0 oy
277 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar 2.5 sene once bagkurdan ölüm ayligi olarak  çeyiz parasi aldim 2 yıl doldu fakat anneme hak sahipligi geçmemiş çalıştığı icin normalde kendisi babamdan ölüm aylığı aliyor benim paraminda gecmesi lazim degil mi sigortayi aradim 1 hafta sonra gelen cevap kizinizin parası size geçmez kendiniz sigortali calistiginiz için diyorlar bu doğrumu öle sey mi olur bilen varmi yada ogrenebilecek yanlışsa dava acicam

6 Cevaplar

+1 oy
(13,935 puan) tarafından
Canim soyle benimde kayinvalidem calisiyordu ama emeklide ayni zamanda kayinpederimde emekliydi. Kayinpederim vefat etti 6ay once. Kayinvalidem kendiside emekli oldugu icin maasin hepsini vermediler yuzde 40inimi ne alabiliyo. 1700tlmi ne aliyo kayinpederimden kendi emekli maasini tam aliyo.
tarafından
O yüzden canim biz bagkurdan aliyorduk annem ssk calisani
(13,935 puan) tarafından
Bi sorun o zaman canim ama bi arkadasimin ablasi evlenirken ceyiz parasi almisti annesinin maasindan taksit taksit kesiliyodu para ben almadim o yuzden annemden kesilmesin diye
tarafından
Bizde hisse bölünmüş zaten canim annemden bi para kesilmedi benim aldigim maasdan verildi ama 2 yil sonunda anneme gecmedi bence gecmesi lazim cevremde gecen var ama bi avukata sorayim birde
(13,935 puan) tarafından
Sor canim bizimde ablamla ben hic almadik zaten calisiyoduk kardesim aliyodu oda ise basladi onunki kesildi ama anneme tamami yatmadi kesinti oldu onunda. Olum durumu oldugu icin tamami yatmiyomus ki annemin sigortasi falanda yoktu yani
tarafından
Anladim canim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bilen yok mu acaba 
0 oy
tarafından
Canm annen mi calisiyo.eger sen calisiyorsan geçmesi gerek
tarafından
Yok canim babamdan kalan % oranla bölüşülmus bagkur maaşını aliyorduk  ben evlenince ceyiz parasi aldim 2 sene gecti annem ssk li calisiyor ayriyetden bagkurdan parasini aliyor ama benim hakkim neden ona gecmiyor sonucta ikisi farkli ve bu babamdan kalan para zamaninda calismis yatırmış nasil ogrenicem bunu
tarafından
Kurumun muduruyle görüş canm en iyi o bilir memurlar anlamaz bu işten
tarafından
Tmm canim çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Senin hakkın neden ona geçsin ki o senin hakkındı sen evlenince hak falan kalmadı alamaz yani annen 
tarafından
Cevremde alan cok oldu bu zaten babamin emekli maaşı geçmesi lazim aslinda
0 oy
(17,864 puan) tarafından
Senin hakkin ona geçmez. Zaten annenin alacaği oran baştan belli. Yanilmiyorsam babanin maaşinin yüzde 70i annene kaliyor. 
tarafından
Evet ama calistigi icin gecmiyor diyo calismazsa geçermiş ama gene bi ssk gidip sorayim
0 oy
(1,482 puan) tarafından
Kendisi de sigortalı çalışan olduğu için ve ikisi de SSK oldugu için alamaz malesef annen. Mesela sen de o dönem SSK ki olarak çalışıyor olsaydın sen de alamazdin
tarafından
Annem ssk li fakat bagkurdan aliyor babamin maasini bende calismadigim icin bagkurdan alabildim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 145 göst.
+2 oy
6 cevap 409 göst.
2 Nisan 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 598 göst.
+2 oy
11 cevap 666 göst.
19 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler