0 oy
1,112 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (737 puan) tarafından

7 aylık bebeğim tv çok alıştı anneme her emanet edişimde tv de çizgi filim açmış sürekli çizgi filim yada müzik istiyor tv açınca susuyor akşama kadar ellemesem sesi çıkmaz kapatınca ağlıyor istiyor nasıl unuttururum ilerd3 konuşmasınada zararı olur geç konuşur dediler daha çok korktum eskiden oynarken agu agu der tepki verirdi şimdi hiç agulamıyor gülüyor çok sevinince çığlık atıyor sadece :( böyle gözünü ayırmadan izliyor 

image

27 Cevaplar

0 oy
(2,577 puan) tarafından
Benim iki kızımda doğduklarında beri TV tlfn izlemişlerdir, ama şükür hiç bir sorun olmadı konuşmalarında , hatta maşallah dahada erken konuştular
(2,577 puan) tarafından
Abartmışlar canm, yani sadece kendi çocuklarım içinde söylemiyorum eltimin , ve çevremdekilerin bütün , çocuklar izler hiç bir sorun yok şükür
(737 puan) tarafından
Otizm bile olur diyen oldu daha çok korktum :(
(2,577 puan) tarafından
Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz korkma
(737 puan) tarafından
Ayy Allah korusun :( allahım hiç bir anneyi sınamasın evladı ile
(2,091 puan) tarafından
Zaten tüm uzmanlar boşa konuşuyor. Sizinkilere olmadı diye başka bebeklere de bir şey olmayacak mı? O zaman ben de size nerdeyse 5 yaşına gelmiş sosyal gelişim geriliği olan görümcemin kızını örnek vereyim. Gerekçe uzun süreli TV maruziyeti!!!!!
-Reklam-
0 oy
(4,383 puan) tarafından
Aslında daha önceki Bi postunda hatırlıyorum maşa ile koca ayıya bayılıyor onu izliyor tarzında bir şey yazmıştın hatta uyarmak istedim çünkü bebeklerimizin arası Bi hafta edacım daha çok kücük kolayca alışır açma diye ama sende fark etmissin zaten taviz verme açma benimki de şarkıları seviyor 4 aylıktan bu yana şarkı açtım ama hep ekran kapalı şekilde geçen Bi telefonu tezgaha indirdim oğlum da mama sandalyesinde idi Bi baktım sesi çıkmıyor arkamı bi döndüm pür dikkat gözü telefonda nasıl Bi izliyor öyle ay telefonu aldığım gibi kapattım hemen misal bazen pusette döner ses nerden geliyo diye TV ye bakar hemen kapatırım annem diyo sen çok abartıyorsun bak yeğenine akıl küpü doğdu doğalı telefon elinde çocugun diye ama her çocuk bir değil öyle olmayabilir benim ihmalim yüzünde ilerde evladımda gelişim geriliği olursa bunun vicdan azabı da beni bitirir o yüzden dinlemiyorum yeri geliyor karşısında maymun oluyorum mesela ama ne yapalım 
(737 puan) tarafından
Ya çocuklar kendini belli etmiyor ki belki hiç zararı olmayacak ama bunu bilemiyor uz ki yada çok zararlı olacak bazı anneler sürekli izletmiş değil konuşma geriliği konuşmasına gelişimine faydası bile olmuş demekki her çocuk bir değil hepsinde farklı etki ediyor annem diyor 5 çocuk büyüttüm abinle senin zamanında vardı tv oturur 24 saat izlerdiniz hem erken konuştunuz hem erken yürüdünüz dedi
(4,383 puan) tarafından
İşte her çocuk bir değil kuzum kimine fayda sağlamış benim yeğenim misal Bi gör öyle bir konusuyor ki dersin büyük adam 7 24 de elinde telefon olurdu ama kimisi de sürekli ekrana bakmaktan konusmuyor başka hiç bir şeye dikkat etmiyor dikkat eksikliği olusuyo çok zor valla Allah evlatlarımızı korusun
0 oy
(2,091 puan) tarafından
O kadar üzülüyorum ki şöyle postlara... Yazık günah bu yavrulara ya keşke tek sorun konuşma gecikmesi olsa otizmle benzer bulgular gösteren gelişim geriliği bile yapıyor uzun süre ekran maruziyeti. Daha 7 aylık bebekten bahsediyorsunuz afedersiniz ama bu zamanda bu kadar cahilliğe söyleyecek söz bulamıyorum.....  
0 oy
(13,609 puan) tarafından
TV yi tamamen kaldırmak 
0 oy
(2,467 puan) tarafından
ah canim bizdede aynı sorun var 8 aylık kizim ali baba  şarkısını açmayınca susmuyo onu izlerken evde oynuyo 2 aylıkken atladığında ben söylerdim o zamanda susardı ayrı bir sempatisi var nedense bende bu ara izletmemeyi düşünüyorum çünkü   daha hic  anlaşılır kelimesi olmadi geç konuşacak diye korkuyorum sesler çıkarıyo aguluyo çığlık atiyo motor   gelişimi falan cok iyi ama konuşma yok belkide tv izlemekten dir bazen gözünü hic ayırmadan izliyo o esnada seslimsek bile duymuyo reklam girince çözülüyo bizimki 
(737 puan) tarafından
Demekki bu bebeklerin hepsinde var nerdeyse dengesizin biride çıkmış bu zamanda bu cahillik nedir diye bir çocuğun tv izlemesi nasıl cahilliğe bağlanıyor onuda anlamadım
(2,467 puan) tarafından
Valla canim ben ikizlerime 3 yaşına kadar izlettirmedim tabi şimdi abla agbi var evde izleyen dikkatini çekti bizimkininde ama tabiki fazlası zarar bende bu hafta sonu hic acmamayi  düşünüyorum unutsun kapatınca hemen ağlamaya basliyo hic oyalanmiyo umudu olmazssa durur oynar diye düşünüyorum
(737 puan) tarafından
Bügün hiç açmadım balkona çıkardım oyuncakları da attım önüne akşama kadar oynadı ve balkondan okuldan gelen çocukları izledi keyfi gayet yerindeydi zerre ağlamadı manasını yiyip karnını doyurana kadar zaten uyuma saati geldi gün böylece bitti yarında kanguruya bindirip pazara götürcem gezsin benle :)
(2,467 puan) tarafından
Cok iyi yapmışsın canim bir kac gün sabretsek  unutacaklar boyle iste bende deniycem mutlaka biz anneler hem kıyamıyoruz hemde bazen o kadar yoruyolar mizmizlaniyolarki yeterki ağlamasın diyip açıyoruz hata biz annelerde aslında bizde ins sakin atlatırız bu sureci
0 oy
tarafından
Bir kaç gün gezdr tatil gibi dışarı deniz kenarı faln dikkati dagilsn bizde 6.5 aylgz hiç acmyz evde 
0 oy
tarafından
Daha minik bebeğin beynini böyle TV ile yukarsan aguyu bırak yakında seni de unutur 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 255 göst.
30 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yeliz3475 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.
2 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ruveydacacan (959 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.
6 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Beyzaalp (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 135 göst.
15 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde hfzfyzbl (38 puan) tarafından soruldu

411,187 soru

12,376,995 cevap

42,903 kullanıcı

Kategoriler

...