İlk 4 yıl hep renkilere perwol kullandım sıvı deterjan. Beyazlara ariel toz. Sonra sıvı deterjanın çok hijyenik olmadığına karar verdim nedense 4 yılın sonunda :) renkilere bingo toz kullanmaya başladım. Memnun kaldım. Şimdi hem renkli hem beyazlara bingo toz kullanıyorum. Yumoş da koydum mu miss gibi kokuyor çamaşırlar. Benim evdeki bütün beyaz eşyalarım beko. Memenunum. Ama güzel de kullanırım özenliyimdir. Çamaşırları mesela tamamen tıka basa asla basmam makineye. Siyahları yarım, beyazları bir karış boşluk kalacak kadar doldururum. Beyazları 2.suyunu aldıktan sonra makineyi durdururum bi yarım saat kadar kaynar haliyle bekletirim. Çamaşırları balkonda çırpar gelir öyle atarım makineye. Deterjan gözünü çıkarır sık sık yıkarım ve alttaki kapağı da sık açar temizlerim. Her yıkamadan sonra lastiğini kontrol ederim peçeteyle suyunu aldırırım. Son olarak da her yıkamadan sonra makinenin kapağını ve deterjan gözünü kuruyana kadar açık bırakırım. Kuruduktan sonra da tam kapatmam kokmasın diye. Bu makine bi zahmet lekeleri de çıkarıversin artık :D