0 oy
464 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (34 puan) tarafından
Kizim iki yaşında doğdu doğalı çok çekiyorum kolik bir bebekti kolik annesi olanlar anlar ondan baya bir çektim şimdide aynı sürekli ağlıyor istediği olmadığı zaman evi damı yıkıyor kendini yerlere atıyor çarşıya gidiyoruz örneğin parka gidiyoruz durduk yere çocuk onun önüne geçip kaydı diye kendini yerlerden yere atıyor bağırıyor eve gidelim diyorum üç saat sonra getiresuye sokaktan oluyorum yalvarıyorum gene aynı sanki dövüyorlar gibi davranıyor herk s garip bakıyor dışarı çıkmadan bile igrendim meyve suyu içiyor ornegin döktü bilerek ben yapma kızım diyorum bana olmadığı yapıyor eşimde bundan dolayı bana bırak çocuğu aglatiyorsun hep diyor o meyvesuyunu tekrar dökmeye basliyor  arada bağırıyorum bunaliyorum eşim diyorki çok kotu annesin sen diyor bana ona bunları güzelce de anlatıyorum ama takmıyor bile beni bugünde öyle çok ağladım sabahtan bu saate kadar mız miz miz sürekli az önce sus diyorum susmuyor sus diyorum susmuyor iki tane vurdum şimdide uyuttum ama bende oturup ağladım galiba eşim haklı ben kötüyüm ne annem baktı ne kayınvalidem o gorumcemin iki çocuğuna bakıyor büyütüyor bunu yıkamaya bile gelmedi gorumcemin çocuklarıyla geldi bı kes bende birdaha istemedim çocuklar kızıma vurmaya calisiyordu falan elimden geleni yapıyorum ama olmuyor ya bir türlü kizimida esimide mutlu edemiyorum çok bunalmış durumdayım bir disariya hava almaya bile çıkamıyoruz 

13 Cevaplar

0 oy
(3,721 puan) tarafından
Rahat bıraksan mesela hiç dokunmadan zararlı eşyaları kaldır evde serbest bırak bide sürekli arkadaşlarıyla zaman geçirip öğrenmeli başka bişey gelmiyo aklima inşallah düzelir dövme daha kötü olur bu sefer dayak arsızı olacak geçer bu günlerde sabırlı ol
(34 puan) tarafından
Rahat sürekli zaten hiç karışmam birşey döktüğü zaman sadece uyarıyorum oyuncaklari atar kırar ses bile etmem hani dökme derim halıya falan sadece bu
(3,721 puan) tarafından
Kalabalığa çıkar Allah yardımcın olsun
(34 puan) tarafından
Dedim ya çıkarmaya çok çalıştım yaz geldi geleli ama hep kötü sekilde geliyoruz bende bir haftadır evde çıkarmıyorum yerlere atıyor sokaklarda kendini hani insan biyerlere gitmekten nefret edermi ben ettim
-Reklam-
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Eğitici kitaplar okumanı ya da izlemeni öneririm canım. Ağlayınca her dediğini yaparsan oda ağlar tutturur. Bırak ağlasın evde göz hizasına inip sakinlrşmeni bekliyorum de. Sakince yanında bekle ama göz teması kurma mesela. Anlasın ağlayınca istediği olmicak. Ağlaması susunca da ceza verme ama sarıl öp sonra oyun oyna onunla. Bunlar hep kitaplardan öğrendiklerim denemen okuman lazım seninde canım..
(34 puan) tarafından
Tamam canım izliyeyim ama benim ki ben bu dediğini denedim iki üç kez daha çok ağlamaya başlıyor bende dayanamıyorum ağlamasın diye  susturuyorum bilmiyorum çok mutsuzum çok yorgunum
(1,243 puan) tarafından
Hata sende o zaman dayancaksın canım arada çok dozutursa kendini tekrarla sakinleşmeni bekliyorum diye. İstersen sarılabilirsin ağlarken de hepten yalnız bırakma ama sen zorla tutup sarılma. İşe yaricak bu şekilde devam edersen ilerde onun hayatı psikolojisi de iyi olmaz kendini eğitmelisin ki bebeğine faydan dokunsun kuzum
(5,141 puan) tarafından
Yorumuna dek geldim de canım hangi kitapları okuyorsun acaba çocuk eğitimi için bana önerebilir misin
(1,243 puan) tarafından
Hayat evde başlar okudum baya sonlara geldim çoğu şeyi mantıklı yapıyorum bazen mantığına uymayan şeyler okuduğumda yapmıyorum ama genel olarak alıp okunması gereken bi kitap canım. Otuz milyon kelime hamileyken okumuştum. Çocuğunuza sınır koyma var bide elimde onu daha okumadım ama. Adem güneşi de ınstadan takip ediyorum oda iyi bi pedagog. Bide ınstadan akademisyen anne var onun kısa videoları var onları izliyorum aşırı iyi bi eğitimci
0 oy
(2,728 puan) tarafından
Eşin saçmalayacagina çoçugu pedagoga gotursun

