0 oy
1,960 göst.
Diğer kategorisinde (606 puan) tarafından
Abim görücü usulü bir kız ile görüşüyor ciddiler suan kız ailemizi görmeye annemi babamı görmeye gelicekmis benim bildiğim görücü usulü biriyle görüşünde ailecek gidip tanisilmaz mi ne alaka sizce bu durum yada normal mi ben mi geri kaldım 

48 Cevaplar

0 oy
(226 puan) tarafından
Bu görücü usulü değil ki , sadece birilerinin aracılığı ile tanışmışlar, görücü usulünde evleneceklerin rızası var mı yok mu diye bakılmaksızın aileler anlaşır ve direk kız isteme falan olur, aracı vasıtasıyla tanışmada ise kız ve erkek o şekilde tanışır ve flört dönemleri olur bu görücü usulü değildir ikisini birbirine karıştırmayalım
(8,120 puan) tarafından
Sizde gorucu usulunu farkli anlamissiniz bence. Hangi devirde yasiyoruz kizin oglanin rizasina bakilmadan yapilacak? Aile vasitasiyla olur kizla oglanda birbirini begenir evlenirler
(226 puan) tarafından
Hayır tabiki de günümüzde halen rızasına bakılmadan evlilik yapılıyor ve görücü usulü diye buna deniyor bunu da bir uzmanın yazısından okudum, 3 şekilde evlilik vardır 1-görücü usulü evlilik , 2-birilerinin vasıtasıyla tanıştırılarak yapılan evlilik3- bir de kendileri tanışarak yapılan evlilik şeklinde
-Reklam-
0 oy
tarafından
Devir değişti kız evi gelip eve bakıyor oturma gurbuna kadar bakan lar var canım temizlge titzlge yemek adabina hersyne bakılır ne ikram ettin falan devir öyle sevdi oldu değil 
(606 puan) tarafından
Galiba canım
0 oy
(1,358 puan) tarafından
Bende eşimin ailesiyle tanışmaya tek gittim gayet normal bir durum bu 
0 oy
(530 puan) tarafından
Gelmesi çok normal belki kız aileni beğenmeyecek boş boşuna ailelerin girmesini istemiyordu abin de tek giidp kızın ailesiyle tanışabilir 
0 oy
(2,080 puan) tarafından

Bizimkide  öyle  yeni biriyle  görücü  usulü  konuşuyorlar  kardeşimle  bugün  kahvaltıya gittiler  abim  başka  şehirde  uzman  daha  görüşmediler  yüzyüze  bnde  kardeşime  babamlada  gelip  tanıştı mı dükkana  gitseydiniz dedim kız ayıp  olur  demiş  azıcık  daha  iş ilerlesin  o zaman  tanışırız  demiş  çekingen bizimkiside büyüklere  karşı :)

