0 oy
1,873 göst.
Diğer kategorisinde (16,378 puan) tarafından
Kızım var 8 yasında. Hep temelde problemli bir cocuktu diyebilirim. Yaramaz bir cocuktu. Eskiden evimizde bir hala faktörü vardı. Biken bilir. Sürekli bizde kalır evine gitmezdi. Ben neye hayır desem cocugun arkasında durup yapmaya calısır benle kavga ederdi. (sonunda kardesinin yuvasıyla oynadı) haliyle cocuk beni dinlemeyen bir yerine sallmayan bir cocuk oldu. Bir yapacagını kırk kere soyluyprum. Asla dinlemiyor. Ojuldan geliyor kırk kere üstünü degiltir diyorum yok. En son yeter diyip kızınca söyleniyor odasına gidiyor. Yuksek sesle sacma sapan soyleniyor. Sacma sapan cumleler kuruyor. Seni evden kovcam o zaman görcen gibi. Defelarca uyardım konuştum. Olmadı bagırdım. Pedegoga götürdüm. Hala faktörü olup onu arka götdügü için yapıyor haladan ayırın dedi. Zaten görmiyor. 1 senede en fazla 5 kere yarım saat yanlız kalmadan gördü. Ama kızım düzelmiyor. Ödev yap diye kırk kere soyluyorum. Ögretmen asla yanına oturmayacaksın ögrenemiyor dersi diyor. Saat 2 den saat 5 e kadar yalvarıyorum otur ödeve diye. Ne zaman cıldırıp cinnet geciriyorum o tableti duvara vurıyprum o zaman oturuyor. Mık. Mık 3 sayfa fotokıpiyi gece 10 a kadar oturup kalkıp yapıyor. Allah askına fikir verin napayım. Konustum yok dr götürdüm yok, ceza verdim yok, ballahi billahi sadece dövmek kaldı. Cok korkuyorum bir gun gözüm donecek dovecegim diye. 

