0 oy
208 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (434 puan) tarafından
Kizlar aksama 10 kisilik misafir geliyor bana acilinden pirinc pilavi tarifi verirmisiniz ölçüyle yaptigim pilav hep diri kaliyor tam olculu guzel olursa cok sevinirim tesekkurler

7 Cevaplar

+1 oy
(3,164 puan) tarafından
1 bardak pirince 2 bardak su koyarım öyle yaparım ölçüyü yani. Pirinci de pişirmeden yarım saat kaynara yakın suda bekletirim. Pişirirken de iyice kavururum. Kavurduktan sonra pirince suyunu verince hemen altını en kisiga alır tencerenin ağzını kapatırım pişene kadar açmam.
-Reklam-
0 oy
(2,946 puan) tarafından
Pirinç pilavında ölçülü yapmam ama sana şöyle soyliyim pilavın bı tık üstü su olsun yeterli altı kısık olsun. Kaç bardak koyarsan koy su bir tık üstünde olucak bir parmak diyelim 
0 oy
(2,469 puan) tarafından
2 su bardağı Yeter bence. Diğer yemekler de olursa. Ben 2 ye 3 su koyuyorum tam kıvamında oluyor 
(14,126 puan) tarafından
Kız on kişiye ytermi bizim evde bir günde bitiyor nerdeyse 2 su bardagi
(14,126 puan) tarafından
Bu arada bende ikiye üç koyarım güzel oluyor☺️
(2,469 puan) tarafından
Ben genelde misafirde çeşit aşırı fazla yaparım canım biz bi de mesela annemler olunca rahat 10 kişi oluruz bazen artar bile bu yüzden. Yeme durumuna göre de değişir tabi o zaman yapsın 3 bardak ☺️aynen o ölçü tam oluyor bende de hep tutar yani ezbere yapar gibi hemen yapar koyarım altını kısarak suyunu çeker kaparım kağıt havlu koyarım yiyene kadar dinlenir tamamdır ☺️☺️
(14,126 puan) tarafından
Aynen bende öyle ☺️bizimki çok sever pilav hem eşim hem oğlum seviyorlar pirinç baya gidiyor bizde
(2,469 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun canım ☺️
(14,126 puan) tarafından
Sağ olasın♥️♥️
0 oy
(6,669 puan) tarafından
1 su bardağı pirinci yarım saat kaynar suda beklet 1 buçuk su bardağı suyla pişir ölçü bu canım sen arttır 10 kişilik olarak mesela  4 su bardağına 6 su bardağı koysan yeter bence tel şehriye kavur bide içine ohhh miss
0 oy
(4,390 puan) tarafından
ya ben hep göz kararı yapıyorum. ölçülü nasil olur bilmem =)
0 oy
(509 puan) tarafından
1 bardağa 1.5 bardak sıcak su koyarım şehriyeli ise şehriye için 1 bardak fazla su koyarım. Princi tuzlu sıcak suda yarım saat bekletirim.  Prinçleri süzer ocağa koyunca pirinçler birbirini tutunca böyle toplancaklar birbirine öyle olunca sıcak su ve tuzu atar.  2 taşım kaynatıp altını kısarım suyunu baya çekince küçük göz ocakta altı kısıkta demlendiririm. 
0 oy
(12,796 puan) tarafından
Bir bardak 2 kişiye tam canım 4 bardaktan yap sen şehriye si falan denk gelir 
(12,796 puan) tarafından
Islanmadan yapacaksan her bardağa 2 bardak soğuk su ılık su ile ıslatırsan eğer önden tuz at içine yarım saat beklesin iyice yıka süz güzel kavur 1.5 bardak koy su bu kez her bardak için.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 490 göst.
21 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Bsrst (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 276 göst.
13 Ekim 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 186 göst.
3 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 358 göst.
18 Eylül 2020 Diğer kategorisinde ❣AYSUDEMIRCIOGLU❣ (311 puan) tarafından soruldu

406,132 soru

12,176,118 cevap

36,654 kullanıcı

...