0 oy
809 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (342 puan) tarafından
Pilav yaptım yine olmadı ya allah aşkına su koydum pişmiş pilava tekrar pişiriyom delircem bimin mavi pirinci almayın arkadaş bu nedir

43 Cevaplar

0 oy
(4,390 puan) tarafından
Geçmiş olsun
(342 puan) tarafından
Kaç kere rezil oldum ölçülü denedim ölçüsüz denedim olmuyor arkadaşım
(4,390 puan) tarafından
Ben hep göz kararı yapıyorum. Ölçülü nasıl yapılır bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Ben hep onla yapıyorum güzel tane tane oluyor kız
(342 puan) tarafından
Ya biri pişiyor 5 tanesi pişmiyor tadı kötü annemede yaptırdım pişiremedi anlamadım valla malzemeye üzüldüğüme mi yanayım rezilliğime mi yiyemediğimize mi
(50,808 puan) tarafından
onceden suda bekletiyor musun
(7,133 puan) tarafından
Kim ben mi
(50,808 puan) tarafından
post sahibi kaynar su mu koyuyo acaba
0 oy
(1,420 puan) tarafından
Sen pilavı nasıl ediyorsun önce pirinci isliyormusun mesela sonra kavuruyormusun iyice 
(342 puan) tarafından
Evet herşeyi denedim valla olmadı
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Her zaman mı olmuyor pilavın yoksa bu pirinç mı iyi değil 
(342 puan) tarafından
Valla bu pirinci aldığımdan beri daha kötü hiç pişmiyor lapa olsa dicem lapa ama sadece pişmiyor
(14,168 puan) tarafından
Sıcak suda beklettin mı hiç
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Bence sorun sende kız pirinçte değil bende kullandım onu gayet güzel 
(342 puan) tarafından
Sorun bende olsa nasıl olacak kız 1 bardağa 2 bardak su kattım olmadı yıkadım sade pirinci olmadı suda beklettim olmadı 2 bardağa 4 bardak su ettim olmadı anama yaptırdım olmadı :Dd
(79 puan) tarafından
cnm ama bzn öyle ölcüyle  olmazki hani göz karari pirinci gececek kadar koysan cunku bzn ayarli tutmuyor ben göz karari hep yaparim oo pirincten bende  yapardim cok gzl gelirdi pilavim
(3,371 puan) tarafından
Tarihine baktınmı? Son kullanım tarihi yaklaşınca da kalitesi geçiyor. Hatta bazı dolandırıcılar tarihi geçmişin üzerine yeni tarih yazıyorlar. Kokusu kötü demişsin. Benim bu aklıma geliyor.
0 oy
(5,117 puan) tarafından
Demleme usulü ile pişirmeyi dene hiçbir şekilde olmazsa yoğurt çorbasına ya da sütlaca kullan 
0 oy
(393 puan) tarafından
Bende sürekli bimden alırım pirinci. 1 su bardagi pirince 2 su bardagi soğuk su. Sehriyeyi iyice kavur sivi yaginda sonra tereyag koy onunla pirinci kavur sulari koy bu kadar.
(706 puan) tarafından
Tebrikler..
0 oy
(581 puan) tarafından
Mesela bir kase pirinç yaptıysanız üç kase de su koyun kaynamaya başlayınca altını kısın dinlendirin piştikten sonra da çöp çok güzel açılıyor pirinçler
0 oy
(3,371 puan) tarafından
Canım markası fark göstere biliyor ya.

Hindistan pirinçleri güzel oluyor. Türkiyede marketlerde bulunuyormu bilmiyorum.
0 oy
(366 puan) tarafından
Bim in pirinci iyi olmuyor canım yani ben sevmiyorum diyeyim şok tan ya da 101 den Osmancık pirinç alıyorum yıllardır önce pirinci suda bekletiyorum on beş dakika falan yetiyor sonra az sıvı yağ ile şehriye kavuruyorum pirinci süzüp yıkayıp ekleyip tuzunu atıp biraz çeviriyorum suyunu tereyağı ni atıp pisiriyorum 1 bardak pirinç 1.5 su 1 tatlı kaşığı tuz ölçüm bu şekilde her zaman güzel oluyor
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Bende onu kullanıyorum
0 oy
(1,367 puan) tarafından
Ben hiç sevmiyorum biminkini ya. 
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Bimin o pirinci çok güzel valla bide şokun yeşil olanı bence sen yapamıyon:D 
0 oy
(200 puan) tarafından
Bende onla yapıyorum bazen baldosu ama genelde o maviyle yapıyorum güzel oluyor ben pilavı biraz fazla kavuruyorum bu arada
0 oy
(16,870 puan) tarafından
O princ ne kadar pişsede içi sert kalıyor malesf 
0 oy
tarafından
Kız öyle pirinclerden almayın. Osmancık pirinci mükemmel. Çorumluyum diye demiyorum ama.

Ondan başka kullanmam. 

Ben torbada 5 kglik olandan alıyorum pilavlarim çok güzel olur
0 oy
(484 puan) tarafından
Pirinçten ya pişmeyen pirinç pişmiyor canım öyle bir e bir buçuk ölçü felan mümkün değil pisirmiyor BİM'in pirincini bire beş felan koycan öyle bi taş yani
0 oy
tarafından
Biminkini ama baldo yeşil olanı kullanıyorum hiç şaşmam gayet tane tane geliyor canım 
0 oy
(66 puan) tarafından
Baldo pirinç al canim. Pilavi oncesinde bir 10 dakika sicak suda beklet. Sonra yika pirinci. Eger şehriye koyacaksan 1 e 2 den cok bir parmak az kadar su eger şehriye yoksa 1 e 1 bucuk bardak canim. Once tereyaga zeytinyagi koy. Sehriye koy koyulassin. Pirinci koy. 1 cay kaşığı tuz 1 cay kaşığı şeker ve limon *** biraz kavur ama ezmeden pirinçleri ustten ustten. Sonra suyu koy. Kaynadiginda altını kıs. Suyunu çekince kapat kapağını ac kağıt havlu veya mutfak havlusu koy demlensin. Servis edeceğin zaman kasitir. Servis et. Ama pilav tenceresi kullan. Hic şaşmaz herkes beğenir pilavımi
0 oy
(6,682 puan) tarafından
Belki konacak suyu tam ayarliyamiyorsundur 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 384 göst.
5 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevmm (2,061 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,130 göst.
23 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Simitcikiz (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 367 göst.

404,134 soru

12,107,120 cevap

36,426 kullanıcı

...