0 oy
317 göst.
Diğer kategorisinde (804 puan) tarafından
Biz şimdi eşyalı evde oturuyoruz öyle güzel eşyalar değil mesela çamaşır makinesi bozuktu ben kendim yeni aldım koltuklar 2000li yıllardan kalma eski zamanlardan kalma gümüşlük vs kirası da 1600 2 yıldır buradayım şimdi de 3000 yapalım demişler yani bu eve çok fazla 3000 bide 1600den . O kadar canım sıkkın ki 2 aylık bebeğim de var. Bu evden çıksam ev bulamam ne yapacağımızi şaşırdık. Kabul edersem o eski gumuslukleri göndermek istiyorum siz olsanız ne yapardınız? 

7 Cevaplar

0 oy
(2,367 puan) tarafından
Ay canım Allah yardımcın olsun en kısa zamanda ev sahibi olasın üzüldüm adına vallaha bilemedim şimdi evin durumu nasıl hani güzel mi değil.mj
(804 puan) tarafından
Ya ev eski bir site de asansör vs yok. 2000 li senesinde evlenen kişilerin eşyaları hani bu kenarlarında deri koltuklar yatak bazasinin başlığı demirden. Gümüşlükler desen eşek ölüsü gibi kaba ve çirkin. Amin inşallah kendi evim değil kendi eşyalarım olsa ilk onu istiyorum Allah'tan önce. O bile yok
(2,367 puan) tarafından
Canim rabbim hayırlısını versin hakkinda
-Reklam-
0 oy
(5,305 puan) tarafından
Yalnız en fazla %25 zam yapabilir. Üst sınır o çünkü. Ev sahibiyle görüşün tekrar 
(804 puan) tarafından
Kadın direkt 3000 demiş. 2800e düşerim demiş. Zaten borcumuz var ne eşimin ne benim ailem bir kuruş vermesi düğün oldu. Herşeyi eşim yaptı diyorum lojmana çıkayım yıkıldı yıkılacak ısıtması falan da yok üstüne 2 aylık bebek. Ev eşyası alsam desem kredi üstüne kredi de olmaz. Ben taşındığım da evin bir odası bomboştu kendim idarelik olsun diye ucuza koltuk aldım . Evde eski yani 25 yıllık bina asansör vs de yok. Buradan çıksam imansız ki bulamam. Ne yapacağımız cidden şaşırdım. Ağlamak istiyorum yani o derece
(5,305 puan) tarafından
Sözleşmeyi yenilediniz mi? Yenilemediyseniz bile hemen çıkaramaz sizi. Kiracı olarak haklarınız var. Ev sahibine sabitlenmiş kira artış oranından bahsedin. Ona göre yapmazsa şikayet edeceğinizi söyleyin. E devlet üzerinden şikayet edebilirsiniz. Sizin kiraya göre en fazla 400 lira zam yapabilir. Aynı şeyi bizde yaşadık çünkü
(804 puan) tarafından
Şubatta yenileniyor bizim sözleşme. Erkenden konuşmak istedi ev sahibi bide kadın . Aslında bunların yeni bebeği oldu biraz mantıklı düşüneyim vs dememiş ben düşünür diye umuyordum.
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım .bizde kiradayız ev sahibinin ağzına bakıyoruz çıkarmasın diye :/
0 oy
(4,197 puan) tarafından
Sözleşme varsa kabul etmeyin devlet bi sınır koydu araştırın mahkemeye veririz diye konuşun günah denen bişey var iki katı zam mı olur 
0 oy
(504 puan) tarafından
Kontrat yapmadınız mı tefe tude falan yazılıyor az miktarda zam yapabilsin diye
0 oy
(1,781 puan) tarafından
%25 zamla en fazla 2000 olması lazım şikayet edin.
0 oy
(123 puan) tarafından
Ahh ahh kiracı olmayan anlamaz... Bizde 4 yıl once ev alacaktık kayinbabam aldırmadı borç üstüne borç yaptırdı bize ne evi borç batagindayiz.... Rabbim tez vakitte size de bize de ev nasip etsin... Bıktım ev sahiplerinden artık kendi evimi istiyorum :( 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 396 göst.
21 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Aylanur (396 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 885 göst.
29 Ekim 2023 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,218 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 318 göst.
3 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sulemhmt (763 puan) tarafından soruldu

409,130 soru

12,296,198 cevap