Karşınızda iki kapı var. Birinin ardında amansız bir aslan, diğerinin ardında ise bir küp altın var. Kapılarda iki muhafız bekliyor. Yalnızca bir soru sorma hakkınız var. Bir muhafız hep doğru, diğer muhafız ise hep yalan söylüyor. Tek bir soruyla altın küpü nasıl %100 bulabiliriz?
Söyliyim mi ki cevabı :):):) yoksa azcık bekliyim de başkaları da cevap versin heyecan mı olsun :):):):) doğru cevabı biliyoruuuuummmmm :):):):)
Ben gne kapi disi cikarken kapatmami istermisiniz efem :D
Aaa buldum buldummm :):):) :D :D : D hamile oldgmu ogrendm de bukadar heycan yapmadm :):)
2 muhafız o kadar altını bekliyor yani inanmam enayi değillerdir okadar :D
CEVAP: Muhafızlardan birine, “Altın dolu küpün hangi kapının ardında olduğunu sorsaydım öbür muhafız ne derdi?” diye sormalısınız. Muhafız hangi kapı derse, küp öbür kapının ardındadır. (Hep doğru söyleyen muhafız yalancının vereceği yanıt neyse size onu söyleyeceğinden, küpün hangi kapının ardında olmadığını öğrenirsiniz. Hep yalan söyleyen muhafız ise dürüst muhafızın yanıtı konusunda yalan söyleyeceğinden yine küpün hangi kapının ardında olmadığını öğrenirsiniz.) ÜŞENMEDİM ARAŞTIRDIM :D
411,612 soru
12,391,391 cevap
43,820 kullanıcı