0 oy
937 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
İyi akşamlar.Esimle uzun süredir içinden çıkamadığım sorunlar var.Siddet, aldatılma, alkol,çalışmama gibi durumlar yok.Fakat evlendigimizden beri asla kendi kendimize aile olamadık ve artık ben bunu kaldıramıyorum.Ayri evlendim,1 ay sonra kaynanamin yanına birlestim,olmadı çıktım 7 ay sonra kayinvalidem vefat etti eşyaları tiktik bir yere buraya yerleştik.  Eski sobalı başımıza yıkılacak kapımıza geçen kagit toplayanlar dayandı falan. Babası burdan çıkmadı evi satmadı bizim yanımıza da gelmedi evi düzenlemiyor bize de dokundurmuyor. Esimin umurunda bile değil. Şimdi herse evleneceğim diyor ama bize başınızın çaresine bakın demiyor eşim de burdan memnun bir dönem kiz kardeşi ve onun çocuğuyla yaşadım o benim 14 aylik kızıma vurdu ben onu dövdüm mahkemelik olduk vs vs birsuru çirkin olay ve ben hep gidelim burdan dedim.En son az önce yaptık kavgamızı. Ben ya bir gün cinnet geçirip onu keseceğim, yada kendimi oldurecegim artık psikolojim bozuldu. Tek sorunumuz bu evlendigimizden beri asla çözemedik.

Neyse benim gelirim var evden çocuklarım ve kendime bakabilirim. Onun haberi olmayan bir miktar param vardı altın hesabında şu an çok rahat ev alabiliyorum.annem yok benim babam da başkasıyla evli 2 çocukla oraya gitmem.Ama bunu yapabilir miyim ? Devir çok kötü ben öyle saçma sapan insanlarla oturup kalkan biri değilim çevremde çok eski arkadaşlarım var . Ne bileyim aile baglarimiz da kuvvetli değil.Yanliz yaşamaktan çok korkuyorum manen. Evlatlarım ve benim başıma birsey gelir mi bilmiyorum.  Eskiden korkmazdim ama simdi iki tane çocuğum olduğu için çok fazlaca korkuyorum cesaret edemiyorum. Bu arada eşim vize aldı yurt dışına gidecek zaten.Burda bizi adam gibi yerleştirip de gitmiyor umursamıyor bende düzen kurup oradayken boşamak istiyorum çünkü asla bana merhamet etmedi bu konuda .

