0 oy
126 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
İlikli kemik suyunu 1 saat kadar düdüklüde haşlıyorum sizce olmuşmudur 

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Aslında bu işin mantığı uzun saatler kısık ateşte pismesidir, o zaman tüm kolajen suya karışır. Mesela çok kisik ateşte 8 saat kadar unutun onu, son saatinde de içine 1 bütün soğan ve havuç atın, sonra süzün tel süzgeçle. Ilikleri de süzgeçten geçirin. Kağıt bardak kullanmanızı tavsiye ederim, ya da plastik kullanacaksanız iyice soğusun. 

Ama mutlaka duduklude yapacaksanız 1 saatten fazla tutulmalı bence, ama emin olamadım 
-Reklam-
0 oy
(7,036 puan) tarafından
Ben bir buçuk saat kaynatiyorum kuzum ama bir bak ilikler düşmüşse olmuştur 
tarafından
Bebeğim için kaynattm
(7,036 puan) tarafından
İyi yapmışsın canim bende kaynatın sürekli posetleyip dolaba koyarım
0 oy
(850 puan) tarafından
Kısık ateşte en az 12 saat kaynatmak gerekiyor. 
(210 puan) tarafından
Düdüklüde ???
(850 puan) tarafından
Hayır, çelik tencerede. Su eksildikçe eklenerek
(210 puan) tarafından
Anladim tesekkurler
0 oy
tarafından
en az 12 saat kisik ateste kaynar o duduklude bilmiyorum ama ..iligini birqkicak falan 24 saat bile yapan var duduklu uygun mu bilemedimm
0 oy
(189 puan) tarafından
Normal tencerede en az 8 saat kaynamalı. 
0 oy
(72 puan) tarafından
2 3 saat arası hasla eğer fissler duduklu kullanmiyorsan kenarda biraz bekleyince jel bir kıvam alıyorsa olmuştur 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 160 göst.
0 oy
3 cevap 51 göst.
22 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Buket0606 (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 66 göst.
5 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatyalar (1,110 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 254 göst.
19 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,367 puan) tarafından soruldu

379,406 soru

11,356,914 cevap

34,833 kullanıcı

...