(606 puan) tarafından
Yani bencede aileler bilince eğer ki olumluysa ailecek tanışmak daha mantikli
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Görücü usulü olunca kız tarafı davet edilir tanışmaya kabul ederse sıcak bakiyolar demektir 
(606 puan) tarafından
Evet bende öle biliom
0 oy
tarafından
Eş kadar ailesi de önemli bence gayet normal kız işi hemen ciddiyetle bindirmek istememiş önce kendi tanımak istemiş 
(606 puan) tarafından
Ben utanirdim gitmezdim açıkçası sevgili olcaksan gidersin gani yakın zamanda evlilik düşünmüyor olsam
0 oy
(420 puan) tarafından
Kız tek başına aileni eile içi yaşantınızı evinizi görmek isteyebilir bu gayet normal belki ailesini karıştırmadan önce birşeyi merak ediyordum bunda bir gariplik görmedim
(606 puan) tarafından
Bilmem banagaripgeldi ailesi bzaten görüştüklerini biliyor
0 oy
tarafından
Kızın yaptığı doğru olan bence. Ailesi evlenmeyecek sonuçta . Bizde de tam tersi olmuştu sevgiliyken tanışmaya gelmişti eşim . Sonra ailesi geldi 
(606 puan) tarafından
Yani aileler bildikten sonra tek görüşmek ailesi ile bna saçma feldi
0 oy
(504 puan) tarafından
Heh görümceliklere başlandı sanane ya ister tek gelir ister ailesi ile seni ne gocunduruyor burada 
(606 puan) tarafından
Şen iyimisin ya ben soru soruyorum sen başka alemdesinb
(504 puan) tarafından
He he başka alemdeyim
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Ben görücü usulü evlendim böyle olmadi ilk babamdan habersiz ablanın evinde görüştük ablanın evinde ben annem ablam vardı eşimin ve yengem vardı sonra haber yolladık birbirimize telefonlar alındı sonra ailecek geldiler sonra isteme sonra nisan ve düğün mayısda gördük eylülde evlendim 1 kere gezdik oda evlilik tefliti etti 
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Canim senin dediğin görücü usulü direk kiz evine gidip tanışılir. Sezinkilere biri aravi olmus öyle tanismislar sonra aileleri dahil etmişler 
0 oy
(598 puan) tarafından
Bence haklı kız çünkü aileler tanışınca geri dönülmesi zor oluyor dedikodu çok çıkıyor ama tek gelir bakar belki onun yetişme tarzına uygun olmayan bişey varsa ailesine söylemez. Ben mesela namaz kılan dinimize örf afetlere önem veren bi ailede büuüdüm ama eşimin ailesiyle tanışmaya gittiğimde dolapta alkol olan ve evdeki herkesin çıplak olduğu bi aile olsaydı gidip de ailemi tanışmaya götürmezdim 
(606 puan) tarafından
Doğrudur canim
0 oy
(231 puan) tarafından
Geri kaldım falan diyerek kızı yaftalıyorsunuz direkt. Kardeşinizin bekar evine gitmemiş kız, zaten ailelerin bir şekilde onayladığı bir ilişki var ortada, müstakbel kayınvalidesini kayınpederini evinde ziyaret ediyor ne var bunda. İnsanları biraz rahat bırakın herkes sizin "geri kalmış" düşüncelerinize göre yaşamak zorunda mı ilişkisini?
(113 puan) tarafından
Evet kızın açığını arıyormuş gibi konuşuyor resmen böyle insanlardan cidden çok fazla nefret ediyorum kız abine evi boşalt ben geliyim  dememiş yani ailesiyle goruscek sonuçta bunda bit yeniği aramak neden insan ilk kendisine bakmalı her konuda.umarim seni görür ve abinle evlenmekten vazgeçer yoksa sen herşeyde böyle bit yeniği ararsan o kızın da hayatını mahvedersin arayı karistirip kenara geçersin.
0 oy
(874 puan) tarafından
Alakası bile yok benim kaynım şuan bir kızla görüşüyor kızı ilk bizle tanıştırdı kaynım kızın ailesiyle tanıştı sonra aileler tanıştı 
0 oy
(5,951 puan) tarafından
Yok kız ne garibi kız öncelik olarak görmek istemiştir zaten kafasına yatarsa abinle tam olarak olması gerektiği gibi kojusir ona göre aileler tanışır 
0 oy
(24 puan) tarafından

Yani kız abin ile tanıştı ama sizle tanışmadı belki sizi sevmeyecek bu işi uzatmayacak :) belki de özellikle de görümcesini :) 

0 oy
(7,791 puan) tarafından
Önemli olan onların mutluluğuysa bunların ne önemi vr herşey illa adetlere göre mi olacak iş iyice ciddiye binmeden içine gireceği aileyi tanımak istemiş
0 oy
(3,240 puan) tarafından
Evet canım sen geri kalmışsın 
0 oy
(440 puan) tarafından
Nesi garip. Kıza şimdiden acıdım. Böyle bir şeyin ardına düşüyorsan, ileride Kim bilir neleri sorun edersin sen. Ne var bunda birileri aracı olmuş birbirlerini tanımışlar, anlasmislar sonrasında da tanışmak için  ailensini göstermek kardeşin kızı size getiriyor. Size kızı tanışmak için getirmesi için illa görücü usulü olmaması mı lazım abinin kendisinin mi bulmuş olması lazımdı yani?

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 977 göst.
23 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde Ebru03 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,511 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 437 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.
22 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,686 puan) tarafından soruldu

411,962 soru

12,402,056 cevap

44,463 kullanıcı

Kategoriler

...