Ofke sorunlari var anlaşilan

Boyle duzeltemezsiniz malesef
0 oy
(11 puan) tarafından
Genelde çocuklar ağlayarak her istediğini yaptırmaya çalışır çünkü bizler çok ağladıklarında artık dayanamadığınız için hemen dediklerini yaparız . Bu sefer aslınd ayaptıpımız şey ağlamalarını ödüllendirmek oluyor. Bu sefer çocukta ben sadece ağladığım için annem/babam bunu yapıyor hemen ağlamalıyım/ taşkınlık çıkarmalıyımki hemen istediğimi yapsın . Çocuklar artık sadece bu yola başvurmaya başlıyorlar . Biraz zor buna alışmış çocukları bu huylarından vazgeçirmek ama ben yeğenlerimde bu taktiği uygulamıştım artık ağlayarak değil lütfen diyerek istiyorlar yada yapıyorlar üstelik yiyenlerin ikiz be onlarda kolikti kız olan çooookfazla taskınlık yapıyor ablama karşı çünkü ablamda her ağladığında her dediğini yapıyor ama bana karşı aynı değil tutumu. Çünkü sadece annesine ağladığında her istediğini yaptırabiliyor. Umarım anlatabilmişimdir 
0 oy
tarafından
Benim oğlum da senin gibi prematüreydi nazlı büyüttük biraz üstüne düştük aman büyüsün kimseden geri kalmasın derken tepemize çıktı ama eşinin yaptığı yanlış benim eşim oğlumun zor bı çocuk olduğunu bildiği için sesini çıkarmıyor sosyalleşmesi lazım çocuğunun benim oğlum da eskiden öyleydi biri önüne geçince ağlardı koşarak yanıma gelirdi şimdi kendini kollaya biliyor büyük bile olsa sıra bende diyo kaç yaşın da 3 filansa scotter alın güzel oynuyorlar onunla oğlumun da var biz evde kırılıcak çoğu şeyi kaldırdık şimdi de buzdolabını açıyor devamlı bazen mutfağı kilitliyorum soğuk şeyler yiyor diyo anne olmak çok zor Allah yardımcımz olsun
0 oy
tarafından
Bebeklere dökme dersen döker yapma dersen yapar dikkatimi dağıtmaktan başka yolun yok Rabbim yardımcın olsun 
0 oy
(3,267 puan) tarafından
Bi psikiyatriye götürsene güzel tavsiye veriyor doktorlar. 
0 oy
tarafından
Senin tahamul edemedigin vurdugun çocuğa sahip olmak için her gün göz yaşı döküyoruz böyle sınırlı tahamulsuz anneye böyle çocuk olur rahat olmaya bak bidaha da o çocuğa vurma kendine vur sinirin geçer senden ona yansıyor stres malesef çocuk ailenin yansımasıdir aile birer ayna unutma 
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Çocuk senin çocuğun güzelim annen ya da k.validen oma bakıp eğitip büyüyemez otoriteyi senin sağlanan gerek annelik rehberi ,bağırmayan anneler,çocuk gelişimi üzerine yazılmış kitaplar vs vs bunaldı okuyup araştırabilir doğru ebeveyn olabilmenin yollarını arayabilirsin bir psikiyatrist ile görüşüp ya da bir terapi alıp kendini daha rahat hissedeceğin şeylere yönelebilirsin çocuk ne yazık ki şiddetle terbiye olmaz onu sadece arsizlastirirsin böyle duyunca cigerim cız ediyor minicik bir bedene attigin tokatin yarısından fazla boşa gider yazık günah değil mi senin hayatını bir başkası dışarıdan gelip de düzene koyamaz yada kül kedisinin o iyilik meleği gelip sanada yardım edemez bunu sen başarmak zorundasın 