17 Cevaplar

+2 oy
(3,177 puan) tarafından
Eğer eşin bu kadar yol yordam bilmez bir insansa dikkat et aldığın eve de boşanırken ortak çıkar ev almazsan bankadaki paranada ortak çıkar. Bence kiralık bı ev tut bankadaki para dan da kimseye bahsetme. Boşanma davası açacağım zaman paranı çek altin yap elinde tut mahkeme bittikten sonra da paranla evini öyle al. Şimdi avukat vardır belki bilmiyorum ama evlenildikten sonra edinilen mal ortaktır. Eğer yok öyle bı insan değil parama evime ortak çıkmaz dersen o zaman direkt ev al evine çık. Evet çok zor olucaktir ama bi süre sonra alışırsın. Birde artıları eksiler iyi düşün karar ver ortada 2 yaşından küçük 2 tane çocuk var. Allah yardımcın olsun cnm.
(3,177 puan) tarafından
Bosamaz bacı bosamaz. Evlenmeden önce benimle kalıyordu. Eşim de kendi annesinden çok daha fazla sever sayar kimseye laf ettirmez. Ama gene de kendi evim yuvam olsun diye evlendi oda malesef pisliğin teki cikti. Allah'ım gene de yuvasına huzur versin çünkü huzursuz da olsa birakmicak.
(1,243 puan) tarafından
Ah ah ne denir ki canım amin Allah huzur versin evine annenin eşine de vicdan versin
(3,177 puan) tarafından
Amin canım inşallah
tarafından
Kubraumut Allah annenin de yardımcısı olsun. Her durumda kadınlar zorda kalıyorlar maalesef
yorumcu Allah razi olsun kuzum .çok çok teşekkür ederim iyiki tanisim seni.Ben artık kendi standartlarimda ve sakin bir yaşam istiyorum. Yani kimseden bisey istemiyorum talep etmiyorum tek huzur istiyorum olur o da inşallah ❤
(1,243 puan) tarafından
Umarım canım benim bol huzurlu günlerin yılların olsun çocuklarınla beraber. ❤️ Bende öyle iyiki tanıştık kuzum
-Reklam-
0 oy
(1,572 puan) tarafından
Maddi.durumun iyiyse teyzem halam babam yada onlara yakın yada aynı binada ev alıp yada tutarak yaşayabilirsin bence hem rahat olur yaparsın Allah'ın izniyle inşallah Allah selamet versin kuzum 
tarafından
Amin Allah razı olsun. Canım madden çok zorlanacagimi sanmıyorum ev olduktan sonra ayliga vurunca asgariden bir tık fazla oluyor. Ama iste öyle kimsem yok maalesef
(1,572 puan) tarafından
Hangi şehirde yasiyorsun bilmiyorum.ama otel kimsen yoksa güvenilir sakın ailenin olsugu yerler bak  güvenliği olan siteleri tercih edebilirsin hem çocukları kolaylıkla dışarı çıkarırsın korkunda olmaz araştır bakalim bı paranın olduğundan kocamdan bahsetme.kimseyede kuzu ama arkadaşlarım va resinden ayrı Ankara'da yaşayan çocuğu olan büyük cogugu 10/7yaslarinda iki arkadaşım rabbim kolaylık sağlıyor
tarafından
Maasallah sağol canım. Hiç kimsenin haberi yok o paradan.Arabam vardı evlendigimizde sattım şirket açtı onunla zaten. Zaman ne getirecek bilmediğim için söylemedim kimseyeb
(1,572 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsın maddi durumun varsa herşey çok daha kolay yoksa çok zor rabbim kolaylık versin şimdiden
tarafından
Allah razı olsun canım . Amin inşallah
0 oy
tarafından
Allah yardımcn olsn canm
tarafından
Amin çok teşekkür ederim kuzum
0 oy
(19,130 puan) tarafından
Çocuklar çok küçük değilse boşanılır bence bir süre bocalarsın derken sen alışırsın çocuklar da bira büyüdü mü sorun kalmaz 
tarafından
27 ve 14 aylıklar canım. İnşallah
0 oy
(1,725 puan) tarafından
Bence seni cok fazla tanimayan duzgun bi muhit bul en once. Paranin oldugundan vs kimseye bahsetme devir cok kotu cunkü. 

İnsan ister istemez korkar ama tek yalniz yasayacak insan sen degilsin . Allah bi kolaylik verir insallah . Cok sukur ayaklarinin uzerinde durabilen bi bireysen bununda ustsesinden gelirsin insallah
tarafından
Canım inşallah Allah razı olsun. Burası büyük şehir kim kime zaten çok akrabam vs de yok. Hani çocukların başından ayrılmam gereken bir durum da yok ama devir çok korkutuyor beni
0 oy
tarafından
Normalde aile destegi  ve kadinin ekonomik özgürlüğü olmayinca bu tip durumlar da toparlamak sıfırdan baslamak cok zor oluyor. Meslegin varsa, ev alabilecek durumdaysan ki evi alacagin muhiti ailene yakin tercih edersin o zaman kendine guvenebilirsin. Yol bilmeyen adamla yol yurumekte cok zor olmali. Bugün bu kacinci post boşanma. Allah herkese hayirli kapilar acsin. Adamlara da akil fikir hidayet versin. 
tarafından
Esmacim bi aile kolay kurulmuyor. Bu tarz adamalara özverili olmak zor geliyor  tabiri caizse  rahat batiyor.

