0 oy
551 göst.
Diğer kategorisinde (862 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşim istedi sonunda becerdim kıvamını gelin çay koyam içelim çiçeklerim güllerim papatyalarım <3

1 şu bardağı ilik şu 1su bardağı ılık süt 1sb sıvı yağ 2yumurta akı sarısı üzerine 4 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 paket instant maya 6 şu bardağı un yetelri geliyo Tuz ve un hariç diğer tüm mazemeleri koyup iyice karıştırıyoruz.  Sonra 2 bardak un koyup iyice spatula ile karıştırıyoruz.  Sonra iki bardak un ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıp kalan unu da ekleyip karıştırıp tezgaha alıyoruz.  Iyice yoğuruyoruz.  1.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra 20 bezeye bölüp  içine ne harç ekleyecekseniz ekleyip kapatıyoruz 50 derece ısıtıp kapattığınız fırında 15 dk tepsi mayasina bırakıyoruz . Çıkartıp bastırmadan yumurtayı şurup 180 derecede pişiriyoruz afiyet olsu.

?

image

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından

E bunu buraya attın şimdi ne kadar ayıp hani tarif sjsjsj:D:D

tarafından
Arabada canin sıkılıyor belli sjsjsj
(862 puan) tarafından
1 şu bardağı ilik şu
1su bardağı ılık süt
1sb sıvı yağ
2yumurta akı sarısı üzerine
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 şu bardağı un yetelri geliyo

Tuz ve un hariç diğer tüm mazemeleri koyup iyice karıştırıyoruz.  Sonra 2 bardak un koyup iyice spatula ile karıştırıyoruz.  Sonra iki bardak un ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıp kalan unu da ekleyip karıştırıp tezgaha alıyoruz.  Iyice yoğuruyoruz.  1.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra 20 bezeye bölüp  içine ne harç ekleyecekseniz ekleyip kapatıyoruz 50 derece ısıtıp kapattığınız fırında 15 dk tepsi mayasina bırakıyoruz . Çıkartıp bastırmadan yumurtayı şurup 180 derecede pişiriyoruz afiyet olsu.
(862 puan) tarafından
Teşekkür ettim çiçeğim Allah razı olsun
tarafından
Mayam yoktu sanırım onu da alıp geleyim yapacam sabah kocam işten gelince yerük☺☺☺☺☺❤
(862 puan) tarafından
Yiyin cicem afiyet olsun
-Reklam-
0 oy
(636 puan) tarafından
Afiyet olsun ya ben bir türlü pufuduk pufuduk yapamıyorum siz nasıl yaptiniz
(862 puan) tarafından
Bende beceremiyordum tarife bire bir uydum bu sefer tuttu. Tarifi koydum askom bakarsin
(636 puan) tarafından
Afiyet olsun ☺️❤️
0 oy
(23 puan) tarafından
Ellerine sağlık  bacım 
(862 puan) tarafından
Sağol cicem gel birlikte olsum
0 oy
(1,270 puan) tarafından

Ben artık hamur işleri yapmıyorum afiyet olsun cnm bol bereketli olsun inşallah ❤️ 

(862 puan) tarafından
Amin bitanem
0 oy
(14,429 puan) tarafından

Hee ışınlanacam bekle bekle :P

(862 puan) tarafından
Bekliyorum valla
0 oy
(3,534 puan) tarafından
Çay içerim ama bundan cık ııı olmaz diyetteyim ☺ ellerine sağlık güzel görünüyor 
(862 puan) tarafından
Bir  seferdennbirsey olmaz asko gel ye
(3,534 puan) tarafından
Yok kız diyetisyen tanıdık fena bozuluyorum kaçamak yapınca ☺
0 oy
(122,081 puan) tarafından
eline saglik olsundu
(862 puan) tarafından
Sağol bitanemm
0 oy
(2,746 puan) tarafından
Bu benim her zaman yaptığım tarif nefis yemek tariflerindeki "tepsileri dolduran poğaça tarifi" bu. :d
0 oy
(14,123 puan) tarafından

Eline sağlık bı gaza gelirsem bende susamlı yapmak istyrum da bakalım ne zaman:D

0 oy
(6,631 puan) tarafından
Aynısının tıpkısını bende bigun yaptım hatta annemlere geldim yedik bitti Bile sjsjjss eline sağlık canim 
0 oy
tarafından
geldim bile :) ama bende su boregi yapicam kii :))
0 oy
(3,889 puan) tarafından
Afiyet olsun favori tarifimdir benim de bu ... link bırakıyorum 

0 oy
(13,409 puan) tarafından

Kalkıp yapsam mı ki eşim şok olur yaparsam :D

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 886 göst.
30 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Nur343746 (6,207 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 502 göst.
31 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 308 göst.
9 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Nehirrr (862 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 461 göst.
27 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Emine S (16,877 puan) tarafından soruldu

402,429 soru

12,047,781 cevap

36,284 kullanıcı

...