0 oy
271 göst.
Diğer kategorisinde (103 puan) tarafından
2 kardeş olsaydınız abinize  istegi mirası verir miydiniz sana şu tarlayı versin babam bana burayı diyo istediği yerde tek katlı bi ev var kendi durduğu ev hariç şimdilik aramız iyi ama bu ara çok mal derdine düşmeye başladı ben köyde duruyom oraya güzel bi oda ev yaparım diyo şimdiden böyleyse annem babam vefat edince ben onu tanıyamam  bi yanım ben ordan hak talep etmiyorum senin olsun orası de   diyor bi yanımda yarın birgün başına ne gelecegi belli olmaz  belki kocan dişarı koyacak nere sıgarsın diyorum bilemiyorum siz olsanız ne yapardınız  ha bide şu var  bi yandan da babam daha mal paylaşımı yapsın istemiyorum açıkcası ne bana ne ona yarın birgün allah korusun elden ayaktan düşünce malı mülkü olmayınca kimse  bakmaz ben bakarım desem kocam var   abim bakarım dese karısı var malı mülkü olunca garantisi olur hiç olmasa şimdi den dagıtsın istemiyorum 

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
HAYIR CANIM KESINLIKLE KABUL ETME HAKKİNA NE DÜŞÜYORSA AL SONRA COK PİŞMAN O LUR SUN.
-Reklam-
0 oy
(6 puan) tarafından
Malda yalan mülkte yalan babamda annemde abimde sağol olsun yeter bende istemem kim götürmüş ben götüreyim 
0 oy
tarafından
Ben olsam senin yerinde abine baban ve annen yaşadığı sürece miras paylaşılmaz çok ayıp ve annene babana saygısızlık olur 

Tabikide mirasını alcaksin ne demişler ölüm hak miras helal
0 oy
(2,531 puan) tarafından
Kadın fakirlikte erkek zenginlikte evlat yaşlılıkta kardeş de mirasta belli olurmuş. Kim ne derse desin mirad kardeşleri birbirine düşürüyor. Ne zorluklarla alınan mallar kardeşlerin aralarının bozulma sebebi oluyor. 
0 oy
tarafından
Anne baba sagken zaten mal paylaşımı yapılsınki snra öyle kardeş kardeşe düşman olmasın Vala ne kadr can cigerde olunsa dünya malı araya girdimi herşey olur benm kayınbabamın tek Bi kardeşi var şimdi birbirleriyle konuşmuyorlar düşün ikisinden biri ölse Allah korusun cenazeye gidilmez e ne için dünya malı 
(3,530 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum birbirini öldürüolar mal için tvde görmüoz mu
tarafından
Malesef ki öyle
0 oy
(6,307 puan) tarafından
Ölüm hak miras helal derler 

Ama daha hayatta iken büyükler böyle düşünmek üzücü 

Ve eğer ortada bölünecek bir mal varsa kendi payıma düşeni de alırım ona kalsın demem durumum çok iyi olur kardeşimin kötüdür veririm biraz ama onun dışında vermem 

Evet Rabbım anne babama uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin ama evlatsa hepimiz evlat
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Annem yıllarca istedi dedemden yıllarca vermedi. Sonuç deden vefat etti üstüne 5 sene de dayımlar vermedi 35 yıl sonra ev sahibi oldu. Senelerce ev sahiplerinin ağız kokusunu çekti. Ama tuzu kuruysa bilemem
0 oy
(1,622 puan) tarafından
Eşit paylastirip sağken adını koydunlar resmi olarak ana baba öldükten sonra acıyı unutup mal peşine düşüyorlar kanlı bıçaklı oluyorlar sonra ömür boyu kus kalıyorlar bir dünya malı için onun için sağken herkese düşen pay verilmeli kim ne halt yiyorsa yesin sonra 
0 oy
(5,292 puan) tarafından
Benim annem ve babam herhalde bunları düşünerek malları bölüp kağıtları avukata vermişler. Bizim bilgimiz yok kime ne düştüğü konusunda ama avukat biliyor :) sadece şu an oturdukları evi torunlarına vereceklermiş onu biliyoruz
0 oy
(5,743 puan) tarafından
Sen yinede hakkından feragat etme suan ailen sag imis karışma lakin hak vuku bulunca ölüm hak miras helaldir devlet herseyi ikiye böler 
0 oy
(13,609 puan) tarafından
Mal paylaşımı yaptırmayın önce baba vefat ettiğinde malların hepsi 3 e bölünüyor anneye biraz daha az hisse veriliyor
0 oy
tarafından
Abone şöyle gençsin git çalış al evini yaşlı ananı babani ne edecen elinden malını alıp daha şimdiden ölmeden öldürdün onları belki sen daha önce öleceksin 
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Benim qilemdede tarlalar evler var  Suan annem babam sag cok sukur ama ben hic istemiyorum  benim hakkim olanida abimlere verecem inana hic bisey gozumde yok
(103 puan) tarafından
Benimde gözüm yok ama yarın birgün iki bebekle kapı dışarı ederde kocam ben nereye giderim abimin evine kaç gün sıgarım
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Sag ıken dagıtmaması en ıyısı mantıklı düşünüyosun abın meselesıde malı baban paylastırcsk o secmıyor ne kadr mal varsa esıt paylasılır mahkeme usuluyle paylaşırsanz devlet eşit verır ıkınızede ama kendı capınzda yaparsanz ev erkek olarak abıne düşer eskı usulle mesela eşimin öyle oldu koydekı ev bunun dıger bah bahce kızlar paylaştı
0 oy
(803 puan) tarafından
Sagken paylaştırın var 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 683 göst.
0 oy
15 cevap 429 göst.
18 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 98 göst.
27 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gelzamansiz (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.
9 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Myangell (649 puan) tarafından soruldu

411,193 soru

12,377,096 cevap

42,921 kullanıcı

Kategoriler

...