Ben cok üzüldüm su an. Cevaplarini goruyodum. Akli basinda bi kadinsin. Yaziklar olsun ya. Kiymet bilmiyolar . Kalbinin sesini dinle.
tarafından
Teşekkürler.  Yani birde ikimizin de ikinci evliligimiz ama ben çok sabrettim. Ben çığlık attıkça o görememekte israrci
tarafından
Eminim bankada calisan eve gelince de ev hanimi gibi iş güç yapıyodur ama yine de kiymet bilinmiyor. Cogu erkekte var bu durum. Pohpohlandikca kadin akilli hamarat marifetli olunca simariyolar ve gereken ilgiyi göstermiyorlar. Evlilikler de bereket kaçmış gibi. Allah herkesin yuvasına huzur versin :(
tarafından
Okurken nefret ettim. Köle niyetine almis. Gorumcen vursun tekmeyi görsün ebesini. Asiri sinirleniyorum bu tarz adamlara. Tahammülüm sıfır. Ne diye evleniyolar anlamiyorum. Kadina deger vermicekse ev yapmicaksa ne diye milletin gunahina giriyolar. Bide çocuk yapiyor böyleleri.
tarafından
Onun da tüm mağdur kadınların da Rabbim yardımcısı olsun. Ben bu imkanlarda korkuyorum Rabbim kimseyi darda ve çaresiz bırakmasın
0 oy
(6,676 puan) tarafından
Cnm bu 2. Evliliğin dimi 
tarafından
Evet canım 2.evliligim esimin de öyle
(6,676 puan) tarafından
Keske 2. Çocuğu yapmasaydin hani 2. Evlilikte biraz daha temkinli olsaydın keske
tarafından
Çocuklarımdan yana pişman değilim  kuzum. Yani sonuçta babası da dahil kimseye güvenmedim
Eğer tek kızımla bosansam bir daha zaten kızım olduğu için evlenmezdim o da yeryüzünde tek kalırdı. Tabi babası başkasından evlenip çocuk yapmazsa  :)))
(6,676 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
tarafından
Amin çok sagol
0 oy
(954 puan) tarafından
1 sene beklesen aslında kreşe verip öyle çalışabilirsin belki ya da 1-2 sene gecinecek kadar paran varsa idare et kendi hayatını kur
tarafından
Teşekkürler.  Ben evden mail yoluyla çalışıyorum zaten böyle bir sorunum yok şimdilik
(2,685 puan) tarafından
Canim benim.arkadasim.yeni bosandi bursada kendisi kirada evlere temizlige gidiyor bi kizi var yaninda okula gidiyor sosyal hizmetlerden yardim aliyor kizilaydan yardim aliyor devlet inan o oadar cok yardim.veriyorki elektirigin dogalgazin bi miktarini oduyor cocuklara materyal yardimi veriyo aile destek paketi cikardi heray 500 giyim gida veriyo.kiii kizilayda giyim ve gida cekleri bi miktar para veriyo sonra haluk leventin ahpap dernegine basvurdu ordan iki seferdir gida paketi gonderdiler gitti mahallenin muhtariyla.konustu durumunu dedi hayir yapanlarin paralarini veriyo ramazanda ne koli getiriyo bedava ekmek aliyo allah bunlara dusurmesin ama inan devlette yardim ediyo okuyunca yazmak istedim allah yardimcin olsun ama emin ol rabbim o iki masumun rizkini bol.bol verir oyle bi ortamda buyumektense huzurla yaninda buyusunler
tarafından
Çok çok teşekkürler canım. Yani karnımızı doyuracak kadar geçiririz diye düşünüyorum ama tabiki hayat ne getirir bilemeyiz.  Beni en çok korkutan ortam kimsede Allah korkusu yok devir çok kötü
(2,685 puan) tarafından
Bak bu dedigim arkadasimin bi mahalle altindada oz ablasi var daha gelipte kardesinim kapisini calmadi işi dusunce arar baska yokkk dusun .. kotuluk heryerde yaa nasip diyecegiz yolumuza bakacagiz peygamberimizin bi duasi varmis rabbim merhametsizleri musallat etme diye allah buyuk
tarafından
Öyle canım gerçekten öyle.  Biz 5 kardeşiz 1 abim ve 1 ablam dışında diğerler 2 si yok gibi ama abim zaten dünyanın  bir ucunda ablam da el kapısında destek olur ama bir yere kadar.
0 oy
(4,591 puan) tarafından
