Merhabalar 13 aylık düzeltilmiş 11 aylık ikizlerim gündüz uykulari iyi şükür 8 9 arası uyanış 11 gibi ilk uyku 3 buçuk gibi 2. Uyku ve 5 den sonra uyutmuyirum akşam 9 buçuk da gece uykusu ama bıri yani aradan bazen yarım saat bile geçmeden geri uyanıyor sallayarak uyutuyirum gidiyirum yanına geri uykuya döndürüyorum ama yarım saat geçiyor yine ayni yine salla en sonunda 11 gibi yanıma aliyorum ve birlikte uyuyoruz diğeri uyanınca oda diğer yanıma geliyor yer yatağında ortalarinda uyuyorum.gece uyanan olunca emip arkasına dönerek geri uyuyor sallamiyorum 2 yaşına kadar sürer diyorlar emme alışkanligijdan onu kabullendim diyelim ama yani bu yanıma almadan önceki uyanmalar zaten beni kendisine bağlıyor salona geçip oturamiyorum bile adamakilli,hatta bazen sırf bu yuzden 10 da yatıyorum nerde yanlış yapıyorum(sallamak olabilir biliyorum ama gündüz uykularinda da sallıyorum ve en az 1 saat hatta bazen 2 saat uyuyorlar ) birde yanımda uyumaları ilerde sorun olur mu ondan da korkuyorum şimdi kolayima gidiyir ama hep yanımda uyumak isterlerse diye ama binyandan da tek bakıyorum zaten yoruluyorm tüm gün gece de böyle kolaylık buldum .Uzun oldu cevap veren herkese teşekkürler