14 Cevaplar

0 oy
(11,233 puan) tarafından
Aşkım tek sen niye çabalıyorsun babasida konuşsun belli ki seni takmıyor artık babasına söyle o konuşsun yada gözünü korkut mesela neyden korkuyorsa malesef şımarmis sen hayır dedikçe halası evet dediği için 
(16,378 puan) tarafından
Canım ödev konusunda konustum babasıyla. Babası geldiginde konustu ama o da kas yapayım derken göz cıkardı. Annen sana cıkar üstğnü diyorsa hemen cıkarma ısın kac yasında sın annenin demesine gerek var mı filan diye konustu. Sonra da ödev bence sacma birsey anneni sinirlendirme yaşmak istemiyorsan yapma ödevi dedi. Geberitcektim dayaktan onu da.
(11,233 puan) tarafından
Lafa bak *** beyinli ondan yüz bulmuş yapma etme diyeceğine iyice kışkırtmis
(16,378 puan) tarafından
Neymiş odev zırunku degilmiş sacmaymış. O zaman sen ogretmen olsaydın gtunu sıkıpta odev vermeseydin dedim.
(11,233 puan) tarafından
İyi demişsin vala
-Reklam-
0 oy
(1,457 puan) tarafından
Bir iki defa poposuna vur belki düzelir. Senden böyle bi tepki beklemediği için belki korkar. Ya da babasına söyle o konuşsun. Genelde babalardan korkarlar. 
(16,378 puan) tarafından
Korkuyor kuzum ama babasıda etkili konusöuyor ki. Bir kere bagırmuyornsuna annenin sozunu dinle diye.
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun. Bolca dua edip sabret canım.kac sene alıştığı şeyi 1.5 senede unutacağıni sanmıyorum onun kişiliğine halası işlemiş resmen. Onu çok sevdiğini her fırsatta söyleyip iletisimini kuvvetlendirmeye çalış canım
(16,378 puan) tarafından
Canım artık dayanamıyorum. Helak oldum.
tarafından
Haklısın canım.benimkiler daha çok küçük olduğu için seni tam anlamıyla anlayamam. İnşallah bir çözüm bulursun.
(16,378 puan) tarafından
Canım 8 yasında adet olacak neredeyse. Kocaman kız. Biz bu yasta annem hafta sonu evr bırakıp temizlik yap diyordu.
0 oy
(6,719 puan) tarafından
Sabrına hayran kaldım sadece 
(16,378 puan) tarafından
Bende nasıl dövmuyorum vurmuyorum vallahi billahi bilmiyorum. Kardesim bile 3 gunlugube geldi bana abla peygamber sabrı var sende diyor
(6,719 puan) tarafından
Vallaha teyzemin kızıyla yaşıt bir kere benim yanımda aynı böyle davranıyor öğretmende şikayetçi olmuş teyzem yere çarptı ayırdım falan ama içimden de yalan yok hakettin dedim taş olsa çatlar yani resim yapmayı öok seviyor resmi ve tvyi yasakladı 1 ay kadar düzeldi sende sevdiği şeyden uzaklaştıra bilirsin
(16,378 puan) tarafından
Kız tabletini aldım. Oyuncak kaldırdım.parka bike götürmüyorum düzelmiyor bir kesmedigim ekmekle su kaldı.
(6,719 puan) tarafından
Allah sabrını versin vallaha
(16,378 puan) tarafından
Dayanamıyorum artık
0 oy
(8,029 puan) tarafından
Hiç konuşma yokmuş gibi davran hiç müdahale etme ne ödev yap de ne üzerini çıkar de yemek ye bile deme. Hala ile kesinlikle görüştürme. Sessiz kal soru sorduğunda da konuşma. 12 yaşındaki kızım aynen böyleydi şimdi bu taktiği yapıyorum hemen koşup anne ben seni çok özlüyorum deyip ağlıyor. Ve daha yapmıyor çünkü yok sayılmak en büyük ceza. Kendisini sorguluyor çocuk. 
(8,029 puan) tarafından
Sorumluluklarını bilmiyorlar, çünkü biz varız biz onların yerine düşünüyoruz ee enerjilerini neye harcayacaklar.
https://youtube.com/shorts/dKVizmtbYuE?feature=share
(16,378 puan) tarafından
Bak gene bırkatı ödevi geziyor
(8,029 puan) tarafından
Gezsin bırak görmezden gel hatta ödevi yapmadan gitsin. Öğretmeni ile konuşun deyin 1 hafta böyle olacak hatta o da biraz kızıp ceza versin. Vallahi bizim annemiz çalışın mi derdi, öğretmenimiz dövecek diye korkudan ödev yapardık öğretmenden dayak yedik diye bir de annemizden yerdik. :) dövün demiyorum ama her hareketin bir karşılığı  cezası ödülü var. Bunu bilmesi gerekir. Kendi ödev yapmamayı tercih ediyor kendi istediği için yapmıyorsa onun karşılığını kendi alacak. Sınıf anneleri dedikoducu olsun onların ne dediği değil sizin kızınızın terbiyesi ruh hali karakteri  önemli.  Ağaç yaş iken eğilir.
(16,378 puan) tarafından
Ya anlamıyorum bak ben babamdan dayak yemezdim. Annem doverdi simdi yalan demicem. Ama hasa tovbe tovbe hasa allahngibi korlardık anne babamdan.ruhumuz cekilirdi aksam babam gelince annem bizi dermi diye. Babam dovmezdi ama bir bagırırdı inlerdi ev ne yaptınız annene diye. O kadar korkardık. Babanı ararım diyorum ee ara soyle banane diyor
(16,378 puan) tarafından
Korkuyprum yarın bir gun onla görüşme dicez görüşcek. Gitme dicez gitcek. Uyusturucıya mı düşer pavyona mı allah korusun. Kimse kusurabakmasın ama o pavuona da fuhısada dusunler uyusturıcu yanda duaenler hepsi dik baslı olan cocuklar. Bak annem asla dovme yaptırma dedi bana. Yasım 29 evlendim 2 cocugum oldu bosandım evimi ayırdım 650 km otede yasıyorum gene anamı cigneyip yaptırmıyorum.
0 oy
tarafından
Yorumlarida okudum da acaba babasimi söylüyor böyle yap diye çünkü çocuk neden dinlemesin annesini 