0 oy
tarafından
İlk önce kocana söyle önce o örnek baba olsunda sonra senin anneliğini eleştirsin. Çocuk sadece anneye ait değildir senin daraldığın yerde o sana destek olsun. Benimde aynı dediğin gibi kendini yerden yere vuran bir kızım var 18 aylık birde 5 yaşında ablamız var mecbur parka dışarı vs çıkıyoruz kendini yerlere atıyor etraftaki gözleri hiç önemsemiyorum sakinleşinceye kadar sabrediyorum evde daha fazla alan açın ona ben evde hiç kısıtlamıyorum aşırıda hareketli masaların üstünde her dakika sen kötü bir anne değilsin yorgunsun kendine yüklenme
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Al benim kızın aynısı yapma de zırzır aglar abla diyorum kafanı vurcan yapma diyorum özellikle gidip duvara vuruyor sonra ağlıyor senin hatan diyorum sokaga cıkıyoruz neden yapraklar onundrn uctu diye avlıyor herseye ağlıyor ...saldım bende oralı olmuyorum aglar susar diyorum.ac değil uykusuz değil kirli ğdeğil hasta değil
0 oy
(2,109 puan) tarafından
Canım tabii ki kötü bir anne değilsin ama 2 yaşındaki bebekten çok fazla şey bekliyorsun sana tecrübelerimle söylüyorum 4 yaşa kadar çocuklar kural tanımaz. Serbest bırakacaksın hayati bir şey olmadığı sürece hayır demeyeceksin uyarmayacaksın. Yoksa çocuğu söz sağırı edersin. O şu an yaşının özelliğini yapıyor şöyle düşün sen dünyayı tanıyorsun nerede nasıl davranılması gerektiğini biliyorsun kaç yıllık insansın ama o daha 2 yıldır bu dünyada, mantıklı düşünüp doğru davranmasını bekleyemezsin. Rahat ol insanların ne düşündüğünü ne söylediğini kafaya takma. Biz anneler bazen etraftan çocuğumuza yaramaz şımarık saygısız derler diye çok kaygılanıp çocuklara çok yükleniyoruz. Bırak başkaları ne derse desin. Son bir şey daha anne mutluysa bebek ve o ev mutlu olur, kendine yatırım yap gerekirse eşine söyle haftada birkaç gün dışarıya çıkın. Eşin çıkarmıyorsa al çocuğunu çık git bir kahve iç bir arkadaşımla buluş iyi olmaya kafanı dağıtmaya bak Allah yardımcın olsun.
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Canm oncelikle kolik bebek nasil birsey en iyi ben anlarim 3 ay boyunca hep agladi hic durmadi sinir sistemim dagildi kayinvalidem bakti da ne oldu daha cok sinir ettiler beni anneli ogullu.. 

Cocugun 2 yasinda pedagog lara git yardim almanda fayda var bu kadar aglayip kendini yerlere atmasi icin illaki bi çözüm yolu düşünür destek almanda fayda var 

Esine gelecek olursak tek diyecegin sey esine sen benim anneligime laf edemezsin diyeceksin sana kalmamis benim anneligim diyeceksin. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 170 göst.
12 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Susus (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 313 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Asel_34 (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 651 göst.
6 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 262 göst.