0 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (3,370 puan) tarafından

Yazıyı kopyala yapıştır yaptım:):)

hamilelik 40 haftalık, bedeninizin ve ruhunuzun değiştiği-farklılaştığı uzun, upuzun bir süreç.
üç trimester olarak ayrılır:
ilk trimester:aslında reel olarak 3 aylık bir dilim bile sayılmayan(ilk ay denilen ayın ilk iki haftasında zaten hamilelik oluşmamış, sonraki iki haftada da bir hamilelik belirtisi yoktur) bu ilk üç ay en uzun en yorucu en tedirgin edici zaman dilimidir muhtemelen.bitmek bilmeyen bulantılar, halsizlik, uykusuzluk üstüne bir de anne adayının uykularını kaçıran korkunç ihtimaller eklenir.
kese görünür, kalp atışı için git bir hafta daha bekle, "haydi bakalım ya kalbi atmakza?bu kese ***** mu ne?kalp atmazsa düşük mü olur kendiliğinden yoksa kürtaj mı yapılır?"
kalp atışı görünür, "bakalım organlar normal mi?gelişim düzgün mü?şu ikili testin sonucu güzel gelsin rahatlayacağım ama daha bir sürü hafta var önümüzde".
ikili test biter bunun üçlüsü dörtlüsü vardır önünde, sıkıntılar, kötü düşünceler... "olumlu ol herşey güzel olsun."

vücut henüz değişmediği halde anne adayının belki de en çirkin göründüğü dönemdir, soluk bir beniz, solgun zayıf görünen saçlar, sabah kusmuş olmanın verdiği sevimsiz bir surat...
yine de şu anlamda çok güzeldir:
ilk gidersin belli belirsiz bir şey gösterirler "işte kese", aa bebeğim bu mu dediğinizde doktor "bebek değil embriyo" diye düzeltir.
sonra gidersiniz, bir çizgi "gup gup" ses çıkararak kıpırdıyor, kalp atışı der doktor.
sonra tekrar gidersiniz, bir fasulye şeklinde, içinde gup gup diye atan kalp mevcut, çok dikkat edersen belki başı ve gövdeyi seçebilirsin.
sonra gidersin, işte o zaman mucizeyle karşılaşırsın.kafası, burnu, eli, kolu, bacağı belli olan minyatür bir insan, kanında taklalar atıyor, amuda kalkıyor, ordan oraya dönüyor.üstelik bu insan sadece 7 cm boyunda!

ikinci trimester:en tadından yenmeyen hamilelik dönemi.anne adayının kendine ve bebeğine olan güveni gelmiş, organ taramaları yapılmıştır.üstelik 20. haftadan itibaren bir insanın yaşayabileceği en güzel ve değişik duygulardan biri olan içindeki bebeğin tekme atışları, hareketleri hissedilmeye başlanmıştır.göbek herkesin bayılarak baktığı o sevimli top şeklini almış, anne tanıdık tanımadık bir çok insanın ekstra sempatisini kazanmıştır.
bebeğin cinsiyeti bellidir, bu üç ayda anne adayı "bebeğin odası nasıl olsun, bebek arabası ne olsun, aman mothercare'de indirim varmış, cihicco yeni ürün mü getirmiş?" şeklinde hamileliğin keyfini çıkarır.
anne yavaş yavaş kendine odaklanır, "aman çatlamayım, cildim kurumasın, bacağım mı ağrıyor? Lierac mı iyidir mustela mı?" gibi kendine yeni dertler edinir, kendine daha çok dikkat eder.

saçları ilk üç ayın aksine gürleşmiştir ve canlanmıştır, cilt kendine gelmiştir, anne adayı hem mutlu hem de daha güzeldir.

üçüncü trimester:hamileliğin "artık bitse de gitsek" dönemi.
ayakların belin sırtın ağrıdığı, o sevimli top göbeğin sevimlilikten "bu ne kocaman yahu!"luğa adım atışı, ince parmakların şişmesi ve yüzüklerin sıkışması, bebeğin içerde sevimli tekmeler atmayı bırakıp bildiğin uzakdoğu dövüş teknikleriyle anneyi tepelemesi şeklinde gider bu dönem.
annenin saçları gürleşmeye devam eder, bildiğin bonus saç olur toka da tutmaz.

anne adayı ilk trimesterda olduğu gibi yine tedirgindir."çok tekme atmadı, göbek kordonuna mı dolandı?" gibi paranoyaların yanı sıra doğum denilen hadisenin yaklaşması da sinirleri gerer."normal doğurursam bebek sıkışır kalır mı?sezeryan sonrası bebeğim astım mı olur?normal doğum en bir güzeli doğalı, sezaryen da bebek için en risksizi sanki.ama sezaryen de çok komplikasyon ihtimali var, hem o bir doğum yöntemi değil, ameliyat.normal doğum çok korkunç birşey ama ya!...bu çocuk bir şekilde doğacak içerde sonsuza kadar kalıcak hali yok ya, düşünmeyeyim ben bunları, normal doğurayım gitsin."şeklinde gelgitler mevcuttur.
ve sonunda 40 hafta dolar.

sonsuz bir zaman dilimi gibi görünen o süre biter, sizi aylarca hem heyecanlandıran hem tedirgin eden, yüzü görmeden hayatınızın merkezine oturttuğunuz, beslenmenizi bile ona göre ayarladığınız, haftalarca içinizde hıçkıran, tekmeleyen, içinizde mini mini kalbi atan varlığın yüzünü görürsünüz.o ilk kez ağlar, siz de sevinçten ona eşlik edersiniz.

hamilelik şanslıysanız sonu muhteşem olan hem eğlenceli hem de zor bir süreçtir, hayatınızı tamamen değiştirecek, hayatınızın en önemlisi olacak, kendinizi geri plana atmanızı sağlayacak bir varlığı size getiren...

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Eminim çok vu,el şeyler yaizyordur ☺️☺️☺️☺️❤️❤️❤️
(3,370 puan) tarafından
Ne yazdın yaaanlaşılmıyor:b
tarafından
Eminim çok güzel şeyler yaziyordur yazmıştım ama yazamamisim :D
-Reklam-
0 oy
(14,130 puan) tarafından

Hepsini okudum güzel yazmis:)

(3,370 puan) tarafından
Yaa evet başlayınca akıyor kendiliğinden. Yoksa asla bu kadar uzun yazı okuyamam bende
(14,130 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(2,621 puan) tarafından
Çok güzel hemen hemen her annenin dilimden dökülmüş gibi
0 oy
(239 puan) tarafından
İkinci trimester de olduğum için gayet dogru bu aylar daha enerjiyim ilk aylara göre sağlıkla güzel bir şekilde kucağımıza alma dileği ile insallah :)
(3,370 puan) tarafından
Amin İnşAllah
0 oy
(7,456 puan) tarafından
O kadar güzel anlatmış ki hem heyecanın hem korkunun bir anda olduğu kocaman gibi görünen ama küçücük bir zaman dilimi aslında ❤️
0 oy
tarafından
Okuyan bordo berelidir okuyamadım ama yine de emeğine sağlık 
(3,370 puan) tarafından
Kopyala yapıştır yaptım:) internetde buldum yazıyı.

İlgili sorular

+1 oy
49 cevap 1,064 göst.
10 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Mizgin1349 (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 581 göst.

410,778 soru

12,360,761 cevap

41,480 kullanıcı

Kategoriler

...