Canım birde ödevini yaparsan şunu alırım bunu yaparım de belki o zaman düzelir çünkü küçükken bende yapmazdım ödev falan babaannemlerde kalıyordum dedem hep bana ödevimi yaptigim zaman istediğim birşeyi alırdı 

Çünkü çocuk bosanmanizi kaldiramamis olabilir o yüzden sorun çıkartıyordur bende öyleydim çünkü babam küçükken vefat etti annemde başkasıyla evlendi bende dedemlerde kaldım o yüzden bende sorunlu çocuk olarak büyüdüm

Sakın dövme çocuğu o zaman daha çok uzaklaşır senden bizzat yaşadığım için biliyorum 
tarafından
Bilmiyorum canım ya konuştun mu hiç neden böyle yaptığını sordun mu
Benimde direk aklıma bosandiginiz için böyledir diye geldi
Allah yardımcın olsun inşallah
(16,378 puan) tarafından
Yok yavrum bosanma daha 1 sene oldu yeni bu kucuklugunden beri boyle. Babsı bile kızımdan için o iyi bir cocuk olsaydı bu derece yıpranmayacaktık diyor. Gecen gun bana babası telefonda bizim. Cok cekecegimşz var asla bir adam bunu cekmez ben ölür giderim sen oglabı koru bundan yuvasını bike yıkar bu kardesinin dedi.
tarafından
Aslında çocuğa bu kadar tepkili olmayın onu anlamaya çalışın belkide ilgi istiyordur yada fazla ilgi verdiyseniz simarmistir yapısında var demekki böyle agresiflik inşallah büyüdüğünde düzelir aklı başına gelir Allah yardımcın olsun valla zor bir konu
(16,378 puan) tarafından
Doktorlara gittik. Neler yaptık yok. İnşallah duzelir. Ultura kıslanc. Cok uzuluyorum o da evladım. Okulda arkadas edinemiyor. Kimse konusmuyor tanıyınca. Cocukalrı bile bıktırıyor. Okulda bunları yasıyoruz.
tarafından
Çok zor bir durum gerçekten doktora bile goturmussunuz ne diyeceğimi bilemiyorum
0 oy
(401 puan) tarafından
Canım inan çoğunluk öyle bir kaç tek tük çıkar dediğini hemen yapan. Biraz önce bas bas bağırdım bende. Ödevini yap akşama da ailecek vakit geçirelim oyun oynayalım bir film açalım izleyelim diyorum yok. Üstünüzü değiştirin diye 3 saattir söylüyorum ikiside öyle ce oturdu hayır zaten formalarını yetiştiremiyorum. Okulda batırmasalar evde batırıyorlar. Kocam ev yemeği istiyor onlar et olsun tavuk olsun sürekli. Herkese göre yemek yapmaktan yoruldum. Bir heves yerler diye yeni şeyler yapıyorum yok yemeyi bırak tadına bakmıyorlar. Valla ben de çok da zorlanıyorum şimdi hamileyim hadi sürekli söylüyorum söyleyebiliyorum. Ama bebek doğunca nolcak hiç bilmiyorum.
(16,378 puan) tarafından
Hah bende oyleyim bacım. Bas bas bagırıyorum mahalleli artık rahatsız olacak ben bagırınca o da bagırıyor. Ustıme yurumeye calısıyor
0 oy
tarafından
Halası nasıl işlediyse çocuğa 

Üzülme canım geceleri kucağına al uyu bir süre sarıl öp onu çok sevdiğini söyle her fırsatta ne olursa olsun arkandayım sana güveniyorum gibi gibi cümleler kur inşallah düzelir

