canım benim 3 hafta oluyor sallamayı birakalı bikere bile sallamadım o gunden beri buyuk kizim ekektrik supirgesi sesiyle buyudu sayilir bundada denedim işe yaradı :) sabirla bu adimlari denermisin ? Ben iyiki alistirdim diyorum gece tuvelete kalkiyodum hemen uyaniyodu basliyodu aglamaya mecbur esimi kaldiriyodum cocugu sallasana tuvelete gidecem diye artik esimide uyandirmiyorum hic bir sekilde :))
* İlk başta eşinden rica et ben sallamayi niraktirmak istiyorum aglarsa sen mudehale etme ben halledicem vs. seyler soyle. Bunu yasadim cunku cocuk agliyor diye kiyamiyor ben sallarim bosver diyor ama geceleri ben ugrasiyorum. Bu sefer esimi dinlemedim ve hallettim :)
* Uyku saati belirle, çocugunun uykusu geldiginden emin olki uykusu olmayan cocugu uyutmak hayli bi zor.
*Her gün ayni saatte uykuya gotur, rutin oluştur yani.
* Odayı karanlık yap,ışık olmasın ve dikkatini cekecek oyuncak vs. olmasın.
*Uyku arkadasi varsa onuda ayirma yanindan, yoksada uyku arkadasi edindir battaniyesi falanda olur.
* Youtubedan supurge sesi aç, bi resim var şu sekilde hem bebek resmi var hem supurge resmi var hem piş piş diyor hemde supurge sesi var, onu aç koy yanina.
* Sacini okşa sirtini yavaş yavaş kaşı.
Ben bu şekilde alistirdim 3 haftafir boyleyiz hiç sallamadim.
Bunlari bir kac kez demeni istiyorum insallah faydasini gorursun, uyudugundan emin oluncada supurge sesini kapat.