0 oy
402 göst.
Diğer kategorisinde (75 puan) tarafından
Kızım 3 yaşında yaşıtlarına göre çok zayıf kısa güçsüz elimden gelen herseyi yapıyorum ama bir türlü kendini toparlamadi kendini hiç bir şekilde savunamiyor korumuyor çevremdeki çocuklara bakıyorum hepsi canavar olmuş saldırgan her ortamda çocuğum dayak yiyor ben demiyorum benimkide öyle olsun herkese saldırsın dövsün sadece kendini savunsun artık topluma girmiyorum çocuğu öyle olan insanlarda eve kabul etmiyorum bugün hastaneye gittim çocuğumu eltime bıraktım onunda 2 yaşında oğlu var belli biseyler yapmış çocuğuma odaya girdim çocuğum içli içli ağlıyor ne oldu diyorum eltim diyor ki senin sesini duydu ağladı saci bozulmuş bırakırken yaptığım saç gibi değil ben istiyorum benim kızım artık kendini savunsun korusun kendini her zaman ben yanında olmicam yakında okula baslicak o zamanda mi böyle olacak ne yapmam lazım bana akıl verin lütfen 

7 Cevaplar

0 oy
(2,080 puan) tarafından
Okula  başlayınca  düzelir  canım  
(75 puan) tarafından
İnşallah canım vursun istemiyorum en azından tepkisini göstersin bağırsın çağırsın yanıma gelip iç  çeke çeke ağlıyor çok üzülüyorum yaa
-Reklam-
0 oy
tarafından
Zayıf ve güçsüz olması genetik olabilir ama kendini savunmayı zamanla öğrenir. Benim iki bebeğim var birbirlerine zarar vermezler bi komşu var 3 yaşında çocuğu benimkilerden büyük vallahi hiç davet etmiyorum gitmiyorum arada o geliyor ama burnumdan geliyor. Kızım yapılı ona nazaran ama cocuk sanki evde değil dövüş kulübünde yetişmiş gibi 
(129 puan) tarafından
Aynen tek duam büyüyüp hanım hatun kızlar olduklarını görmek artık sağlıkla tabi
tarafından
Ben bir süredir iki bebeğimin de gün içinde rahatsız olduğum davranışlarını uyuduklarinda ilk 1 saat içinde sağ elimi bingildaklarina koyup konuşuyorum.  Yani onlara olan sevgimi verdiğim değer vs vs . Ben tuvalet egitimi de başta olmak üzere faydasını gördüm deneyebilirsiniz
(14,130 puan) tarafından
Aaa hiç duymamistim
tarafından
Dene Elifcim faydasını gören tanıdığım da çok. Tuvalet eğitiminde 1 gün hep altına yaptı.o gece konuştum ama 1 saat falan hamileligimi ona olan sevgimi birsuru ne geldiyse aklıma. Sonra tuvalete gitmesi gerektiğini altına yapınca usudugunu hastanirsa uzulecegimi.  O gün akşam üzeri oturdu lazimliga daha gece gündüz maasallah yani onun etkisi mi bilmiyorum.  Bazen itme  oluyor uykusu geldiğinde kardeşine hemen o günün akşamı konuşuyorum.  Maasallah ki konuştuğum sorunla alakalı nadiren sıkıntı yaşıyorum
(14,130 puan) tarafından
Denemeli ya benim oğlumda oynamak istyor ama canını yakıyor
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Benimki de 5 yaşında anaokuluna gidiyor aynı böyle çok pasif. Küçükten beri hep kimseye vurma kızım kötü söz söyleme kızım diye büyüttüm skmdj çocuklara bakıyorum canavar gibiler vuruyolar vs dayak yiyor hep parkta okulda akraba içinde faln. Artık diyorum valla sana yapıyorsa sen yap ona altta kalma. Ama nafile dayak yiyip ağlıyor hiçbir karşılık vermez savunmaz kendini. Geçen sene de anaokuluna gitti bu sene de gidiyor ama yok açılmıyor hala çocuk çok içe kapanik.
(3,148 puan) tarafından
Evet bende aynı hatayı yaptım malesef kimseye vurma etme vurursan kötü davranirsan seninle oynamak istemezler dedim hep çocuğa şimdi dayak yese de sesi cikmiyo bende çok kahroluyorum. Bide iletişim sorunu da var bizde kimseyle tek kelime konuşmaz. Psikolog desteğine başladık bugün inşallah açılacak.
