0 oy
326 göst.
Aile kategorisinde (383 puan) tarafından
Tursu yapicam nasipse bi cok siteye baktim bazisi kaynar suyla yapilir diyor digerleri ise soguk suyla ikisi arasinda fark nedir hangisiyle yapsam gzl kütür  kutir olur..kafam karisti:)

11 Cevaplar

0 oy
(3,141 puan) tarafından
Biz soğuk suyla yaparız ama kaynar suyla da yapan var.
(383 puan) tarafından
Ikisinin arasindaki farki merak edoyorum ya sicakla yapsan şöyle  olur soguk ile yapsan soype olur diyen çıkacakmı  bakim:)
(3,141 puan) tarafından
Valla biz soğukla yapıyoruz kütür kütür oluyor sıcakla hiç denemedim :)
-Reklam-
0 oy
(7,273 puan) tarafından
Ahahaha suyu kaynattim ama biraz soguk su ekledim karar veremediysen gel benim gibi yap ilik suyla kur :)))
0 oy
(2,194 puan) tarafından
Kaynamış soğumuş yada ılık suyla yapılır diye biliyorum 
(383 puan) tarafından
Bnde oyle bilirdim  tursu tariflerinu izledim kaynamış  bldgn  dumani ustunde su doktu bidonum ustune
0 oy
(974 puan) tarafından
Kaynar suyu vakumlk yapıyorsunuz hemen bir iki günde oluyor ama ben yapmıyorum soğuk suyla yapıp olmasını bekliyorum gelenekselim yani
(383 puan) tarafından
Ben kornison havuc ve kıl  biberden yapicam 2 hafta gectikten sbra hemen acip tüketmek  icin istitorum soguk sumu sicak sumu daha iyi olur:
(974 puan) tarafından
15 -20 güne oluyir zaten soğuk suyla yapın bence olduktan hemen sonra açıp tüketebilirsiniz ekşi olsun istiyorsanız bir yemrk kaşığı da limon tuzu ekleyin hem ekşi hemde kütür kütür oluyor
(383 puan) tarafından
Cok sagoloun denicm
0 oy
(6,672 puan) tarafından
Soğukla diye biliyorum 
0 oy
tarafından
Ben normal anam babam usulü soğuk su ile yapıyorum kütür kütür oluyor 
0 oy
(5,073 puan) tarafından
Genelde salatalık turşusunu kaynar suyla yapıyorlar kıtır olsun diye 
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Ben soguk suyla yapiyorum
0 oy
(2,705 puan) tarafından
Normal soguk bılrm kaynar da mı yapıyolarmıs o sebzelerı cabuk öldürür bence gerek yok zaten turşunun bi bekleme süresi oluyo yeterınce olgunlaşıyo.Cok yumusak sevemzdenz bence sogukla yapın kıyır kıyır güzel olr sıcak sanrm vakkumlama daha ıyı olsun bozulma olmasın diye yapılıyo
0 oy
(1,056 puan) tarafından
Sıcak suyla yapılan turşular günlük turşu olur birde pişer soguk suyla yapılan turşu kıtır kıtır olur 
0 oy
(197 puan) tarafından
Sıcak suyla yapılınca pişer diyen arkadaşlar olmuş annem son birkaç yıldır hep sıcak suyla yapıyor turşularımızı kapağın tutmama ihtimali çok çok azalıyor vakumlandığı için ve çıtır çıtır oluyor ilk yıl benn de boşuna yapıyorsun turşusuz kalacağız bak yumuşar bunlar dedim ama efsane oldu birkaç tanesini Kaynar ile yap dene 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 112 göst.
20 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kadriyendc (640 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 105 göst.
31 Mart 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Hafize12345. (54 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 322 göst.
17 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde ❤Mehincik❤ (6,681 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 1,364 göst.
26 Temmuz 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde DIDO (2,840 puan) tarafından soruldu

381,029 soru

11,407,259 cevap

34,943 kullanıcı

...