18 yaşında evlendim. Ama ben büyük konuşmaya ve böyle şaşırmalara artık karşıyım. Çünkü inanın bazen farkında olmadan ilerliyor süreç. Bunu yaşamasam asla inanmazdım. Okumak isteyen varsa anlatıyorum.
Lisede ben üniversite okumadan evlenmem modundaydım ve çok kararlıydım aynı şekilde ailem de böyle düşünüyordu.
Babamın çok yakın asker arkadaşının kardeşi için eşimin annesi söylemiş. Normalde hiç görmedik birbirimizi.
Sadece babam arkadaşını ve eşimi tanıyor. Bundan önceki sene köye gitmek için hazırlandığımızda eşimin abisi arıyo öyle babamı hal hatır sormak için. Babam diyor köye gidiyoruz işleri yetiştiriyorum felan. Diyo esimin abisi de köye giderken yol üstü geliyorsunuz iftara diyo babam yok yetistiremem felan dese de bekliyorum diyip kapatıyo. Neyse gidiyoruz. İftar felan. Esimin annesi beni görünce Bi sasırdı felan. İste soru soruyo kaça gidiyorsun vs diye çıkıyoruz yola. Şaşırmasının sebebi esim icin evlendirmeye niyetli ve kız arıyomus. Dua ederek yatmıs gece rüyasında beki görmüs (daha önce hic tanısmadık)
Neyse bu olaydan aylar sonra da rüyalar devam ediyo esime söylüyo felan. Esim de olmaz diyo ben liseli kızla evlenmem demis. Neyse zar zor annesi ikna etmis. Ailemi arıyorlar. Bizimkiler de üniversite sınavına hazırlanıyo diyolar olmaz diyolar. Neyse tamam diyolar ara ara arıyorlarmıs felan tabi benim haberim yok ama arada bana sorular soruyo bizimkiler bende sınav stresinden hic anlamıyorum bile iste diyolar üniversite okurken evlenmek ister misin baban gibi diyo annem, tercihlerine Ankara yzar mısın felan diyo babaannem ama ben hic anlamıyorum.
Üniversite sınavından çıkıyorum eve gelince babam beni alıyo konusuyo. Böyle böyle diye. Dedim baba hayır asla istemiyorum. Şoka girdim. Sadece gelsinler olursa olur olmazsa olmaz. Çok yakın arkadaşım arıyorlar sürekli ayıp olmasın diyo. Neyse öyle böyle zaten hayır dicem, babama güveniyorum diye tamam dedim gelsinler. Bi de o ara son dönem tasınma oldu, okulum değişti Bi yandan üniversite stresi felan. Sınavdan çıkışımın 2.günü gelecekler. Okuldayım ama nasıl stresliyim eve gitmek istemiyorum.
Bir girdim gelmisler ben okul kıyafetiyle ayıp olmasın diye kapının ucunda hosgeldiniz diyip çıktım odama. Gel felan diyolar yok çıkmıyorum odamdan. Annem kahve felan dedi. Asla anne dedim sen yap ver gelmem. Neyse esimle beni görüstürmek için geldiler. Ben öyle susuyorum o konustu biraz. Sadece soru sorarsa cevap veriyorum. O kadar netim ki (sözde)
Neyse kayınvalidem geldi yanımıza. Dedi ki esime ne diyosun oğlum. Esim demesin mi "Benim için sıkıntı yok anne"
Bana sordu ben maal ma.l bakıyorum. Sen ne diyosun kızım dedi ikinci kez. Allahım o an nasıl o kelimeler ağzımdan çıktı hala düşününce bir mantıklı açıklamasını bulamıyorum. Benim için de sıkıntı yok dedim Bi anda. Bende şok oldum kendime. Babaannem geldi felan herkes şokta. Hadi el öpmeye inelim dediler iniyoruz Bi indiik babam annem şoka girdi inanamadı kimse. Neyse kardeşlerim de yolda okulda geldiler herkes diyo zaten gitcekler felan modunda. Kız kardeşlerim geldi inanamıyo kimse. Hatta o yüz ifadeleri hiç çıkmıyo aklımdan. Kardeşim şaşkın gözlerle ileri geri yapıyo flan ben de şaşkınım ama garip Bi his var içimde. Sanki yanlış yapmamışım gibi bi his sadece. O gün yüzük takıldı. 10 gün sonra nişan. 3 ay sonra nikah. Nikahtan 1 ay sonra da düğün. Düğünümüz de ramazanda oldu. Her şey o kadar hızlı ilerledi ki. Ama tek bir an pişmanlık hissetmedim. Hissetmedik. Gerek aileler gerek bizler. Şimdi 7.5 yıl oldu evleneli. Yine sonraki ramazan kızımı kucağıma aldım. Ramazanlar bereketli huzurlu geldi bize. Şimdi 25 yaşındayım 3 çocuğum var. 6,3 kızlarım ve 1 yasında oğlum. Üniversiteyi de açıköğretim olarak okudum. Şimdi ikinci üniversiteyi okuyorum aöf. Bi yandan evde bile olsa kendimi geliştirmek için online eğitimler alıyorum. Oğlum biraz daha büyüyünce de yüksek lisans istiyorum inşallah..
Yani asla büyük konuşmayın, kimseyi hayatı ile yargılamayın. Kimsenin erken yada geç evlenmesini ne sorguluyorum ne herhangi bisey. He 18 yas altına elbette karşıyım. Allah herkesin evliliğine bol huzur ve mutluluk versin.
Şükür benim büyük konuşmalarım bana mutluluk olarak geri döndü. Ama bunun tersi durumlar da olabilir. O günden sonra ben mutlu bile olsam büyük konusmayı bıraktım ve şükrettim daha çok. Sizde şükredin dua edin. ❤️