(75 puan) tarafından
Evet benim kızımda öyle benle babası dışında kimseyle konuşmuyor teyzesiyle bile konuşmaz
(3,148 puan) tarafından
Psikolog bize bugün seçici konuşmazlık olabilir dedi bu ara çok yayginmis. Benim kızım sadece aile içindeki kişilerle ve bir iki arkadaşıyla konuşur parkta okulda hastanede vs asla konuşmaz. Öğretmeniyle doktorla falan asla iletişim yok.  Selektif mutizm deniyormus ve tedavisi de terapilerle oluyormuş mutlaka destek alınmalı yoksa ömür boyu böyle devam eder daha da kötüye giderek. Bence siz de bı psikologla görüşün mutlaka.
(75 puan) tarafından
Öyle yapicam canım sadece biraz daha beklemek istedim yaşından dolayı
(3,148 puan) tarafından
Aslında beklememek daha iyi erken müdahale daha çabuk sonuç veriyormus benimki 5 yaşında keşke daha önce gidebilseydik diyorum çünkü yaşi büyüdükçe çocuk bazı şeyleri alışkanlık ediyor daha zor oluyor değişmesi falan
0 oy
(15,824 puan) tarafından
Bekle bi 6 ay sonra değişir. En azindan benimki öyle oldu. Bak dediğin gibi eziliyor diye parka gitmek istemiyordum. Şimdide parkta çocuklari dövüyor diye gitmek istemiyorum. Kendinden zayif ve güçsüz gördüklerini hirpaliyor. Bende böyle olmasindan şikayetçiyim. 
(75 puan) tarafından
Bende o kadar arada kaldım ki sende vur döv desem alışacak Bu sefer oda kendinden güçsüz birine aynısını yapıcak diye korkuyorum
0 oy
(862 puan) tarafından
Yaa kendimi gördüm sende gercekten :( benim oğlumda 28 aylik geçen gün oturup ağladım gercekten bende okulu filan düşününce çok üzülüyorum ağlıyorum bende giderim diyorum ama ne zamana kadar. 
(75 puan) tarafından
Okul zamanına kadar inşallah daha güçlü çocuklar olurlar
(862 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
tarafından
Canım kızınla konuş bence güç olarak yetemese bile bağırmasını söyle susmasın 
(75 puan) tarafından
Diyorum bağır kendini koru sana vurmak isterse elini tut izin verme diyorum babasına bak şöyle yap böyle yap kendini savun diye gösteriyor öyle bir ortama girince yapamıyor kendi oyuncağını bile korkudan başkasının elinden alamıyor benden yardım ister sen al der
0 oy
tarafından

Ya cok uzuldum canim benim buyuk yegenimde böyle suan 1 sinifa gidiyor gecen sene anaokulda dalga gecmisler hep saclari biraz uzundu kızmısın sen falan die suan o arkadaslari yok ama çok çekingen ablam diyo hani hep geride kaliyor cok uzuluyorum bide aşırı titiz ya saatlerce tuvalete gitmiyormuş pis die gittigi zakan heryeri peceteyle sarip oyle oturuyomus tuvalte 1 saat ellerini yikiyormus okula baslamadan once tam bi canavardi .d ya herkeze saldiriyodu anaokulunda oldu ne olduysa  

Inşallah kendijk savunmayi cabucak ogrenir ama daha cok kucukler zamanla ogrenicekler insallah
(75 puan) tarafından
Amin inşallah canım Allah duysun sesini çünkü ağlarken böle sesini çıkarmıyor iyice içine kapanık ozguvensiz bir çocuk olacak bide kız çocuğu kendini her anlamda koruması lazım

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 468 göst.
18 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 633 göst.
3 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,085 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 128 göst.
31 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mormenekse (1,402 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 730 göst.
22 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,505 puan) tarafından soruldu

411,068 soru

12,373,303 cevap

42,595 kullanıcı

Kategoriler

...