0 oy
438 göst.
Diğer kategorisinde (8,342 puan) tarafından
Kizlar herseyi konusur bilir anlar zehir gibidir oglusum ama şu harfi agzindan daha hic duymadim

yapiyorum deilde yapiyolum 

Burdayim deil Buğdayım vs sizce daha kucuk oldugu icinmi anlamadim R de annem diom ve dior ocakta 3 yasina gircek sizce???

25 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Benim oğlum da 4. yaşında ismi poyraz ismin ne diyince poyyaz diyo 
(3,370 puan) tarafından
Ayy yerim onuu
tarafından
☺️☺️♥️♥️♥️
-Reklam-
+1 oy
(20,244 puan) tarafından
Bı çok çocuk r leri söyleyemiyor. Özellikle 1. Sınıfta çoğu düzeliyor. 
0 oy
(3,996 puan) tarafından
kizim da daha r leri soyleyemiyor   3.5 yaşinda
0 oy
(1,975 puan) tarafından
Bizimkide soyluyemiyo r zor kelime ondan 
(8,342 puan) tarafından
Ay icim rahatladi dedim pelteklikmi var gibi bsyler dusundum:)
(439 puan) tarafından
Peltek olsa nolcak evlat evlattir
(8,342 puan) tarafından
Yok yani varsa bi sknti onunda caresi var sonucta tibben bi skntisi varmi die merak ettim canoski
(1,975 puan) tarafından
Yok kız korkma:))
0 oy
(794 puan) tarafından
Genelde çozuklar söylemeyez 6 yaşındayken söylemeye başlayanlar oluyo mesela okula başladığı dönemlerde söyleyecek büyük ihtimalle 
0 oy
(789 puan) tarafından
Benimki de kardeşine Miray değil miyay diyor:) bence normal benim en küçük kız kardeşim kocaman kızdı 5 6 yaşlarında reklamlara yeklam derdi suan 21 yaşında gayet düzgün konuşması normal yanj
0 oy
(15,866 puan) tarafından
Olabilir canim. Benim kizimda nisanda 4 yaşina girecek. C, ç ve ş harfleri yerine h gibi değişik bi harf kullaniyor. Yani ben çikaramam o sesi. Önceden anlaşilmiyordu söylediği kelimeler zamanla daha anlaşilir hale geldi. R harfi de zor bi harf. Zamanla söyler bence. 
0 oy
(1,926 puan) tarafından
Olabilir canım zorlama benim ablamın oğlu da K asla söylemezdi okula başlayınca orda öğrendi zor da olsa K yerine hep T derdi 
0 oy
(8,094 puan) tarafından
Kızım iki buçuk yaşında o da r lere l diyor. 
0 oy
(5,196 puan) tarafından
Söyleyemiyodur, söyleyemeyebilir daha cok küçük 
0 oy
(18,152 puan) tarafından
Ayaba oyunu derdi şuan araba oyunu diyor 3 yaş bitecek bizde yeni yeni konuşuyor

Seninkinde zamnla söyler anca 
0 oy
tarafından
Benim oğlan 3 e gidiyor halen R ye Y diyor ve yazarkende konuştuğu gibi yazıyor zamanla düzelir:))
0 oy
(3,370 puan) tarafından

bak anlatıcam. Sana komik gele bilir.

Benim eşim Rusiyada doğulmuş. 5-yıl orda eğitim almış. Buraya gelince r harfinde zorluk çekmiş. 18 yaşında özel eğitimle 1 ay R harfini çalışmış. Ama tek günü bile fazla maliyyetli. Şimdi r harfini söylüyor. Ama Beyaz shovdakı Beyaz gibi bastırarak söylüyor:D:D:D birde bazen r harfi olmayan yerlerde bir r harfini söyler:D nasıl içinde kaldıysa

0 oy
(1,256 puan) tarafından
Hahahhaa yesinler daha küçük ondandır benim oğlumda öyle 
0 oy
(44 puan) tarafından
Benim oğlum bire başladığında r harfini kullanamiyodu hocası hep diyodu bana oğlun Pertek konuşuyor r harfleri kullanamıyor diye şimdi 11 yaşında halada arasıra r kullanmaz
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Benim oğlum da 3bucuk yaşında oda k harfini söyleyemiyor mesela salatalık yerine satalatit der ☺️
0 oy
(1,321 puan) tarafından
Oğlum 12 yaşına kadar r harfine y dedi 3 seans dil terapist iine gittik düzeldi. Şu an dikkat etmezse yine arada y çıkıyor 
0 oy
(10,492 puan) tarafından
Çogu çocuk soyleyemez 5 6 yaşlarına kadar 
0 oy
(2,780 puan) tarafından
Hiç korkmayın, erkek kardeşim 6 yaşına kadar doğru düzgün hiç r harfini söyleyemedi. Ana sınıfında söylemeye başladı. Bazı harflerin sesini çıkarmak zor, çoğu çocuk zorlanıyor 
0 oy
tarafından
Konuyla alakasız ama Ocak kaç :) 
(8,342 puan) tarafından
Ocak 25 cano
tarafından
Anladım benim kızımda Ocak doğumlu ondan sordum . Arada benim kızda r leri diyemiyor yiyor r harfini bazı kelimelerde normal . Ben de r leri 6 yaşına kadar diyemiyordum :D tyen diyordum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 109 göst.
15 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Oykum0 (294 puan) tarafından soruldu
+3 oy
47 cevap 647 göst.
0 oy
57 cevap 880 göst.
0 oy
42 cevap 860 göst.

411,668 soru

12,392,825 cevap