Evini boşandıktan sonra al yoksa adam üzerine konar hakliyken haksız durumuna düşersin hem evin yarısı gider.kiraya çık hatta ilk eşyalı kiralık daire bul bence güvenliği olan bir site olsun dört tarafı çevrili bir yer kamera falan olsun 
tarafından
Sağol canım. İnşallah  öyle düşünüyorum bende
(4,591 puan) tarafından
Rabbim kolaylık versin canm ustesinden gelirsin evelallah
tarafından
Amin inşallah. Sadece devir çok kötü kimsede Allah korkusu yok. Kapıma biri gelse uanliz olduğumu bilen ,polis gelene kadar iş işten geçer mesela bunlar korkutuyor yada yolda sokakta vs
(4,591 puan) tarafından
Oturduğun yerde kimseye söyleme bosaniyorum diye herkes evli bilsin
0 oy
(88 puan) tarafından
Cok üzüldüm gerçekten. Yani üzüldüğüm boşanman değil senin icinde bulunduğun hissettiğin haklı korkular. Zaman cok kötü gerçekten eş dost ve akraba boyle zamanlarda lazım oluyo ama sen kimseye guvenemiyorsun kendinden başka. 
tarafından
Evet öyle kesinlikle.  Yani güvenilir arkadaş çevrem var bir elin parmaklarını geçmez 1 abim 1 de ablam. Abim dünyanın bir ucunda zaten ablam da el oğlunun eline bakiyor. Kimseye asla güven olmuyor neler görüyoruz. Bir başıma olsam neyse ama evlatlarıma bisey olur korkusu cok
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Çok iyi canim kararını vermişsin Allah yardımcın olsun farzet eşin öldü! Öyle düşün mecbursun yani çocuklarına bakacaksın güvenilir bir yerde evini al Allah yardımcın olsun,ondan da nafaka al mutlaka 2 çocuk var yurt dışında çalışıyorsa keyif sürmesin göndersin  
tarafından
Amin kuzum çok teşekkür ederim.  Yani alırım onu zaten ama ben geleceğe göre hareket etmiyorum yine de en kötü ihtimal üzerinden gidiyorum
0 oy
(7,108 puan) tarafından
Bazen hayatın altı üstünden daha güzeldir 
(7,108 puan) tarafından
Ne acılar yasiyorsun kim bilir içinde sabaha kadar seni dinleyebilirim
tarafından
Allah razı olsun kuzum . Daha da kimseyle paylaşmadım bu fikrimi çünkü herkes karşı çıkacak, eahat batıyor a gelecek olay ama kimse beni görmüyor maalesef. Hakkını helal et gerçekten zaten baya sisirdim başını ❤
(7,108 puan) tarafından
Ay olur mu sabahliyoruz zaten özelden yazisalim
(2,564 puan) tarafından
Şimdi okudum postu çok üzüldüm adına kardeşlerin uzaktaymis ama ben yakın sayılırım ne zaman istersen kapım açık ಥ⁠‿⁠ಥ
tarafından
Canım benim ❤ iyi ki tanımışım seni Allah razı olsun. İnşallah bir gün benim de Evim olduğu zaman hep beklerim seni başımla beraber kuzum.uzulme hayırlısı için dua et benim için ❤
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Ee sende eşinle Fransa'ya gitmek istiyordun git onunla belki buradan uzaklaşınca düzelir herşey yoluna koyarsın çocukların çok küçük boşanacağın kadar büyük bi sorun yok gibi yazdıklarında sorun ailesi uzaklaşmak en iyisi böyle düşün birde 
tarafından
Evet bunu düşünüyordum ama son zamanlarda bana memleketimde böyle yapan elin memleketinde acaba ne yapar sorusu kurcalıyor aklımı. Ben çok istedim çocuklarım için gelecekleri için ama simdi oraya da güvenemiyorum
0 oy
(198 puan) tarafından
Yorumlarına baktımda maddi olarak bir sıkıntın yok sanırım. Eşin yurtdışına çıkmadan anlaşmalı olarak boşanın daha sonra farklo bir semte gider bekar olduğunu kimseye söylemezsin eşim yurtdışında çalışıyo falan dersin. İşinde evdenmiş evlatlarını rahat bir hayatla büyütürsün
tarafından
Çok teşekkür ederim canım.  Eşim boşanma konusunda çok sorun çıkarır çocuklara çok düşkün şu an bile kızımla yatıyor yani.  O yokken  halledemezsem çok büyük sorunlar çıkarır
0 oy
(14,145 puan) tarafından