Babasıyla al çıkın gezin vakit geçirin birlikte 
(16,378 puan) tarafından
Vallaha yavrum seninki nasıl 8 yas bilmiyorum ama benimki baya koca sevgili erkek biliyor. Zayıf olayım zayıflar güzel diyor.
tarafından
Benim kız daha 3 yaşında canım ama etrafımda 8 yaşında çok çocuk var o yüzden dedim canım
Sen yine de sakin kal döversen daha da uzaklaşıp hırçınlaşır
(16,378 puan) tarafından
Bıktım atık dovememk içın zor duruyorum. Sus odevini yao diyorym. Ustıme yuruyup tabi seni babanla kardesin koruyor ondan bagırabiliyorsun bana diye bagırıyor. Hayır halayla görüştürmüyorum.
tarafından
Aaa ne bileyim canım ya hiç 8 yaşında bir çocuğun davranışları gibi değil gerçekten okula filan giderken  halası gidip görmüyor mu acaba babası yada senden uzaklaştırmak için yapıyorlardır belki
(16,378 puan) tarafından
Yak kuzum hala bosattırdı bizi elini ayagını cekti kendş hayatında. Cocular umru degil artık. Ögretmrn ve guvenlik zaten tembihli. Asla baskası göremiyor bizim okulda. Veli kartı var bizde. Olmayan cocugu göremiyor.
0 oy
(1,990 puan) tarafından
Canıım öğretmen ile iletişimde ol karşısına geç çocuğunun ve deki

Ödev senin okula sen gidiyorsun. Öğrencilik senin mesleğin. Öevlerini ister yap ister yapma bu senin sorumluluğun.

Ve daha hiç söyleme. Göreceksin kendisi yapacak.

Sandviç yöntemini uygula. Söyle açıkla ve bitir.

Sen hep peşindesin sana güveniyor. Lütfen bu hafta uygula. Allah kolaylık versin 
(1,990 puan) tarafından
Unuttum yazmayı tableti kaldır. Haftasonu hakkı olsun sadece. O da ödevini planlı yaparsa yoksa onuda verme..
Kendi çocuklarıma da aynısın yapıyorum.
(1,990 puan) tarafından
Rabbim Saliha kullardan eylesin inşallah canım. Gönlünü ferah tut.
(16,378 puan) tarafından
Bem kaldırdım tableti dün babası geldi. Yanlız bırakıyorum genelde onları işim varsa onu yapıyprum. Arkadas gibiyizde zaten eski esimle. Sohbet te ederiz vs. Bir baktım babadan tableti istemiş o da vermiş. Kan beynime sıcradı cezası var onun nasıl verirsin dedim. Sordum annen nrden kaldırdı dedim bana birsey demedi diyor
(1,990 puan) tarafından
Yaşadıkların yaşadıklarınız kolay değil canım. Allah biliyor ya ümitvarım ben geçecek bu aksi huyları Allah'ın izniyle. Sen kararlı ol. Güçlü ol.
(16,378 puan) tarafından
Amin inşallah tez zmanda duzelir yoksa tedavilik olacagım ilac içerken hiç biri ile ilgilenemeyecegim
0 oy
(16,433 puan) tarafından
Ayyyy benimde yiğenim öyle kuzum yaaa,malesef bazı çocuklar ders çalışmak istemiyo 

