0 oy
1,004 göst.
Diğer kategorisinde (12,022 puan) tarafından
Canlar amacım ayrımcılık degil onu bastan diyim. Dedigim sey kültür farkı. 

Kızlar kardesim uzun zamandır bir oglanla beraber. Bizde ailecek cok severiz oglanı. Bizde söz kesmek vs yoktur örf adetimizde. Cocuklar soyler aileler tanısır görüşür sonra nisan mevzuları gecer vs kararlar alınır. Sorulana söz verdik. Cocugumuz sözlü deriz. Kardeşim anne baba kuzenler hala gibi oglanın ailesi ile tanıştı. Oglanda bizim aile ve akrabaglar ile tanıstı. Aileler tanıştı. Hatta uzatmayalım mevzusu bile oldu. Annem ev alacaktı onu bile almadı şimdi nisan vs olur para lazım gelir diye. Oglan ailemle konustum bu kış bir nişan olsun yaza da düğünü ederiz diyorlar ona göre jihaberiniz önceden olsun bile dedi. Oglan kürt biz göcmen bir aileyiz. Oglan ileri ataerkil bir aile yasantısı varmış. Yani büyük kimse öl dese ölünecek öyleymiş.dün kardesimi kayınvalidesi aramış. Kızım senden saklamam bunun vebali büyük demiş. Bu mevzu konusulmuş.dedeleri iatemiyorum o kız olmayacak başı açık o kızın ben ogluma kardeşimin torununu alacagım demiş. Büyük kavga cıkmış evde. Oglanın annesi babası vs birsey bile diyememiş. Kardeşim aglıyor. Oglanla birbirlerini cok seviyorlar. Kardesim bu zorla olmaz gönül rızası gerekir kapanmaya onu gectim onların bahanesi bu diyor. Yoksa dedenin öz kızı yani hala fıldırmfıldır mini etek ile geziyor bele kadar saclar sarı boya ona laf yok. Gece 3 lere kadar nişanlısıyşa barlara gidiyor. Bence de bahane. Oglan dedemi ikna edecegiz diyormuş ama bence asla karsısına almaya cesaret edemez dedeyi. Bu kul halkı degil mi? İstemiyorlardı bu kadar nişan mevzularına gelene kadar neredeydiler. Oglan pırlanta gibi evlat. Gencler birbirini seviyor. Akrabaglar nişan davaetiyesi bekliyor. Kardesim rezil olduk ele gune diye aglıyor. 

25 Cevaplar

0 oy
(415 puan) tarafından
Oğlanı kaçırın 

Şaka bir yana kız kardeşin o çocukla evlense o ailede mutlu olamaz aşk sevgi bir yerden sonra gözde ki perde kalkıyor 
(12,022 puan) tarafından
Bencede kuzum. Ay espirisini yaptım kardesime accık yuzu guler belki diye. Olmadı basına vurıp kacırırız dedim.
-Reklam-
0 oy
(4,244 puan) tarafından
Rabbim yüzünü güldürsün evlenene kadar herkes iyi oluyor can ciğer evlenince çocuk olunca ya bir menfaat yada istemiyorlar kan kustıruyorlar Allahım eğer haklarında hayırlıysa nasip etsin
(12,022 puan) tarafından
Amin kuzum amin
(4,244 puan) tarafından
Aslında kardeşin senden dolayı görmüş biri yanlış anlama canım rabbim doğru yolu göstersin olmazsa istiare yatın canım
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Eşimi bende seviyorum ama ailesiyle bu denli sorun yaşayacağımı bilsem asla evlenmezdim ..hiç öyle evlenince ailemle görüşmem gibi vaatlerde bulunmasın hevesi geçince de senin yüzünden ailemle kotu oldum der veya ailesiyle barışır evliligini zehir ederler benden söylemesi.. kayinvalidem ve gorumcem olacak yılanlar eşime her firsatta sürekli boşan biz istemiyoruz diyorlar akıllarında öğretmen bir kadın var hala eşimde gönlü varmış onunla evlenir dul kalmazmış bi gun inceldiği yerden kopacak evi terk etmeyen taraf olarak bekliyorum sadece.. O aileden bir cacık olmaz yol yakınken dönsün hayatını mahvetmesin 
(12,022 puan) tarafından
Ah bacım boylelrini inşallah toprak kabul etmesin
(1,073 puan) tarafından
Aynen canım Allah bildiği gibi yapsın
0 oy
tarafından
Canımcim evlensiler bile huzur vermezler ağlasın birşey olmaz dhaa hayırlısı çıkar 
(12,022 puan) tarafından
Bende oyle dedim ama su an taze ve sevdikleri için birbirlerini onlara küfür gibi geliyor
0 oy
tarafından
Kul hakki soyle olur, kardesin hakkimi helal etmiyorum der olur.. ama evet herkes birbirini seviyor ama ailelerden ayriliyorlar falan yanii.. buyuk de bakmis is ciddiye bindi o zaman ses etmis demek ki.. ama tabi akli nerdeydi derler adama o ayri.. oglan pirlantayda durumu halledebilir mi bir beklesin kardesin.. millete haber verdik, rezil olduk vs bunlar dusunulmeyecek seyler onemli olan insanin hayati millet sonra gelir, isterse de ayrilir millete neee.. biraz sabirli olup beklemek lazim
(12,022 puan) tarafından
Bende oyle dedim. Bekleyecegim. Baktık olmuyor alacagım kardeşimi yanıma oradan uzaklaltıracagım

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 328 göst.
23 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 286 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 460 göst.
16 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde 2516 (2,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 523 göst.