0 oy
181 göst.
Diğer kategorisinde (110 puan) tarafından
4 yasinda kizim var ona dini egitim vermek istiyorum ancak nasil nerden baslarim bilmiyorum.Namaz kiliyorum ona anlatmaktan ziyade ornek olmaya calisark aşilamak istiyorum temel egitimini varolus amacimizi bilmesini istiyorum cunku bu dunya yeteri kadar kirli bende saliha bi evlat olarak buyutme arzusundayim.Bir de muftulugun kuran kurslari var orda sadece kurani kerim mi ogretiliyor yoksa temel ahlak egitimi alan da var mi ve ucretli mi bilen varsa dinlemek isterim.sizler nasil bir yol izliyorsunuz acaba

8 Cevaplar

+1 oy
(448 puan) tarafından
Diyanet bu ara cozuttu ben diyanette okudum okuttum evlenince bıraktım   bizde kurallar vardi simdi cocuklar baslari acik kisa kol tayt kuran kursuna hidiyor daha kuran i kerime saygiyi nasil okunacagini bile ogretmiyorlar  kendin ogret derim ... günlük  adaplar ile basla yatakdan kalkınca  bismillahirrahmanirrahim de gibi iste sofra adabi ezan  okunduğunda yapilan saygi tv kisilmasi vs birden yuklenme 1 ay bunlari yao sonra dualar ile basla kısa  dualar gibi rabbi yesir .... veya yatis duasi ALLAHÜMME bismüke gibi   1 ay da bu rutine alissin sonra  elif ba puzzle lari var onları  al  oynayarak ogret derim ... kızım  2 yasinda Elhamdülillah  der hapşırdiginda d8ydumu der  ezan okunurken amin der :) oyle oyle yer ediyor
(1,024 puan) tarafından
Haklısın kesinlikle camilerde bende görüyorum kızlar tayt sıfır kol ile kuran okuyor bende çok çok yanlış buluyorum
(448 puan) tarafından
Neymis rahat ogrensinlermis zaten dunya rahat olsa imtihan islamdan olmaz anlamiyorum yeni hocalari da
-Reklam-
0 oy
(1,289 puan) tarafından
Güvenilir bı kuran kursu bularak baslayabilirsin orda hocayla da görüşüp temel bilgileri istediğini de anlatırsan yardımcı olurlar diye düşünüyorum cnm benimde oğlum var o yaşlarda bende isterim başlamaya şuan bir buçuk yaşında rabbim salihlerden eylesin evlatlarımızı 
(110 puan) tarafından
Amiin.seneye zaten anaokulu olcak ama oncesi cok daha gerekli ve onemli.Com sagolun yanitiniz icin
(1,289 puan) tarafından
Sorular sorabilirsin canm mesela dinimiz ne diyip müslüman diye bikac kere söyledikten sonra ondan cevap bekleyerek kitabımız ne kuran bizi kim yarattı Allah gibi oyuna çevirerek de yapabilirsin ilgisini çekmesi açısından
(110 puan) tarafından
Evet ben cocukken boyle ogrendim ezber oldugum bir duzine blgi vardi sanirim 5 -6 yaslarindaydim cok iyi bi yontem ancak beni anlar mi ustunde baski kurmus olur muyum bilmiyorum zorlarsam sevdiremeden sogutmus olurum bu da hic olmaz
(1,289 puan) tarafından
Zorlamadan canm bol bol araştır sıkmadan oyuna çevirmen de ilgisini çekecginden sıkılmamıs olur
0 oy
(679 puan) tarafından
Hatice Kübra tongarin kitabını almayı tavsiye ederim 4 yaş somut işlemler dönemi dinde soyuttur yani bu yaşta doğru bı şekilde anlatılmazsa çocuğun aklı karisabilir önce nasıl anlaticaginizi öğrenin bu yüzden de okuyun
(110 puan) tarafından
Kesinlikle ilk adim bende baslar dogru soylediniz
0 oy
(13,425 puan) tarafından
Hem müftülüğe hem de milli eğitime bağlı kreşler var camiye bağımlı bı araştır hem harf öğretip hem etkinlikleri eğitimi veriyorlar
(110 puan) tarafından
Evet duymustum ogrenmek lazim
0 oy
tarafından
Kızım 2.5 yaşında elif banin tamamini ve Kevser suresini biliyor,ve 4,5 arapça dua biliyor. Babasıyla namazı hep cemaat olarak kıldığımiz için o da bizimle kılıyor ve fatihayi da namazda biz okurken baya bı öğrendi. Aslında din eğitimi evde yasanilmasi ile başlıyor.
(110 puan) tarafından
Rabbim esirgesin yavrunuzu darisi benim yavruma
0 oy
(6,305 puan) tarafından

Hayret nasıl ki kimse daha çocuk kendi isteği ile öğrenir diye yorum yapmamış :O

0 oy
(974 puan) tarafından
Çok güzel dusunmussunuz takdir ettim sizi bende çocuklarıma özellikle büyük oğlum 13 yaşında digerleir çok küçük henüz her daim İslam a vatanımıza milletimize hayırlı verimli ilim ve bilim sahibi olması yönunde telkinlerde bulunurum mutlaka Allah korkusu ve vicdanlı olması yönunde yönlendiririm Rabbim çocuklarımızı hayırlı etsin
(110 puan) tarafından
Amin :) bize hayri dokunacak tek yol bu cunku
0 oy
(50,745 puan) tarafından
suan Allah bizi yaratti onu biliyo dua ediyo besmele cekiyo bisey anlatırken Allah izin verirse diyo ☺️ oyle oyle basladik biz Allah beni cok seviyo demi diyo 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 143 göst.
8 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Mrve52 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 85 göst.
15 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MehSinOz (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 92 göst.
7 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Munise001 (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu

403,371 soru

12,082,549 cevap

36,359 kullanıcı

...