O anasını çıldırtıyo resmen mıy mıy mıy
(16,378 puan) tarafından
Cıldırmak üzereyim. Asi yaramaz mıy mıy
0 oy
(997 puan) tarafından
Benim kızımda 7 yaşında yemin ediyorum sitkim siyrildi artık ne yapacağımı şaşırdım güzellikle anlatıyorum anlamıyor kızıyorum anlamıyor dedign gibi bagirmadan hiç birşey yapmıyor okul a gitmedi dert ödevi dert hadi kızım hadi kızım diye diye canıma tak etti büyümüş koca karılar gibi laf yetiştiriyor birde gece desen yatmaz sabah kalkmaz ceza veriyorum oda işe yaramıyor bu yaş dinemlerinde bu şekilde oluyorlar galiba :/
(16,378 puan) tarafından
Bıktım sadece bıktım. Sabah kalkıyor hadi yemegi ye. Hadi kızım git tuvalete derken dilimde tüy bitti. Bak hala ben sabah kendim giydiriyorum corabına ayakkabısına kadar cunku ona bıraksam sabahki okula 12 de gider o hızla. Eve geliyor. Rhat 2 saat yalvarıyorum ustuny cıkar diye. Kardesi 2 yasına girmek uzere 2 yıldır yuzunu sıkma ve sıkıştırma diye gunde allah belamı versin ki belkş 10 belki 20 kere diyorum. Aglatana kadar yuzunu sıkıyor yada sıkıştırıyor. 2 senedir her gun yapma diyorum hala yapıyor. Allahbaffetsin boyle arada tam o an vurayım bir tekme savrulsun diyorum cunku artık bıktım.
0 oy
(4,315 puan) tarafından
Canm kusura bakma da okuyunca bile sinirlendim evire çevire dövesim geldi kusura bakma, çocuk büyütürke. Keşke o halann ağzına sıçaydın ya, 
(16,378 puan) tarafından
En spn zaten cinnet gecirince ben patladım oyle dava actım.
0 oy
tarafından
Benım kızımda 8 yasında aynı davranışları sergiliyor, o da babannesınden yuz buluyor (yanımızda kalıyor) esımle kızıyoruz uyarıyoruz yuz verme diye. Ödev yapmak istemiyor bır ısı 10 kere soyluyorum. Babasından cekınıyor o soylerse yapıyor, esım ogretmen. Bızde su taktık ise yarıyor. Hıc umursamıyorum cevap vermiyorum isteklerini yapmıyorum. Hıc memnun edemiyoruz zaten ne alsak etsek. Odev sız gidebilir hatta gitsin dıyorum ki ogretmen kızınca sorumluluğunu anlasın. Uzerıne gittikçe kotu oluyor bıraz akısına bırakıyorum. O zamn kendısı yanıma geliyor özurler diliyor aglıyor dinleyeceğim dıye bir muddet oyle gidiyor. Bıraz daha buyuyup akılları yetınce duzelıyorlar. Teyzemın kızı cok yaramazdı buyudukce akıllandı. Sabredecegız caresı yok
(16,378 puan) tarafından
Yok ben basa cıkamıyprum. Bazen diyorum ki hata bende mi. Yok alakası yok. İşim geregi zaten sert yapıyansahip biriyim. Koca koca adamlar cekiniyor 8 yasındakini egitemedim.
0 oy
(9,396 puan) tarafından
Ay Allah kızımın sonunu da hayır etsin ama ben hayır dedikçe bizde de bırak kızma benim kızıma diyen babaanne faktörü var maalesef. Kavga da etsek oluyor. En son çözümü uzun süreler gitmemekle buldum. Evdeki huzurmu da etkiliyordu. Senin durumunu herhalde en iyi ben anlarım. Çok kötü bir etki oluyor maalesef. Ne yapılır bilemiyorum
(9,396 puan) tarafından
Canım benim her şeyde vardır bir hayır. Diyorum ya uzak bile olsak telefonlar var. Sürekli sürekli başımın eti yeniyor. Belki benim de evliliğim öyle son bulacak. Başıma o da gelirse hayırlı buymuş derim, önüme bakarım.  Seni hep görüyorum işte burada. MaşaAllah dimdik duruyorsun. İnşaAllah şimdi de ileride de senin kıymetini en çok çocuğun bilecek
(16,378 puan) tarafından
İnşallah bacım. İnşallah.
(9,396 puan) tarafından
Pedagoga ne zaman götürmüştün?
(16,378 puan) tarafından
Biz surekli gmrüştük kuzum. En son da biraz oldu sabırım mayısın sonu gibiydi. Bir problem yok sadece cok sımartılmış ilaç veremeyecegim için birsey yapamıyorum dedi. Kızla konustu. Anlattı guzelce. Ama tın
(9,396 puan) tarafından
Pedagog değil ama sanırım senin gittiğin. Psikolog benim bahsettiğim. Sanki siz psikiyatri bölümüne gitmişsiniz

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,514,721 soru

24,700,800 cevap

368,897 kullanıcı

...