0 oy
117 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından
Kizlar öncelikle merhaba benim 16 aylık bir kızım var sadece baba ve mama diyor başka bişey söylemiyor ve bu durum benim kafama çok takılıyor söylediklerimi anladığını düşünüyorum örneğin bici bici dediğimde banyoya gidiyor topu getir dediğimde getiriyor saklan dediğimde saklanıyor vb ama konuşamamasi kafama çok takılıyor sizde durumlar nedir ya da bilgisi olan var mı 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Merhaba canım. Kızım 18 aylık. Öncelikle civciv, sari, mavi, 1,2, de, a, be, gel, cee e, ay, pisi pisi, kedi, cik cik, vak vak, adda, anne, baba, dede, nene, eylül, Emre, Umay, teyze, hala, bebek bıcı bıcı, hu hu, gel baba, babacığım, anne gel , abla, abi, ayak, el diyor. Komutları yapar, getirir. Öpücük atıyor. Öper, sarılır. Bir şey istediğinde parmağıyla gösterir. Bunlar çok önemli. Aşısı vardı. Ebe sordu konuşabiliyor mu? Komutlari yerine getiriyor mu? Bir şey istediği zaman parmağıyla gösteriyor mu diye 
(18 puan) tarafından
Valla masallah biz daha o kadar ilerleyemedik ama istediği birşey olduğunda elimden tutup oraya kadar götürüyor falan ya biraz umursamıyor sanki söylediklerimi ben öyle düşünüyorum mesela şu an bay bay dedim bay bay yaptı o da hani yapıyor ama canı isteyince
tarafından
düzenlendi
Anladım canim mesela kizim ver, gel, bak, araba, mama, meme, su, bitti, gitti, hadi, dur. Çiş, kaka bunlari da söylüyor.  Her çocuğun gelişimi farklı. Sen sık sık konuş ve hep oyun oynayın. Etkinlikler yapın konuşacaktir inşallah :) söylediğin her seyi beyinlerinde tutuyorlar. Sık sık konus canim
-Reklam-
0 oy
(185 puan) tarafından
normal bence benim oğlumda bahsettiğiniz gibi 17 aylık 
(18 puan) tarafından
Daha küçükler sanırım ya bir de ilk bebek olunca insan daha bir tedirgin oluyor
(185 puan) tarafından
evet bende oyle dusunuyorum :)
0 oy
(101 puan) tarafından
Normaldir die düşünüyorum her çocuğun  gelişimi farklı kuzum bizde öyleyiz canı isteyince yapıyor su sıralar inatlasiyor  
0 oy
(671 puan) tarafından
Canım önemli olan anlamasi hiç kafana takma eskiden de geç konuşan çocuk olurdu sapasaglamlar. Çocugun 2 yaşına kadar olan dil gelişiminin zeka ile alakası yok sadece konuşacak olgunlukta değil herkes ergenliğe nasıl ki aynı yaşta girmiyorsa aynı yaşta da konuşmak zorunda değiller. Benim oğlum 14.5 aylık konuşması iyi ancak benimki de yürümüyor henüz 
(18 puan) tarafından
Şimdi anladım gerçekten sağolun inşallah sizinki de en kısa zamanda yürür benimkide konuşur Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin inşallah
(671 puan) tarafından
Amin canim

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 138 göst.
0 oy
1 cevap 109 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,226 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 277 göst.
28 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ahde Vefa (581 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 112 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (980 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,659 soru

23,899,763 cevap

322,326 kullanıcı

...