Asamayacaginiz bir problem mi:(hakkinizda hayırlısı olsun canım senin ve çocukların için en hayırlı olan neyse o olsun  insallh

(14,145 puan) tarafından
Bir düzenin olmayacaksa insan neden evlensin yani kendide olmayacak düşünmesi lazım inşallah hallolur ya yinede ortada başka bir şey de yok diyorsun bu devirde yap demek belki kolay ama yaşaması zor Rabbim hayırlısını versin
tarafından
Evet inan askerlik bile bitiyor benim bu sağda solda yaşamam bitmedi. Çocukların düzeni ona göre benim öyle. Gelenim gidenim öyle. Olmuyor yani artık son raddeye geldim
(14,145 puan) tarafından
Adamlar rahatsız olmuyor kadın kadar o düzenin içinde olmadıklarından mıdır nedir blmyrm ins düzelir gitmeden
tarafından
Öyle kuzum . Yani herkes halinden memnun hersey normal gibi ben konuşuyorum öyle havaya aylarca sustum yine umursamadi nimet gibi geldi herhalde :)
(14,145 puan) tarafından
Nasıl da içi rahat ya ins gitmeden kabul eder
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Inşallah boşanmak zorunda kalmazsın. Ama eşin yurt dışındayken evini ayır. Kiraya çık satın alma. Yaşadıkların çok çok fazla fedakar olan sensin. Bu süre zarfında sakin ol ve Planlı davran.

Sana çok güveniyorum ben arada yorumlarına denk geliyorumda. Çok akıllı hanımsın maşallah. Taşı sıksan suyunu çıkarırsın. Eşin seni çok yalnız bırakıyor. 
tarafından
Amin inşallah canım. Gerçekten çok teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Rabbim kimsenin de yuvasını yikmasin çok çok zor
(1,928 puan) tarafından
Amin canım. Ne hayallerle yuva kuruyoruz. Ama narsist adamlarla evliliğin devamı çok zor. Yine de işin var hamdolsun maddi olarak yetersin evlatlarının ayağına taş değmesin dilerim.
tarafından
Allah razı olsun yani yanımızdaki insanlar böyle destek olmuyor bazen
Rabbim sizleri de darda zorda kimsesiz ve çaresiz bırakmasın inşallah bu güzel kalbiniz için. Çok şükür yani kimseye muhtaç olmadan geciniriz yetiniriz. Birde ikimizin de ikinci evliligimiz
(1,928 puan) tarafından
Etrafımda ikinci evliliğini yapanlar çok mutlu. Ama kader ne gelir elden. Etrafta konuşan çok sadece çene maalesef. Benimde huzurlu Bi evliliğim yok vefaya ahde vefa gerekli. Veren hep sensin. Ama çok şükür senin şartların müsait dahada iyi olacak inşallah. Bi sürü sorumluluğun var ve eşin destek değil. Olmuyor olamıyor Bi yerden sonra kopuyor.
(1,928 puan) tarafından
Allah sizden de razı olsun inşallah

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 867 göst.
16 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 98 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 100 göst.
17 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu