0 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde (925 puan) tarafından
Kizlar benim kızım yalan söylemez ne olursa olsun doğruyu söylerdi ama dün bana yalan söyledi konuşmasından anladım dur ogretmenini arayım o ne diycek dedim yalan söylediğini itiraf etti ama sorun bende mi acaba çok mu üstüne gidiyorum yalana ben mi surukledim hikaye özeti anlatilacakti kesin anlat evde ne zorlukla ödev yapıyon boşa gidiyor anlat artini al dedim ama usteledim yani dun anlatmamis özeti ama anlatıyordum öğretmen böyle böyle söyledi dedi ama kekeledi yalan söylediği belliydi bende öğretmenle konuşuyum niye öyle yapmış dedim yalanı itiraf etti normalde hiç öyle değil nasıl bir yol izlemeliyim ben mi baskiciyim 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sanki mutlaka anlat diye baskı kurmuşsun çocukta o da anlatmadigini duyunca kızarsın diye korkmuş bence 
(925 puan) tarafından
Evet çünkü defalarca okudu öğretmeninin yanında cesaret alsın okusun diye çok söylendim bende böyle düşündüm napiyim rahat mı birakiyim sence yalan bir kere başlarsa devam eder ne gerekirse yaparım tekki yalana alışmasin
tarafından
Açıkçası benim çocuğum küçük bilmiyorum nasıl davranmak gerektiğini ama bu kadar baskilamamak gerek bence.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Korkmusda söylemiş sanki çocuğa baskı mı kuruyorsun yada ders konusunda kızıyor musun eğer öyleyse tavrını yumusat alışmasın buna
(925 puan) tarafından
Kızmıyorum asla ama yasak koyuyorum
0 oy
tarafından
Evet canım sende hata böyle baskıcı olmaya devam edersen çocuğun sanabep yalan söylemek zorunda kalacak 
tarafından
Anam gozelimmm gelmiş iyiyim kuzum senden naber ☺️❤️
tarafından
Amaaannn bosve be yan gel yat :))) benimde yapmam lazimda yapamıyorum şuan yarın keseyi görmeye gidecem kuzum inşaallah yolunda gider her şey ☺️❤️
0 oy
(2,013 puan) tarafından
Çocuğu böyle bir konuda sıkıştırmak ne kadar doğru. Ben öğretmen olduğum halde veli toplantılarında bile çok geriliyorum sevmiyorum yani ne yapalım. Çocuk kendini rahat hissetmiyor hata yapmaktan korkuyor belli ki. Siz bunu çocuğa baskı yaparak değil öğretmenle görüşerek çözmelisiniz. Çocuğa ufak ufak görevler verilerek özgüveni artırılmalı baskı yaparak onu sadece yalana iter ve okuldan soğutursunuz. Çocuk uyku problemi bile çekebilir stresten 
(925 puan) tarafından
Yeni ogretmen geldi biraz disiplinli baya disiplinli toplantı da dediki hiçbiri iyi değil hepsi çok kötü iyi çocuk nerdeyse çok tek başardıkları hepsi okumayı çözmüş onun dışında sıkı bir eğitim gerekiyor dedi yarın yine toplantı var ve yine asaliyacak eminim bende daha iyi olsun diye yanlış davranmış olabilirim ki farkındayım ama keşke her öğretmen anlayışlı olsada stres yapmasak hiç memnun olmuyor yaşının verdiği tecrübe de var muhakkak
(2,013 puan) tarafından
Öğretmende sıkıntı var desenize. Sınıfta çocukların kendini rahat ifade edebilecekleri ortam sağlanmalı. Okul öncesindeyiz 4 yaş ve Türkçe bilmiyordu öğrencilerim. Aile resimleri getirdik mesela hepsi birkaç kelime de olsa gelip ailelerini tanıttı ben yardım ettim sonunda alkışladık mesela yerine oturdular. Çocuklara karşı fazla disiplin ve sert olursa çocuk hata yapmaktan korkar. Üniversitede bir hocamız vardı ondan o kadar çekinirdim ki en çok onun dersine devamsızlık yaptım. 1 gece öncesi strese girerdim ve herkes onun dersinde konu anlattı ben bir yolunu bulup anlatmadım ve öyle bir öğretmen olmamaya yemin ettim. Eski nesil öğretmen mi acaba kendisi?
0 oy
(416 puan) tarafından
Kacinci sinif canim bende bunaltiyorum biraz ama ustune gitmesen aksama kadar bos bos duruyo
(925 puan) tarafından
Eve mesela hikayeyi okuyor öğretmen sınıfta anlatsınlar diyor gece okuyor sabah okuyor kendine yazık emeğinin karşılığını alsın daha çok heveslenir diye anlat okula gidince öğretmenine parmak kaldır yoksa saçına süslü toka takmam diyorum ki anlatsın diye:)
(416 puan) tarafından
Kacinci sinif :)
0 oy
(14,420 puan) tarafından
Belki sıra gelmedi belki çekindi çocuk 

Eğer kendini ifade etmede bi sıkıntısı varsa öğretmenle konuş sınıfta derse katılması için çocuğunu teşvik etsin
(925 puan) tarafından
Dersleri çok iyi öğretmen çok memnun içine kapanık da dedik ifadesi çok iyi yalan soylemezdi dün soyelyince devamlı söyler diye korkuyorum ve haklısınız bazen fazla kontrolcü oluyorum aslında hepimiz geçtik o yollardan ama duzeltecem kendimi
0 oy
(537 puan) tarafından
Baskıdan olabilir bende yapıyorum aynı hatayı bazen ama ben ne olursa olsun bana doğruyu söylemesi gerektiğini o zmaan kızmayacagimi sadece uyaracagimi söylüyorum ve o da öyle yapıyor kendisi söylüyor zaten doğruyu aşırı tepkilerimiz bazen bu duruma getiriyor çocukları ve doğruyu söylediğinde asla kızma ki sonraki durumlarda tekrar sana doğruyu söylemekten cekinmesin
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Çocuğa baskı kurmak onu yalana iter, kardeşimden biliyorum. 
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Baskı oluşmuş üstünde o yüzden yalan söylemiş. Tutumunu biraz değiştir mutlaka anlat yerine. Sen bu okuduğunu öğretmenine anlatırsan ben ve baban çok mutlu oluruz gibi onu destekleyici şeyler söyle. Ve hiç bir zaman yapamadığı bir şey için ona kızcağını düşünmesin yoksa içine kapanık kalır ve yalan söylemeleri artar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 81 göst.
9 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 366 göst.
5 Eylül 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde huzun_iyidir (6,938 puan) tarafından soruldu
+3 oy
22 cevap 850 göst.
3 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mrs.Eris. (2,790 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 134 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Birmucizeolsunn (112 puan) tarafından soruldu

411,054 soru

12,372,755 cevap

42,535 kullanıcı

Kategoriler

...