Kızım 1 yaşına girecek ve desteksiz uyuyor. Günde 2 uyku yapıyor ve şükür bir düzeni var. Arada gerileme dönemlerinde falan gece kalkmalari oluyor ama robot değil bebek sonucta diyorum. Eğer ki evdeysek gece uykusuna en geç 21.30da yatıyor ama kayinvalimdelere geldiğimiz zaman çocuğun uykusu ile herrr seferinde bir yorum yapılıyor. Kızımda yaşadığımız ve bir türlü çözülemeyen sorun erken kalkması. Gece 9da da yatsa 11de de yatsa sabah 7yi görmüyor uyanması. Ama ne zaman ki köye gelsek kayinbabam bir yandan kayınvalidem bir yandan başlıyor; yok çok erken yatiriyorsunuz yok siz zorla yatiriyorsunuz. Zorla yatan bir çocuk uykusu yoksa nasıl 10 dk içinde uyuyacak? Normalde bu aylarda gece en az 10 saat uyku uyuyor sanırım bebekler ama benim kızım 9 saat bile uyumuyor. Ama çok bilmiş kayinbabam geçen diyor ki bebeği çok uyutuyorsunuz sırtı agriyordur o kadar saat yatmaktan. Hayır benim bu çocuğu gece yarısı falan mı yatirmam lazım anlamıyorum. Kızım sabah kalkıyor sonra 10da ilk uykusuna yatıyor. Geçen hafta kayınvalidem tutmuş 8 gibi hamakta sallaya sallaya uyutmus. Çocuğun o günkü tüm düzeni alt üst oldu, gece de bize zehir oldu. Saatler şaştı hep. Saat 4te eşime bağırdım al yarim saatlik uyku ne hale getirdi çocuğu, annenler de her şeye burnunu sokmasa olmaz diye. Hiçbir şey diyemedi. Bugün yine yanlarına geldik. Çocuğun uyku saati geçiyor ama diyor ki boşver geçerse geçsin. Hayır düzeni bozulduğunda ben çekiyorum gece derdini ama bu konuda sürekli çocuğun düzenine laf etmeleri, hiç bizi ciddiye almamaları beni sinir ediyor. Bir bebeğin gece kaçta yatması ya da kaç saat uyuması lazım Allah aşkına?