstüne basabilmeli bir doktora danış sen aklımda kalmasın 7 aylık bir kizim var maşallah bu ablası gibi değil simdiden ne bulsa  tutunup kalkiyo ayağa her bebek aynı olmuyo iste
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Bizim kız yaşını gecince ancak emekledi :)
(656 puan) tarafından
Bizimki de daha sürünüyor emekleme pozisyonuna geçiyor az gibip geri sürünüyor
(4,589 puan) tarafından
Olur olur merak etme bizimki 13 14 aylıktı sürünme bile yoktu birden bigun emeklemeye başladı 1_2 ay sonra yürüdü
0 oy
tarafından
Ben ikizlerimden örnek veriyim biri 11 aylıkken tutunarak evin her yerine gidiyordu 13 aylıkken yürüdü 

Diğeri 13 aylıkken tutunarak gitmeye başladı 14 15 aylıkken yürüdü.. senin dediğin gibi her çocuk farklı ama cesaretlendirmek gerekiyor çocukları korkuyorlar çünkü bilmiyorlar

Ayağa kaldir koltuğa tutunsun sende belinden yada poposundan destek ver düşmesin öyle öyle alışacak ellerinden tutup yürütmek yerine arka kısımdan kıyafetinden tut yürüt cesaret alsın 1 2 ay sürecek bu süreç belki daha erken olur bilemiyorum ama böyle böyle öğrenir kuzum normal yani 
(656 puan) tarafından
Tamam canım yaparım zaten biraz da bizim aileden kaynaklı aman düşecek aman kafasını vuracak diye oturtmadılar desteksiz oturmaya bile 10 aylıkken falan başladı

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 418 göst.
0 oy
1 cevap 79 göst.
25 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kayab (783 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 148 göst.
+2 oy
14 cevap 178 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Defneee (610 puan) tarafından soruldu

410,083 soru